Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    158
    Дали во 35 недела е нормален зголемен исцедок? Преѓе осетив малку течност како ми потече.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    42
    Да, јас ги користам два пати дневно од сам почеток на бременост. Сега сум и со серклаж и тие ми се задолжителна терапија

3. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    62
    Јас до сега користев утрогестан орално па ми сменија циклогест од 400мг 2*1 (заради претходно предвремено раѓање) а и сеа ми е на граница цервиксот 23мм ( мерено преку абдомен ) се надевам ќе спречат колку толку :)

4. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    42
    Јас пијам и ALA600-SOD, и тоа му помага на цервиксот мада кај мене и покрај се - циклогест, ala600, серклаж вагинален во 18та недела и строго лежење, пак минатата недела ми кажаа дека цервиксот отишол на 15мм и сеа се држи само на конецот. Денес влегов во 27ма.
    Инече доброто кај вагиналетиве е што не праат гадење и проблем со тврда столица што е многу често кога прогестерон се внесува орално. Плус делува директно на грлото. Поскап е мислам дека, ама кога ќе видиш се на куп колку чини месечно налет.. тоа е, само нека биде се ок.

5. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    62
    Добро јас плус токорелАх користам.
    Ќе пробаме со циклогестов 1 месец да видиме дали се крати на контрола сум за 2 недели се надевам дека ќе под помогне колку -толку по јака доза користам 800мг, а со утрогестанот на 600 мг бев . Со лесно да ни биде и да издржиме до некоја безбедна недела ✌️ мене цел ми е барем до 30 недела да стигнам

6. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    123
    Мене ми се зголеми така околу 35та недела како млечно бел исцедок, сите другарки ми рекоа дека е нормално. Баш таа недела нели и брисеви правиме и ми беа чисти.