Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    363
    Средина на јануари ги пуштија термините за Клиника, за Чаир не би знаела.

На St@n4e4650 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. St@n4e4650

St@n4e4650 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Јас гледав и штом видов дека има термини и пишав на гинекологот, ми рече уште немало пуштени термини

3. TheScarletWitch

TheScarletWitch Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Правев тест за прееклампсија и испадна во ред… исто така мерам притисок иако знам дека ми е низок но досега се нема покачено… отокот траеше ден-два и сега се е во ред а секако утре сум на втор скрининг па ќе направам муабет ако треба нешто дополнително да се испита.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    257
    И јас исто само додека спијам се потам

5. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    153
    Па колку би ти наплатила за скрининг, обично е ко цена за ехо

6. St@n4e4650

St@n4e4650 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Па кога ме праша кај сакам да ми прават скрининг она ми рече дека ако она ми прави скрининг ќе ме кошта 3000 денари, незнам дали еднаш или секој скрининг така ќе биде, а ми спомна и некој тест што кошта 700€ за сите аномалии што може.да се појават кај плодот

7. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    678
    Здраво, баш ме интересира дали после царски рез, има ли некоја што се породила природно второ?

8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    177
    zdravo na site..mozebi ne e temava bas a tuka..ama vrtam iz forum nemozam da najdam bas za toa..prvo da kazam bremena sum 5 meseci..se bese ok do pret mesec dena..naednas mi padna trombocitite na 1%..prethodno site analizi skrinig priska..za dva dena modrici na nozi krv od nos temna krv na telo..lezev 3 nedeli na hematolojogija..primeni terapi sve ..ok krena 100..rizik pomina doma sum..na kontrola ..ednas 90..posle 40..i denes 28..se smeni terapija..ima nekoj so ovaj problem da mi objasni pies primas terapija i da lrenat i da pagajt naaednas?..gledav koj e po aktivna tema..ako moze nekoj ke mi olesni malku ama teshko mi odi mnogu nemam sila za nisto lezam..

9. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    946
    Започни да јадеш повеќе телешко месо, јајца, свинско, павлака, грчки со поголема масленост, чорби.
    Труди се што е можно повеќе да јадеш ваква храна па направи крвна да видиш дали има барем и најмало подобрување, доколку има продолжи да внесуваш од оваа храна.

Мене во 9ти месец драстично ми паднаа зошто бебе влече многу, но јас бев главно на овошје зеленчук долго време и ми беа драстично паднати под нормала, со исхрана успеав да ги качам прилично.

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    1.144
    Тестот од 700 евра се прави до 10 недела. Ти си 18та. Требало порано да те прати. Ако веќе си правела приска и се било во ред нема потреба од тој тест. Најчесто го даваат кај постари од 35 и ин витро.
    А за термините исто и за мене немаше ми даде матичниот приоритетен упат, се помачив малку да ме примат, се занесуваат на ГАК ама не примија само подобро да не ме примеа. Инаку од мое искуство подобро и да одиш приватно. На ГАК ми кажаа дека бебето има аномалија на срцето не знаев како да си одам од шок. Излезе дека често кажуваат глупости и по совет од колеги секако бев на приватно платив 100 евра ама се беше во ред. Кога отидов на ГАК за контрола беше друга докторка ми вика кој ти кажал дека има аномалија глупости и тука работи кој стигне. Може ќе платиш ама барем стресот нека да го преживееш.

На St@n4e4650 и Campanula им се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    12.125
    Првпат ли имаш проблеми со тромбоцити?
    Можеш мои мислења да побараш на лупата горе.
    Моите најниско паднаа 80-90 пред пораѓај.
    Ако сакаш пиши ми лп.

12. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    177
    Jadam sve sto se slusna sto se procita na internet od sokovi od sve ..terapija pijam neznam sto ke bidne

13. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    177
    Da da naednas mi padna..ama mene epten znaci..moze da mi objasnis sve sakas vo poraka sakas tuka? kade da pobaram? zasto sega se vkluciv na forum pa prethodno
    imam pisuvano za druga tema za bremenost ima tema sto imas pisano

14. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    946
    Сокови е ок но сепак внесувај и месо, јајца. Моите беа скоро под 70, успеав со исхрана да ги качам до 150 непосредно пред да се пораѓам. Биди само доследна и упорна, не се откажувај, со едно каначе павлака и 5 јајца ништо нема да се подобри.

Мене матичната секакви можни црни сценарија ми изнакажа дека ми се така ниски и јас толку добив некоја внатрешна сила да се борам и да видам што може со храна да си помогнам.
    Се породив природно без никакви компликации.
    Имаш уште многу време до пораѓај, ќе се среди.

15. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    156
    Zdr mamicki idnii, vtora bremenot koga pocuvstvuvavte da mava bebeto? Dali uste e normalno abdomenalno bolki odvreme navreme 16-17 nedela dali muskulite matkata se sirat rastat?

16. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Јас сум 23 недела ми е покачен шеќерор 5,79 што јадевте и пиевте за да се намали?Не јадам толку благо што се качил толку.:(

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    100.602
    Шеќерот не ти е покачен. 6.2 е граница.

На Sneeze му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Тоа е нормална вредност.

На Sneeze му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Матичнот Др.Гинеколог ми кажа многу бил

20. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    177
    da da se hranam sega ubavo ..zasto rabotava e za neceli 3 nedeli edvaj kacija so terapija sto lezev..pa posle ista terapija doma i pagat i sega epten bea 29 ..sega smenijs dr terapija pa da vidime se hranam sega samo da se pokaceni nad 60 rizik da go pominam zasto so niski rizik e