Примаш клексани? Јас примам цела бременост и приметив последниве две три недели дека се како шарени. Денес сум на контрола а утре на трансфузиологија. Исто и мене околу 31 недела ми беа во ред резз
Не се ни беше во ред. Осветлува бојата, после пак се појавува како црвенило. Секогаш на исто место под колената од страните.
Сабајлево земав крв, колку што ги разбирам резултатите се ок но во мокрача имам +на протеини и леукоцити, крвниот притисок ок ми е, што би значело тоа
Јас имав два + Направив уринокултура испадна Ешерихија Испив пет дена панцеф и ја немам више. Направи уринокултура за секој случај, можда не е ништо
Да прашам уште оваа 29+4 сум синко нешто мрзелив ми стое, минатата недела 3 дена по ред беше ептен активен после тоа се потсмири и еве и оваа недела претка ама не толку активно, бев некни на контрола рече матичен добро е дури мрдна 2 3 пати додека ме гледаше а сега денес чисто онака како да ме поздрави дека е овде, незнам малку паничам
Бебето ми беше со глава надоле од 30та недела наместено, сега бев на преглед + цтг карлично е наместено се свртела. Ми рече дека уште една недела ќе ме почека да имам полна 38ма ако не се сврти ќе закаже царски. Може ли некој да ми каже како оди цела процедура, еден ден порано те примаат и што се прават? За Систина
Јас имав намалена плодова вода и од паника кога немаше да ја осеќам дека мрда трчав на ГАК. Се заебаваа со мене ее Хани пак ли дојде, ама ми беше гајле битно душата ми беше мирна. Ако се секираш оди и ти. Боље често на контрола отколку да се мислиш зошто не мрда. Мојава цел ден немаше да мрда а кога ќе одев на ГАК почнуваше оро да игра
Здраво. Имам бејби лав памперси бр 1 21 парче и бамбоо пелени хс 20парчиња. Доколку некоја ги сака може да се дог да ги земете, за Скопје само
Здраво мамички, дали може да ми препорачате кој е најдобар гинеколог на ГАК за водење на бременост од почеток до крај? Искрено, Систина и Ремедика претераа со цените …
Здраво на сите Дали периодов има некој стомачен вирус или мене ми е лошо од некое јадење ма да не јадев ништо необично... синоќа имав силни киселини како горење во желудникот и боцкање во целиот стомак дури на повраќање ме тера и вртоглавица. Бебе знае да се тегне и тоа доста јако дополнително болки прави. 34+1 денес
Од киселините ти е. Јас бев така месец дена, буквално додека искочи. Земи нешто да ублажиш киселините. Мене ми помагаше и после јадење, едно 20 мин барем да се движам. Најчесто пешачев.
прави вежби за да се сврти. има на јутуб . кај мене така беше прво наместена со глава надоле па се сврти и ги вежбав овие вежби колку што можам да издржам. и си се намести надоле со главата се породив природно.
Девојки како се припремате за самиот чин на природно раѓање? Дали знаете туторијали или линкови на нет кои ви биле корисни при фазите на пораѓај (вежби за дишење, движење и слично)?
Здраво. Бремена сум 17та недела пред 30 минути изгубив свест паднав ама незнам како успеав под стомаков да ја стам раката за да не паднам директно на стомак.Одма свекрвата ми измери притисок ми беше премногу ниски 80 со 60 иначе ја цело време го носам 110 со 90.Сега цело време мие во памет дали му имам нешто штетно направено на бебево дали да одам на гинекологија или да звонам на матичниот лекар да го прашам.Совет ве молам?