Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    26.058
    Мојава сега не ми дава да легнам, освен кога легнуваме за успивање. Што ќе биде кога ќе се решиме за бебе 2 незнам :D
    10 луѓе да има во просторија, она како коала закачена е на мене.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    3.973
    Ќе се зголемува тој притисок со тек на време. Кај мене е различно некогаш е повеќе некогаш помалку. Ќе почнеш да осеќаш и повеќе притисок на бешиката кај и да е, особено кога ќе се движиш. Ама нормални се тие симптоми како се ближи терминот.
    Инаку кај мене различно е, се поместува бебе шета горе долу, кога е погоре си патам од киселини, кога е подолу од притисокот и од бешиката. Среќа уште малку остана.
    Инаку во Систина планирам, утре сум на преглед, ќе видиме дали има абер за излегување или не :D
    Ти каде?

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    177
    Дали има некоја како мене, што и да јадам или вода да се напијам ми пречи на желудникот го осекам јадењето како вишок, од што може да биде вака како да не ми ја доволно вари храната

4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    3.973
    Не знам која недела си, ама не е дека не ти ја вари храната туку изместен ти е желудникот погоре и потиснат од зголемената матка па нема исто капацитет како порано. Јади почесто но помали количини за да му оставиш простор да ја свари храната, да не се осеќаш прејадено и да намалиш веројатност за појава на киселини. За жал нема спас од ова и само полошо ќе станува како поминува времето.

5. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    177
    27+1 од денес