Не е рано, мене околу 20 недела почна да ми тече. И тоа не е колострум, тоа е секрет од градите што значи хипофизата си ја врши работата и ги припрема за доењето. Колострум е првото млеко после породувањето и е жолто, а овој секрет во бременоста е млечно бел, дури и проѕирен некогаш.
и јас понекогш кај мене забележувам таква прозирна течност, а некои денови кога носам црни прслуци имам како некоја капка бела течност на нив, и тоа најчесто од левата града...
Јас пред некој ден ја стиснав едната , т.е. десната пупка на градата да видам дали ќе има нешто и имаше малку прозирна течност, а од левата нема Инаку да ве прашам, вчера и денес почнаа градите пак да ме болат, како на почетокот на бременоста кога ме болеа, првите 3,4 месеци ме болеа постојано, па исчезна болката и сега пак почнаа да ме болат Дали е нормално градите да болат при крај на бременоста?
Здраво мамички. ние си дојдовме од лекар, живи сме , здрави сме и дефинитивно сме машки пол.Филипчо наш е тежок 1220 грама и во никој случааајјј не е девојче како што ни рекоа претходно. ( Не можам да си поверувам колку очигледно се разочара мажулево мое што е момче!!! што дури и ми засмета ) Причината за крварењето не се откри начелно, докторката вели дека е се во ред со постелката,со плодовата вода и секако со самото бебушче но сеуште стои тој глупав хематом. Па претпоставката е дека тој зеза нешто. И стандардно, повторно ме вратија на прогестерон депо по две одеднаш во шприц ( ми ја зголемија дозата порано по една примав ). Ви праќам
супер баш ми е мило што е се во ред е сега во однос на тоа со полот забележувам дека во последно време на мн бремени им грешат докторите, еднап ке кажат дека е едно а после друго, незнам дали воопшто гледааат на ехото на мои роднини девет месеци им кажуваа дека е девојче и сега се породи момче, а се си имаа за женско купено... и мене понекогаш ме фака страв дали виде мојава докторка убо шо, е , пред 2 прегледи ми кажа дека е машко, а на последниот рече не се гледало, да не испадни и кај мене обратно
А дали ти кажаа дека поради хематомот треба да мируваш??? Додека постои, а и зависно од местото каде се наоѓа може да биде навистина опасен, посебно ако дојде до обилно крварење од него. Ова ти зборам од искуство, зошто поминав низ истото, и се додека беше присутен хематомот ми беше кажано далежам и станување само до вц. Би ти препорачала да пиеш витамин Ц, јас пиев додека го имав, а имав неколку пати во текот на бременоста, мислам дека од него имав подобрување и брзо поминуваа за недела време.
Бремена сум 5-та недела. но проблем е што во сакусот(меурчето каде што треба да расте бебето нема ништо).Лекарот ми рече дека треба да почекам мпоше покасно ке почне да се развива покасно иако веќе требало да има ембирон , ако не се појави до 7ма недела сетои тоа ке се исфрли,дали некоја имала вакво искуство
Ауууу и мене (АМА БУКВАЛНО) истиов муабет ми го рече матичниот гиниколог кога бев на прв преглед кај него. Има сакус нема бебе-во буквална преводна смисла. Па после си се појави, на наредниот преглед веке се гледаше ембрионче.А во меѓувреме.....дур чекав...ауууу богами што филмови не си изнаправив Инаку, да MeU, може да биде и тоа како опасен тој хематом. Скоро од почетокот се борам со нив. Прво беа два, па со прогестеронот депо и утрогестанот се повлече едниот но овој другиот упорен еве и до ден денес. Ајде ко што е Бог никој не е. А...признавам.....се на светов би дала бар еден ден да го поминам во лешкарање по дома.........
^^ мене пак нит сакус нит бебе ми виде првиот преглед ладно ми рече нема бременост, циста е на левиот јајник и тоа ти дава позитивни тестови на бременост! После само седум дена ми потврди бременост во 5.5 гн. за во 8.2 г.н (кога го чувме срценцето) да ми каже дека плодот се развива идеално!
Јас сум истата приказна, докторот ми рече дека се е чисто, дека за некој ден ќе добијам, ако не добијам да дојдам пак да ми препише апчиња за да испровоцираме менструација
Првиот преглед беше во 5 недела а после две недели отидов пак и видовме ембрионче. Бев 7 недела и некој ден. Како јас залудно сум си кинела нерви за тие две недели ( главата му ја дупнав на мм викајки по цел ден лелеее нема бебе..лелееее нема бебе...) така најверојатно и ти- затоа отпушти се.. Ете гледаш, не само јас и ти, како случај не сме единствени има и други со слични приказни и искуства
Zdravo na site,i jas sum vo 5-ta nedela trudna.Veke imam utrinski macnini,se cuvstvuvam mnogu depresivno i bez volja Srekna sum sto ke imame bebe.....Malku se plasam sto cuvstvuvam bolki na momenti,ne mnogu jaki vo dolniot del od stomakot nesto slicno kako menstrualni.....Sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so vakvo nesto?I sto treba da se vrezeme?Pozdrav!!!
Ништо не треба да се превземе, само претпазливо. И бремени сте, не сте болни запаметете и се правете си нормално, не паничете без причина, се со лес и без брзање, тешко кревање никако и само насмеани. Ако мислите дека нешто не е во ред контактирајте доктор и секое добро трудници и само позитивни мисли и никаков стрес и нервози
Здраво девојки, ве молам за совет, утрово бев на гинеколог ме гледаше на 4д ехо инаку бремена сум 15 недели и забележа дека имам линија во матката како преграда ми рече дека кога ке одам нареден пат ке види за сигурно што е можеби и ке го снема а ако го има може да ми направи проблем (предвремено породување-што никако несакам) и исто ми рече дека може и да не смета оти некои жени дознавале дека имаат таква линија после 2-3 породувања, ми рече дека само на 4д тоа можело да се види на друг апарат не. Поздрав до сите ве молам за искуство...
Немој да се секираш тие се нормални болки и ке си продолзат и понатаму само некогас ке бидат појака никогаш не сега за сега ти само узивај си и одмарај си јас така си правев и уво не ме болеше за ништо
Vi posakuvam na site lesna bremenost i uzivajte Moevo prasanje ne e za tuka, no se nadevam deka mozete da mi dadete nekoj odgovor! sega mi zavrsuva ovulacijava i veke nekolku dena cuvstvuvam bodezi na desniot jajnik, a stomakot mi e malku naduen! sega koga ke dobijam pocnuvam so terapija za invitro(kontracepciski piluli) i sega se plasam deka mozebi nesto ne e vo red, zasto ova ne mi se slucuvalo drug pat za vreme na ovulacija i neznam dali da pocnam koga ke dobijam da gi pijam tabletite ili tie bodezi se normalni vo ovulacija! sto mislite vie?pozdrav