Јас стварно не го разбирам моментот да го видат бебето штотуку родено. Тоа очи нема отворено, рскавец мал, што има да се гледа? Многу проста раја сме. Пушти бе дете да пркне малку да се прилагоди, мајката со хормони со замор со доење со рана од пораѓај, дај и простор да закрепне а не да и се тупнеш дома. Ама битно го сакале... Нека го сакаат и цел живот имаат да го гледаат ама какво е тоа натурање и непочитување на приватност не можам да разберам. Девојки, ич да не ви е непријатно, кажете си јасно и гласно дека ви треба простор без посети, нека се лутат колку сакаат ( додека вие вриете во себе нив мува не ги лази).
И ние се шетавме со бебе коа не беше загадено не седевме дома до 40 дена тоа ни беше изговор да не доаѓаат во периодов на вируси
Zdravoo , dali ima nekoja shto so prvoto se porodila so carski a so vtoroto prirodo , kolku razlika bilo izmegju dvete bremenosti (najmala), ako da koj doktor vo sk se nafatil za taka . Vi blagodaram !
Ако они немаат осет, биди ти ,, безобразна”. Ако имаш опција оди кај твоите на недела дена поседи. На мм внука му, се со температура доаѓа кај свеки. А детево оди кај свеки или она ќе се качи да ја почува, ако мм има работа нешто, да не носи дете со него. Еднаш така свекор се разболе, еден месец неможеше да се оправи. Она сега е уште со тем, ама девер ми ја спакува и кај мајка и ја врати. Осет 0. Ај оваа дете , издувано во главата, тинејџер. Ама мајка и без грам мозок во главата. И доле не се симнуваме и нема сигурно во наредни 10 дена.
Здраво мајки, прашање до вас што имате две дечиња. Дали личат вашите бебиња едно на друго кога ќе се родат?
Правев брисеви на микробиологија во понеделникот и вчера прикачиле резултати на moezdravje само за 2 бриса, а за останатите 2 ми фалат. Некој со слично искуство или инфо каде да прашам (а да не е идење до државна )?
Јас носев минатиот петок во Институт за јавно здравје, на 05.01 ми излегоа на мое здравје,ама исто ми фали еден резултат, ми рече матичниот гинеколог да почекам до денес, зошто ни кај нив не е стигнат, па ако не од понеделник да одам на државна да го барам..
Требаше да пишам тука за да ги прикачат само што проверив на моездравје дополниле со втор извештај и за останатите брисеви. Фала во секој случај
Здраво девојки, бремена сум 7н и 1д според циклус. Матичниот не може да види плод и ми рече да ја прекинам терапијата као така ќе сме виделе дали е добра бременост (пре мама, аспирин, клексани и Фолна) бидејки имам мутации. Јас не сакам да прекинам и бев на приватно и као според големината на нештото (не го нарекоа ембрион) е 5н и 5д и ми рекоа да почекаме уште една недела и ќе знаеме. Што мислите дали има шанса да биде успешно или џабе се надевам?
Дали пратиш бета како расте? За големината на плодот, само ако знаеш точно ден кога си имала односи и кога точно настанало оплодување. Бидејќи може да си имала и подоцна овулација и од тоа да зависи и големина на плодот. Јас би чекала уште една недела и не би ја преќинала терапијата, особено ако си со мутации. Почекај. На 5недели е препремало. Почекај.
Значи на приватно сепак виделе ембрион штом одредиле гестациска 5та недела. Опушти се и почекај уште недела дена, не прекинувај терапија
5 дена каснење беше 1355, после 48h беше 2988 и не испитав после тоа. Инаку сум со 5 неуспешни ИВФ и сега ова природно и некако си создавам притисок
Они виделе сакус. Таа недела негде и кај мене беше сакус. Почекај. Бетата убаво ти растела. Не прекинувај терапија и почекај. И знам дека е невозможно, ама потруди се да не мислиш и опушти се.
Немој да ја прекинуваш терапијата,и јас сум со мутација и на генетските испитувања ми рекоа веднаш штом останиш бремена клексан или фраксепарин,за подршка фолна 400 и фемибион 1 зашто има метафолин. Еднаш така не зедов како се да е во ред од специјалист Др да не го именувам и спонтан.
Девојки подарувам 4 ри инекции Пролутекс 25 мг. со рок на траење до 11.07.2026, доколку и се потребни на некоја нека ми пише. Со среќа на сите трудници
I jas ne bi prekinuvala kleksan i folnata kiselina, a so nea zimam i metilirana b.So lesno i so sreka, obavezno pisi.
Здраво девојки. На 6.1 правев hcg и беше 95908. На 8.1 беше 111576. Трудна сум 6+3. Знам дека после 6та недела успорува дуплирањето но дали е добро вака?