Епа нз вчера бев на контрола во државна и ми рекоа дека рано ми е не ме ни пратија на цтг. Па си викам вчера ми рекоа рано е а јас да се породам денес или утре...а до сеа не сум имала таков исцедок
Jas deneska imav dosta bolki i od sinceto me fana izgleda i mene virusot i bev na itna vo ponedelnik mi dadija upot za vo skopje postelkata mi bila kako za 8 mesec a bas vo ponedelnik vlevam vo 7 mesec..se plasam si velam so i da bide da doceka bebceto do 7 mesec (sin mi go rodiv 28nedela) i sega cela den miruvam,se molam se da bide vo red..iskreno neznam kako tolku brzo sozreala koga vo nedelata odam po 2 pati na kontrola i se bese vo red..kako moze za edna den tolku golemi promeni... se obiduvam da ne se nerviram ama ne mozam zosto se loso treba da mi se dese,kako nekoj da me urocil
@♡BuBaLe♡ jas sum se nashla vo situacijava ama na mestoto na tvoite deca. Prichinitel beshe tatko mi.. ja izneveruvashe majka mi i taa nekolku pati go fakjashe na delo i tatko mi NEA ja praveshe nenormalna iako taa beshe zhrtvata.. nie bevme mali so sestra mi ne razbiravme togash kolku beshe seriozna rabotata i sega mi e krivo shto poinaku ne sme reagirale ama jbg mali bevme.. Potochno majka mi posle nekolku obidi i sekogash beshe pravena budala od strana na tatko mi konechno eden den se odluchi da si odime od doma, se spakuvavme i otidovme kaj baba mi.. posedovme nekoj den ama tatko mi se javi i pochna bukvalno da ne potkupuva so sestra mi.. 'Ako si dojdete ke vi kupam mobilni vo boja' samo shto bea ispadnati tie mobilni a nie deca ko deca presrekjni ja utepavme od molenje majka mi da si odime i sirota shto kje pravi kuferite i nazad.. od togash ne sum primetila tatko mi da pravi takvi raboti no sega se e dzabe, od togash pa navamu nitu eden den ne e ist kako shto bil pred toa.. a kavgite se se pojaki i podolgi nemozham da vi opisham kakov zhivot zhiveeshe majka mi za nas i ne go opravduvam toa,fala i najmnogu no i nie i taa ke bevme posrekjni dokolku se razdeleshe i zhiveeshe srekjen a mozhebi i pouspeshen zhivot bez nekoj da ja pravi budala.. Sakam da ti kazham bubale deka imash golem izbor, a veruvaj deka i decata poubavo ke rastat vo srekjno opkruzhuvanje nebitno dali so razdeleni roditeli od kolku vo konstantni karanici a iskreno shtom odluchil da krie deka komunicira so nea i na fb i na kafinja ne veruvam deka nema nishto raschisti si i odluchi si sama, samo sakav da go znaesh primerov te gushkam i tebe i bebush bidete silni i bez mnogu nervozi eden e zhivotot ne vredi da si go kusish za bilo koj
Ехх поради тоа трпење заради децата,заради куќата,семејствотоо кое од километри се гледаше дека е распаднато одамна...мајка ми замина на тој свет... Штета што сме биле мали уште на почетокот и не сме можеле да ја убедиме да се разведе,штетаи таа што не била доволно паметна за да го направи тој чекор... Затоа искрено речено мизерен живот со години живеевме...кавги пречесто...љубов никаде не се гледаше,не постоеше...а он ем никогаш не се отргна од таа жена,ем ја правеше мајка ни будала,ем јаразболе жената и почина од рак... Додека ние децата и она сме лежеле во болници он кај таа,додека ние во школо он кај таа... И за што ќе ми го таков татко... одкако ја нема неа ниедна од нас не контактира со него веќе...гад... Затоа барем јас сум ветила...мажи има илјадници ама моето здравје и мирот и здравото живеење на децата ми е пред се...не трпам будала некој да ме прави... или ќе се снаоѓам сама или ќе најдам друг...опции има,ама наивна не дозволувам да сум и да страдам и јас и децата.
Јас низ истото минував.Со тоа што од аферите на татко ми излезе и дете.Затоа никогаш нема да имам целосна доверба во маж. Сакав и прееска да и пишам на бубале да не се дава толку лесно,прелесено.Ама ај реков трудна е жената да не давам сол на рана.Но гледам сте пишале пред мене па го споделив искуството со татко ми. Бубале прелесно си преминала преку сето тоа.Си затворила очи за наводен мир,за децата ама со тој чекор си му го ослободила патот за да оди и подалеку. Срам да му биде покрај трудна жена и две дечиња да се токми на келнерка. Место да среди децата,домот...
Не сакав да влегувам во муабетов ама морам. Како лесно кажувате некој да си оди од дома о заради кого? Некоја тушла? Муабет? Па и секс нека е. Не вреди да прешкрташ брак во момент на афект. Сум се трудела да имаме хармонија, исто и тој и дошла некојс кучка кренала опаш за еднаш и да се предадам или отксжам? Никако? Ќе се отарасам од неа, а сопругот за уво дома на муабет. Искрено верувам во покајание и во прошка но не и во заборавање или потсетување на грешката секој ден. Чувај си го бракот, се случуваат грешки, хормони, искушенија ама на двајцата е да ги надминете.
А ти мислиш еднаш кој имал храброст да изневери тука ке застане?Па уште ако туку така му прогледаш низ прсти. И тоа баш ја остава на цедило дур она е трудна .Мажиште нема што.Ах,да ке се стресе од страв за уво ако го фатиш. Епа така дозволувајте им кејф со други жени и изигравајте будала пред народ.Не секој брак е осуден на вечност. Скренавме од темата баагји иначе
И овој исто дете да имал со другата,само многу вешто криел со години... Исто и јас,доверба тешко...ќе имам ама со резервен мозок.Никогаш не може човек да е сигурен. Можеш да замислиш на нас три како ни било после години години да дознаеме дека имаме "полубрат". Не признавам такво нешто и крај,нека си иде таму чим оформил дупло семејство...нас не ни треба. И не е само мајка ми пример...знам во блиска околина многу примери и се надевам нема никогаш да бидам наивна... А знам и друг пример,на свекрва ми...исто со две деца,изневерена и го оставила ѓубрето,секоја и чест...две деца убаво израснати...може тешко дека сама некое време ама успеала,а они и се благодарни зошто не ги трпеле повеќе кавгите и нервозите.Сега си има долго време друг човек покрај неа што се и пружа...од внимание и љубов до најмала ситница...едноставно нашла некој што ја цени...ризикот вредел сепак. И истото и јас би го направила.
Јас само ќе κажам деκа маж што саκа вистинсκи не ваρа ниκогаш, моменти на слабост не постојат, дуρи и алκохол е само изговоρ. Лесно е да замижи сега на се, ама тешκо е цел живот да биде понижувана, тешκо е децата да ρастат во бρаκ без љубов, да се будиш сеκојдневно со κавгата што доаѓа од дневната, да немаш миρ во домот дуρи ни на пρазниκ, децата највеќе стρадаат ρастејќи во семејство без хаρмонија, и што е најтρагично тие ќе поρаснат и ќе се ρазотидат а таа ќе тρеба да го помне остатоκот од животот со човеκ κој што згазил на неа, на нејзината чест и го испρљал нејзиниот обρаз, и веρувам деκа нема да биде тоа последен пат затоа што тој што е таκов, таκов ќе остане за навеκ. Што е најтρагично децата ќе осеќаат гρижа на совест затоа што мајκата цел живот си го жρтвувала и уништила за нив, а тие би биле посρеќни со сρеќно ρазведени ρодители отκолκу во семејство со вечно ρастуρен однос. Κој осетил κаκо дете, знае. Нема потρеба да го κажувам и мојот случај.
Мешиња денес два пати крв ми течеше од носот, ама не ме боли главата и немам вртоглавици. Онака светликава крв.
Хормони се Мене по пораѓај месец дена без прекин ми течеше.Маж ми имаше умислено дека сум тешко болна. Крв проверуваш редовно сигурно.
Да ја проверувам и верувај крвта ми е како на маж, а обично на трудници им слабее. Железото исто ми е многу високо, само шекерот низок. Наредна недела ке правам пак тестови во воена болница па ке ги сликнам резултатите. И уште ова, иако вчера и денес залади јас пак многу се потам
Да да се случува и тоа последнава недела, скоро секој ден. Си лежам и одеднаш почнува да тропа како да сум трчала.