Ако ти е за утеха, јас бев скоро 30 кила поправена, немам пробано ама еве 9ти ден од пораѓај мислам дека можам да влезам во 40 се надевам ќе се вратам брзо на 36/38 ама релативно брзо го снемува стомакот и отоците
8 кг јас не го ни рачунам за поправено. Бебе, плацента, плодова вода, крв е тоа. Јас 9 кг имав плус на ден на пораѓај. 60 кг имав пред да останам бремена, кога се вратив од болница истиот ден се мерев 61кг имав, а за две недели ни трага од стомакот немав, а и струкот ми беше ист како пред бременост. После па проблем ми беше што идев надоле со килажа, до 55кг дојдов, што за мојата висина се малку, 34ка/XS носев.
Која недела си ти, јас 7кг се имам поправено 27 недела сум и мислам малку закочив дека ме фати стомачен вирус околу празниците и ништо не јадев 5 дена освен банана и двопек, сега гледам стигнав до 70кг
Ко себе да се читам, какви све работи си купував кога бев трудна ама се М бројчиња ко што сум си носела, труднички фурав широки маици и фустани пошто крај на август се породив. 10кг имав качено два дена пред пораѓај се мерев. Бебка беше 4кг. Е сега после 4 ипол месеци, јас не сум минус тоа што сум била претходно, имам уште 2 кг да симнам па да сум на стартната килажа. Иако искрено, се осеќам многу покрупна. Градиве поголеми дали дека дојам, нозете рацете топ ама стомакот ми е останат плус имам дијастаза која успешно ја намалувам прст ипол е. За диета ригорозна не се нафаќам ради млекцето, ама еве вежбам секоја вечер тежински зашто јас бев мн згодна пред да бидам мамичка
Фала ви многу на сите за одговорите За утеха е тоа што скоро сите како така сте се вратиле или се враќате полека на старото тело. И јас многу си го сакав телото пред да останам бремена и отсекогаш имав страв како ќе изгледам и колку ќе се поправам. Плус се одржував со вежбање и доста физички активна сум иако и природно сум слаба. Ама вчера депресија ме фати кога се видов на огледало, ми се појавил така малце целулит на задникот и на бутовите горе кој го немав претходно, дури како да ми го снемал задникот делумно Ама си викам за 38ма недела веројатно е нормално. Ќе треба да се поработи повеќе после бременост, само нека се роди малово живо и здраво па ќе му ја мислам
Најбитно е бебето, ама како некој на кој му е важен и физичкиот изглед си реков време е да се посветам и на себе. Среќна мама среќно бебе Нормални се сите промени, бебе сме растеле во меше. Се ќе се врати во нормала, само со желба.