Правев тест за прееклампсија и испадна во ред… исто така мерам притисок иако знам дека ми е низок но досега се нема покачено… отокот траеше ден-два и сега се е во ред а секако утре сум на втор скрининг па ќе направам муабет ако треба нешто дополнително да се испита.
Па кога ме праша кај сакам да ми прават скрининг она ми рече дека ако она ми прави скрининг ќе ме кошта 3000 денари, незнам дали еднаш или секој скрининг така ќе биде, а ми спомна и некој тест што кошта 700€ за сите аномалии што може.да се појават кај плодот
zdravo na site..mozebi ne e temava bas a tuka..ama vrtam iz forum nemozam da najdam bas za toa..prvo da kazam bremena sum 5 meseci..se bese ok do pret mesec dena..naednas mi padna trombocitite na 1%..prethodno site analizi skrinig priska..za dva dena modrici na nozi krv od nos temna krv na telo..lezev 3 nedeli na hematolojogija..primeni terapi sve ..ok krena 100..rizik pomina doma sum..na kontrola ..ednas 90..posle 40..i denes 28..se smeni terapija..ima nekoj so ovaj problem da mi objasni pies primas terapija i da lrenat i da pagajt naaednas?..gledav koj e po aktivna tema..ako moze nekoj ke mi olesni malku ama teshko mi odi mnogu nemam sila za nisto lezam..
Започни да јадеш повеќе телешко месо, јајца, свинско, павлака, грчки со поголема масленост, чорби. Труди се што е можно повеќе да јадеш ваква храна па направи крвна да видиш дали има барем и најмало подобрување, доколку има продолжи да внесуваш од оваа храна. Мене во 9ти месец драстично ми паднаа зошто бебе влече многу, но јас бев главно на овошје зеленчук долго време и ми беа драстично паднати под нормала, со исхрана успеав да ги качам прилично.
Тестот од 700 евра се прави до 10 недела. Ти си 18та. Требало порано да те прати. Ако веќе си правела приска и се било во ред нема потреба од тој тест. Најчесто го даваат кај постари од 35 и ин витро. А за термините исто и за мене немаше ми даде матичниот приоритетен упат, се помачив малку да ме примат, се занесуваат на ГАК ама не примија само подобро да не ме примеа. Инаку од мое искуство подобро и да одиш приватно. На ГАК ми кажаа дека бебето има аномалија на срцето не знаев како да си одам од шок. Излезе дека често кажуваат глупости и по совет од колеги секако бев на приватно платив 100 евра ама се беше во ред. Кога отидов на ГАК за контрола беше друга докторка ми вика кој ти кажал дека има аномалија глупости и тука работи кој стигне. Може ќе платиш ама барем стресот нека да го преживееш.
Првпат ли имаш проблеми со тромбоцити? Можеш мои мислења да побараш на лупата горе. Моите најниско паднаа 80-90 пред пораѓај. Ако сакаш пиши ми лп.
Jadam sve sto se slusna sto se procita na internet od sokovi od sve ..terapija pijam neznam sto ke bidne
Da da naednas mi padna..ama mene epten znaci..moze da mi objasnis sve sakas vo poraka sakas tuka? kade da pobaram? zasto sega se vkluciv na forum pa prethodno imam pisuvano za druga tema za bremenost ima tema sto imas pisano
Сокови е ок но сепак внесувај и месо, јајца. Моите беа скоро под 70, успеав со исхрана да ги качам до 150 непосредно пред да се пораѓам. Биди само доследна и упорна, не се откажувај, со едно каначе павлака и 5 јајца ништо нема да се подобри. Мене матичната секакви можни црни сценарија ми изнакажа дека ми се така ниски и јас толку добив некоја внатрешна сила да се борам и да видам што може со храна да си помогнам. Се породив природно без никакви компликации. Имаш уште многу време до пораѓај, ќе се среди.
Zdr mamicki idnii, vtora bremenot koga pocuvstvuvavte da mava bebeto? Dali uste e normalno abdomenalno bolki odvreme navreme 16-17 nedela dali muskulite matkata se sirat rastat?
Јас сум 23 недела ми е покачен шеќерор 5,79 што јадевте и пиевте за да се намали?Не јадам толку благо што се качил толку.
da da se hranam sega ubavo ..zasto rabotava e za neceli 3 nedeli edvaj kacija so terapija sto lezev..pa posle ista terapija doma i pagat i sega epten bea 29 ..sega smenijs dr terapija pa da vidime se hranam sega samo da se pokaceni nad 60 rizik da go pominam zasto so niski rizik e