Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    4.435
    Колкуу само жени завршуваат со вакум зашто на Гак факинг форсираат природно. И мене провокации ми испоставаа, не осеќав контракции кога бев на бокс и исто. И јас бев со вакум пред 4месеци, и мојата бебка беше некој саат мислам исто така, ама да знаеш сега си е се океј :l: Весело здраво бебче, да не се секираш.
    Да ти е живо и здраво:l:

На Eho, hannybanny и New123 им се допаѓа ова.
  2. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Еве овој го користам јас, пијам по 2 таблети навечер. Поддршка на нервен систем, мускули и срцева функција. Наутро пијам по еден магнезиум цитрат.

Прикачени фајлови:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Јас игнорирам сонови, верувам само во Господ.
    Соновите се проекција на тоа што го мислиме и размислуваме и кога ќе се опуштиме навечер мозокот ни праи филмови. Јас сум уметничка душа, што се сонувам можев до сеа режисер да станам, поготово во оваа бременост секоја вечер глупости :D
    Уживај таму и нека е живо и здраво, машко или девојче небитно мада ајде ваљда од трета среќа ќе ти се падне женче штом толку сакаш

На denizzz и flawlessss им се допаѓа ова.
  4. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    109
    И јас многу сонувам и веќе ми е мака од сонување, се заспијам одма сонувам и јас не сакам така ама тоа е

5. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    192
    Devojki dali moze da mi preporacate nekoj dobar magnezium vo kesicki ili za rastvaranje, kakov piete? Jas dosega piev magnezium citrat na Solgar preporacan kako najdobar ama mnogu se golemi tabletite nikako ne mozam da gi goltnam, macenje bukvalno, gi krsev, gi drobev vo lazica, nikako…edvaj gi ispiv site…pomagajte kakov da zemam sega?

6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.127
    И јас истиот проблем го имав со таблетите на Now, сега земав во прав за растварање од Jamieson. Цитрат со глиценат е комбинација.

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    361
    Би ти го препорачала овој магнезиум во кесички dpplhrz-25-.jpg

На DaisyDoo и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  8. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    Жени јас да си се пожалам тука… 41ва недела, ич не сум отворена. Абер нема. Доволно плодова вода има па здравје од понеделник на индукција (ако не почне предходно) инаку на ГАК одам, ми рекоа денес да ме примат ако сакам ама во понеделник индукција и одбив бидејќи секако ми е на 10 минути ќе си одам на цтг утре и задутре. Прво бебенце. Дали може има некоја мајка поискусна? Немам болки повеќе психички се оптеретувам што и како ќе биде..

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.741
    Допаѓања:
    19.816
    Магнезиум директ на алкалоид земам јас. И со првата бременост и сега пак, само од него не ми се грчат мускуливе на спиење

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    109
    Јас две родив со провокација. Ајде може викендот ќе се деси нешто. Ништо не се знае со лесно

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    И јас бев исто со првото. 41 недела родив со провокација, скроз горе беше бебето абер немаше. На крај провокација и докторот ми го притисна стомакот за да родам.

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    8.567
    Исто така 41 недела, едно родив со индукција, второто пропала индукција, царски. Знам дека е тешко и невозможно да не се оптеретуваш, ама тоа е, бебето ќе излезе некако. Јас по 3 дена со индукции се расправав, апсолвирани ми се индукциите на гак, прашај ако те интересира нешто. А може и ќе почне само све, дај Боже.

13. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    420
    Zemaj gi so jogurt, pogust e jogurtot polesno se pijat

14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    1.431
    Бев на лекар, притисокот ми е низок и мене 100 со 60, но мене почнува да ми смета имам отежнато дишење како да немам воздух на моменти мислам ќе паднам.
    Бебето е добро, ми рече да одам кај матичен лекар за екг но денеска не работеше никој од нив во нашата болница и се вратив дома.
    Малку е подобро но сеуште имам мачнини...

На Frida- му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    Знам дека кај секого е инсивидуално и доктор одлучува, ме интересира дали прво пробуваат со инфузија и вагиналетата? Ептен сум неискусна пробувам да најдам нешто по форумов.. фала ти од срце :l:

16. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Јас имам хашимото и хипотироизам и на почетокот на бременоста кога почна да ми се покачува Tsh-то ми се појави градна болка, срцебиење и отежнато дишење. Ми покачија доза еутирокс и за 3-4 недели бев добра. Ако имаш можеби проблеми со тироида провери tsh и ft3, да не треба корекција на терапија. Втора причина во подоцнежна бременост е и поткревање на органите нагоре па притисок да ти праи на белите дробови. Ама во секој случај оди на доктор, ќе се реши што и да е :l:

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    8.567
    Со фоли катетер за отварање и вагиналета/ гел за омекнување грло обично почнуваат. Мене ми ставија и венски вториов пат кога не успеа катетерот и гелот ама џабе. А првиот пат почнав сама да се отварам убаво откако ми пукнаа водењак после катетер и вагиналета, така ме испровоцираа ама тогаш грлото ми било скратено омекнато ваљда, сега не можеше тоа да се направи и останав 3 прста со сила отворена. Ова е мое искуство, не значи дека исто ќе ти биде тебе.

18. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    4.248
    Потсвеста ти работи .
    Инаку јас имам сонувано како го губам првото бебе и како си одам накај дома по скали рагам ситно плаво бебе. После тој сон поминаа 13 години и родив ситно плаво бебе 1105 гр :)

19. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    Да да јасно, исто и мене не ми омекнува грлото не се крати, цела недела одам секој ден нели те проверуваат и демек на толку проверки ќе почне ама никаков ефект. Секој ден врв од прст. Ништо тоа е, ќе помине само јас да се средам психички(fingers)

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.684
    Допаѓања:
    19.041
    побарај на јутуб некои вежби за да испровоцираш пораѓај. можеби ќе ти помогне. ако не му е дојдено времето на бебе неможе со сила јас мислам. можеби е покасно зачнато . почекај чим е во ред со бебето се и има плодова вода ќе си даде оно знак кога сака самото. тоа си е природен процес .
    јас со сите три дали два пати во 9 месец сум одела на цтг .

со сите ми пукаше водењак прво. со третото детската ја чистев стаса за син ми клекни стани цело време и пукна водењакот . со второто ќерками ја буткав со точаче значи три години тешка после земав ќе метам хахха викам може ќе го набутам у канал другото сабајле се породив . со првото пешачев повеќе најслободна бев со тоа.
    сите ми се родени
    1- 39+4 . 2- 39+1 3 - 39+4
    четвртово ќе видиме кога ќе се роди рано е денеска 14 полна.
    ти посакувам што побргу да се излесниш и не брзај со провакација чим е во ред се. знам дека сакаш што побргу да се излесниш последните денови се најмачни. Со лесно па извести не :hug: