Zdravo mamicki, 40 nedela sum deneska bev na kontrola doktorot mi kaza deka ke me zadrzat vo vtornik ako ne se porodam do togas. Strav mi e malku. Bremenosta ja vodam na GAK, me interesira dali nekoj ima slicno iskustvo i sto e potrebno za vo bolnica.
Мене 7 ми декември ми беше последна, на 10.01 , 664 ми беше бета. И бетата , еве ја година и 4 м , спие до мене. Ај немора да значи што си немала близнаци во фамилија. Кај тебе може сефте е
Мене ме задржаа на 40+3 најпотребни ти се улошки цело време ќе ги менуваш и папучи, се друго можат да ти донесат. Земи си чепчиња тоа немаат. Храна ќе ти донесат твоите и вода во било кое време. Носев пешкири за лице и бањање. Полнач обавезно. Паста за заби и четка. Чешел. Се друго што носев ми и беше вишок. Претопло е така да не ти треба плус ќебе или блузи. Креветите се ужас многу тенок душек имаат мислиш спиеш на металот.
Докторка Александра Златеска Дамјановиќ, ве молам мислења, искуства, била некоја од вас кај неа на прегледи и контроли? Фала за секој одговор.
Има ли некоја трудница што оди на работа деновиве ? Како се справувате со замрзнатово ми е страв од пон како ќе биде по улициве, а баш имам дел пешки од паркинг до канц
Одам и ја со кола ама имам пешки до канц. Ми личи како едина трудница да сум што оди по замрзнатово скопје, зар сите отворија боледувања..одмор што успеав искористив
Сега наоѓам време да ви пишам, се породив на бадник. Многу убаво искуство, малку да се подоправам и ќе ви пишам во породилни приказни. Ништо не ме мачи како хемороидот што ми се појави во тек на породување. Ако имате некој лек веќе породени мами пишувајте.
Измивање со поладна вода после секоја нужда, ациди борици на влошка неколку пати на ден и факту маст. Ова од докторката што ме породи совет е. Од Зегин сигурно некоја крема на Фрезидерм ти дале
Мајки во која бременост имавте гадење од секаква храна. Ова ми е трета бременост првите две јадев се и од ништо немав мака. Со оваа од сабајле до вечер истото,ништо неможам да јадам и од се ми се гади. Мислам и дека сум ослабната не повраќам само имам гадење не се трпи
Полошо од гадење, нема. Јас бев така и ужасно ми беше. Да повратев еднаш барем, мислам ќе ми олеснеше. Антиметил шмукав колку можев де. Не дека имаа магичен ефект, ама олеснуваа малце. Живеев на квики и на кока кола. Знам и кажувам, не е најдобро што сум правела, ама само тоа можев. После почнав тост само со сирење и се така суво јадев. Среќа, кратко траеше.