@ivi1987 која недела си? Ако до сега го немаа видено хематомот можно е да бил мал и да се исчистил сега, барем така размислувам јас ама сепак не сум многу стручна да кажам. Ти посакувам се да е во ред. @Eli23 што пиеше за настинката? Немам температура ама кашлам утрово и цело тело ме боли.
6 недели и 4 дена.минатиот пат докторот ништо не ми кажа а утре требаше да иам на редовен преглед и кога денес хематом ,а премногу крварев.Сега ваљда од што ме боцнаа со прогестерон и утрогестан што примам и не мрдам од кревет па не крварам ама многу се плашам.фала ти многу
Јас имав и исто мн крварев.ја имав истата терапијА како ти.Ја примав до 5 ти месец.Се роди бебето здраво во 39 та
@kristina.k и мене не ми беше многу добро вчера.Од настинка добив главоболка и цистит на секои 5 мин. одев во тоалетот.Пиј повеќе течности и внесувај многу витамин ц.Мислам ти беше исто во поголемите месеци и затоа можеш да пиеш парацетамол за болка по потреба.Пробај прво без апчиња,ако ептен не бива можеш да земеш едно.Вчера спиев цел ден и среќа се препотив во сон и ми беше подобро инаку и јас ќе се напиев еден.
Се распаметив,мислев дека ништо немаше да биде а утре требаше да оам на контрола за срцева акција па денес ја видов ама многу се плашам,премногу.Ама многу ми помогна сега со ова,да беше тука ќе те изгушкав
Јас крварев како циклус да имам.Лежев ептен мн.Дури во кревет и јадев.И пиј витамин ц од 1000 мл помага при крварење мн.
I jas ja primam istata terapija,vece 3 meseci,a da prasam imali bekoj 17 bedela 16 polni i 3 dena sum ama ne go osekam bebceto deka mrda znam deka nisko go nosam i mi rekoa deka matkata ne mi e mn elasticna pa bebeto ne mozelo da se dvizi i se plasam
Jas deneska bev na inekcija i ajde maticnata da me pregleda zasto vcera bev na dezuren,matkata mi e navistina zrela..ne e dobro toa duri vo ponedelnik vlevam vo 7 mesec se plasam,sea ke cekame da vidam vo ponedelnik sto ke kazat od skopje na kontrola sum,maticnata mi vika najverojatno ke treba da lezam dodeka ne go rodam bebceto vo bolnica no jas se plasam,bi lezela i neznam kade da treba ako ne bese sin mi,ne mozam i nemam na koj da go ostavam celi 3 meseci,mm e vo stranstvo nema sansi da moze da si dojde a plus sin mi prima terapii koj samo jas znam kako odat,ako dobie napadi kako ke bide,se plasam mnogu i cela den placam nikako ne mozam da go ostavam i ke moram da zboram so dr.Dimcev da lezam i miruvam doma ako treba nema ni da stavam od krevet samo za do wc..se nadevam ke me razberi..
Душо се надевам дека се ќе биде во ред како е Господ никој не е.А, нели имаш мајка или свекрва, некој кој би ти помагал околу домашните обврски и синчето?Ти пуштам среќа се да биде во ред
Леле уште крвариш? Јас по примање прогрстерон ми престана за неколку часа. Држи се ајде не очајувај @MilaP и ти исто. Како Бог што е некој не е.
јас примив прогестерон пред два саати негде ама одкога стигнав дома тек пред малку пак ми процури.не е ко што беше толку обилно ама пак цуреше ко да имам добиено и затоа се плаашам.а не сум станала од кревет,само до вц и толку.
Душо и јас малку крварев на почетокот на оваа бременост,само немав хематом и затоа не примав никаква терапија.Докторката ми беше рекла крварењето не треба да е толку страшно,ако не е зафатено местото каде што е ембрионот.Се надевам дека се ќе биде во ред
Со среќа и уште многу многу години да сте си заедно исполнети со здравје , разбирање , љубов и многу дечиња
Mene denes me boli mnogu polovinata dali e od tezinata na bebeto kojznae i stomakot me presekuva na momenti, me podboluva dole nisko, pa pogore pod gradi, pa na levo pa se stvrdnuva....go osekjam bebeto isto taka mnogu kako i sekoj den de ama vcera i denes taka so nekoi minimalni bolkicki koi doagjaat i zaminuvaat.....kontrakcii lazni da ne se?? 33+3 sum.....A i polovinataaa denes me ubiva......vikam edna masaza so ubavo bi mi dosla sega mmmm ama ne znam da idam kako kje lezam da me masiraat? Vo sednata polozba? Ima masazi za trudnici??
Ako ti se plasis sto da recam jas vo 20 ta nedela sum, a ne go osekam nesto posebno bebevo, mnogu retko ednas dnevno i toa dolu vo dolniot del. Placentata mi e predna, toa go namaluva osetot napred, pa najverojatno zatoa samo ponekogas dolu osekam.
Imam i majka i svekrva no sin mi e roden so zdrastveni problemi...za zal nemozam da go ostavam nikako bez mene 3 meseci,mene mi e strav vikend koga go prakam kaj majka mi sto moze da bide a ne meseci..se nadevam deka ke me razberi doktorot i da ostanam na domasno lekuvanje a majka mi i svekrva mi pak ke pomognat no drugo e jas da sum doma..
Ne znam kakva e sostojbata, no i moja prijatelka ja prakaa da lezi vo bolnica, no vo konsultacija so lekar od Remedika i kazaa deka podobro e da ostane doma, sekako podobro ke i bide vo domasni uslovi. Ne se plasi pobaraj vtoro mislenje, mislam deka Petanovski od Remedika e dosta strucen za kriticni bremenosti, ako uspees da stignes do nego bi bilo dobro.
Mene vo 20 nedela mi otkria isto deka e mnogu nisko,imase periodi koga ke klocne,koga miruva ne go osekav mnogu vo tie nedeli,eve 31 ja pocnuvam seuste mi e nisko dole pod papok,ama si mrda kako raste ako e nisko ,ne se plasi kaj site e razlicno moze ke pocne da ti se kreva nagore pa ke pocne poveke ke go osekas,ti dadoa li da pies magnezium ?