Да, јас ги користам два пати дневно од сам почеток на бременост. Сега сум и со серклаж и тие ми се задолжителна терапија
Јас до сега користев утрогестан орално па ми сменија циклогест од 400мг 2*1 (заради претходно предвремено раѓање) а и сеа ми е на граница цервиксот 23мм ( мерено преку абдомен ) се надевам ќе спречат колку толку
Јас пијам и ALA600-SOD, и тоа му помага на цервиксот мада кај мене и покрај се - циклогест, ala600, серклаж вагинален во 18та недела и строго лежење, пак минатата недела ми кажаа дека цервиксот отишол на 15мм и сеа се држи само на конецот. Денес влегов во 27ма. Инече доброто кај вагиналетиве е што не праат гадење и проблем со тврда столица што е многу често кога прогестерон се внесува орално. Плус делува директно на грлото. Поскап е мислам дека, ама кога ќе видиш се на куп колку чини месечно налет.. тоа е, само нека биде се ок.
Добро јас плус токорелАх користам. Ќе пробаме со циклогестов 1 месец да видиме дали се крати на контрола сум за 2 недели се надевам дека ќе под помогне колку -толку по јака доза користам 800мг, а со утрогестанот на 600 мг бев . Со лесно да ни биде и да издржиме до некоја безбедна недела ✌️ мене цел ми е барем до 30 недела да стигнам
Мене ми се зголеми така околу 35та недела како млечно бел исцедок, сите другарки ми рекоа дека е нормално. Баш таа недела нели и брисеви правиме и ми беа чисти.