Јас се молам бар до 34та да стигнам, не знам грлото како ќе биде периодов. Сакам природно, првото го родив природно ама ни тоа не зависи од мене. Ти?
И ја треба неделава да одам да проверам, во 32ра ми беше 29мм. Инаку првото ми е итен царски во 40+3 и ова ќе ми биде царски не смеам природно.
Девојки, ве молам за мислење Денес ми се јавија на 3-ти ден и ми рекоа дека имам еден ембрион со 8 клетки и еден со 5 клетки. Дали на некоја ѝ се случило ембрион што бил со 5 клетки на 3-ти ден да стигне до 5-ти ден и да биде во ред? извинете што пушува тука но ми е по активна тема и во вонтелесно не добив одговор
Како се справувате со вртоглавици? Не можам на нозе да стојам подолго од 5мин, мислам дека ќе се онесвестам.. До душа и се онесвестив 2-3 пати, бев на преглед ми кажаа ништо не ти е По цел ден сум дома, сакам да излезам на воздух да прошетам барем 20мин, ама само што ќе излезам ми се темни, ми се забрзува пулсот и осеќам слабост во нозете дека ќе се онесвестам. Крвна слика ми е ок, шеќер регулирам со инсулин, притисок имам низок ама не паѓа кога ми е вака.. 37+2 сум
skroz skroz te razbiram, od 27-28 nedela sum so vrtoglavici, bev na ocno, na orl , se e taman, zelezoto mi bese nisko mene ama ne tolku mnogu za da pravi takvi vrtoglavici. Na orl mi prepisaa terapija kaj so mi rekoa na moja odgovorsnot da ja pijam ako sakam i sekako deka ne ja zemav mozam samo da ti kazam da izdrzis i deka mine. Jas imav 3-4 uzasni nedeli, na stolce se banjav od so ne mozev da stojam, posle razlabavi malku ama pak se javuvaat. Pritisok kako ti e? Sega i so promenata na vremeto moze da se vlosat. Pij mnogu tecnosti, elektroliti, jas bi ti kazala da koristis priliki da izleguvas na vozduh zosto mnogu pomaga ama momentalno skroz te sfakam deka ne mozes
Притисокот ми е низок цело време, пијам и вода и електролити, јадам мандарини, портокал нешто да ме освежи ама се е моментално. За излегување само што ќе излезам нозе ми се сечат и ме фаќа паника дека ќе ми се слоши и седнувам одма на скали или се враќам дома Веќе на психа ме мава станувам анксиозна кога ќе треба да излезам од дома и уште толку ми се слошува и повраќам
Дали цервикс 28мм е лошо за 22 недела? Докторката на скрининг не ми кажа ни мирување ни ништо а и спомнав дека пред нова година ми беше над 30, плус ќе патувам во странство и малце шубе ме фати како почнав да читам по нет. Некоја дали има искуство?
Па релативно скратено ти е... обично се што е под 25мм е веќе им е аларм на докториве .. али и твоево чим викаш дека било над 30мм. Оди кај матичен нека ти измери уште еднаш .. ја не би останала така