Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Skarche

Skarche Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Ако мислиш на тој за GBS, брис како брисс, не е воопшто страшно. Мене ми зема повеќе брисеви, веќе кога зима да се провери се, искрено освен ширењето со спекулум што е малку така непријатно (што мислам мора да го пребродиме дека следат доста по непријатни моменти) друго не ни осеќаш, уживај си и не мисли
    Среќни празници❤️

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    18.950
    значи не сум била единствена добро е (fingers)
    Паричката кај мене ! Господ здравје ми дава на мене и на цела моја фамилија! Да ме чува и мене и бебо и да имам лесен пораѓај :angel:

На Peperutce6, pianogirl, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    5.541
    Не се плаши иди на уште едно мислење. Јас мислам дека не е страшно може да и самата сакрална вдлабнатинка поизразена.

4. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    88
    Majki sto zemate za ublazuvanje na nagoni za povrakanje. Ne povrakam ama postojano mi se gadi i imam bolki vo zeludnikot.Ova mi e treta bremenost prvite dve nemav nikakvi maki,so ovaa nemozam da se izdisam.

5. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.083
    Мајки што смеам за затнат нос освен спреј со солен раствор? Буквално не можам да дишам и навечер не можам ич да спијам и синусите почнаа да ме болат дури. Кажете нешто што ви помогнало

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    18.950
    жени 14+2 сум овие неколку дена осеќам притисок доле во препони болка некоја тапа како удрено да е местото нз како да опишам. како клукање значи без врска.
    вака ми беше и со другите ама при крај 7-8-9 месец од тежината нормално ама сега некако ми е рано за вакви болки уште сега.

7. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    74
    Обавезно на преглед и побарај да ти измерат цервикс. Јас болките како за деветти месец спуштено бебе ги осеќав во 3-4 месец и во 18та недела завршив со серклаж. (дај боже да ти се само лигаменти, ама истиот опис што го пишуваш јас го зборував на мојот доктор пред некој месец).

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.369
    Допаѓања:
    12.011
    Иста болка осеќам последните 24-48 часа. Вторпат ми се случува, првиот пат бев на дежурен, цервикс 36 мм го измерија во 18 недела. Како нормален го сметаше докторката.
    21 сум сега и дури повеќе боли, ако продолжи и утре, пак ќе идам на дежурен оти вакво слично не се сеќавам да имав со првата бременост.

Ако одиш на преглед, сподели како си поминала.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    18.950
    Ми помина девојки ваљда вчера што стоев цело време што спремав од замор беше.вчера бев цел ден на нозе буквално се преморив и се ме болеше мислам.

Последна измена: 7 јануари 2026 во 09:15
    На *Снегулка* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    117
    Домашни капки, две чешниња лук (ако се големи 1 и пол) ги лупиш и ги сечкаш ситно, ги ставаш во ѓезве и додаваш маслиново масло околу 10мл (јас користам потрошено шишенце од оперил убаво измиено).Ставаш на рингла и штом почне да чврчка после 5-6секунди го тргаш и го прецедуваш низ инка во шишенцето (пази да не ти падне лукчето во шишенцето). Од кога ќе се излади слободно можеш веднаш да користиш. Лути во нос и кога ќе се слее на грло ама се трпи. Најдобар лек за синуси, ги чисти скроз башка и природно е, може и за дечиња.Се прави за 1 минутка.

Последна измена: 7 јануари 2026 во 11:27
    На strelec231992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    723
    Да те утешам нема спас. Нема што не пробав се беше џабе. Ќе мора да издржиш. Мене само надвор на отворено не ми беше мака.

На denizzz и Vegegirl им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    41.552
    Антиметил таблети

13. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.399
    Мамички имам едно прашање дали и вие сте се соочиле со ваков проблем кога сте се породиле дали дома примавте луѓе до 40 дена кај бебето? Немам предрасуди да се седи дома 40 дена, ама имам луѓе пријатели и другари што уште од сега си прават планови како ќе ми доаѓале кај бебето да го видат. Јас сум против тоа многу сепак тоа е мало и нема имунитет само најблиските на помош тоа е нормално и дома прибирање луѓе не сум сепак треба и мир и атмосфера не хотел промаја да се мешаат толку луѓе. Каков е вашиот став за ова? Тие што имате искуство како постапивте со ова?

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.391
    Допаѓања:
    25.897
    Ќе си правиш како што во моментот се чувствуваш ти и потребите на бебето.
    Бебе е нежно. Прошетки на отворено нормално, ама дома со вирусиве( ако се пораѓаш скоро) не не и не.
    Ако не те разберат, нивни проблем.
    Јас септември се породив, шетавме надвор, сите ја видоа скоро.
    Дома малце покасно дојдоа.

На Peperutce6 и EarthFire им се допаѓа ова.
  15. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    74
    Јас не сакам посети. Прво сезона на вируси и бактерии е, а и да не е, бебето до вчера било во стомак. Второ на самата мајка и треба време за опоравување, хормоните се хаос, нова улога, премореност а и самото раѓање е трауматски процес.
    Со првото дете молчев глупо ми беше да кажам, со второво одма ќе им кажам дека нема да примаме посети додека не се стабилизираме ние како семејство прво. И за баби ова важи.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    5.541
    Дома само родители со маска прв ден, после само бабите која како можеше ама ретко беше по два пати дали дојдоа чуваа внуци други све настинати од градинка. Сестра брат им рековме без деца, дојде само сестрами без дете, изгледа девер не ја разбираше нашата ситуација со бебе прематурче од 2кг дома па се наљутија, дојдоа прв пат на 7 месеци дома кај нас,нивен избор. Ич не жалам за мојата одлука. Излеговме за 40 дена на молитва (2 недели ми беше дома, а 4 недели во инкубатор) и после беше топло ја вадевме до парк во количка со мрежа.. и надвор на кафе се видовме со пријатели после 2 ипол месеци. Деца не ја чепкаа. И еве сега мислам и беше прв пат така да ја чепкаат за празнициве. До сега еднаш има настинато од после вакцина цел персонал беа виросани, последно мислев настината е пред недела ипол она заби и излегуваа немаше темп само нос затнат.
    Јас и да немав дете прематурче, немаше да дозволам во ова време на вируси да ми доаѓаат луѓе, или деца освен родители и браќа сестри ако се здрави и стават маска . И би ја чувала дома до 30 дена барем ако си во Скопје нека се ујача. Мн вируси, лош воздух. Нема никаков бенефит.
    Сестрами се породи февруари пред неколку години во аеродром живеаа , ја чуваше дома исто 40 дена, таму мн загадено прозор што отвараше ден ноќ идеше прочистувачот на 50-60-70.
    Читам мн жени еве од месец два децава настинати со бронхити и верувам мн е стресно ....

17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.010
    Допаѓања:
    2.811
    Женички јас се породив денес,дојде на свет моето девојче:l:

На Joanna28 и Harper им се допаѓа ова.
  18. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    408
    Јас си ја изнесував прошетки колку дозволуваше времето дека ладно и загадено еве и сеа после 40 дена јас не примам гости од типот на другари роднини децата на сите им одат во градинка и страв ми е моето големото не оди во градинка баш ради вируси периодов кој се лути нека му стои ама треба да имаат разбирање страшно е периодов