@coconaut Jas odam vo sistina kaj Pavle Dimcev dosta dobar doktor e mnogu mi se najde i za pataloska bremenost koga odev na komsija pa mislam e sega ke mi ispadne vo presret zasto znae kakva e sostojbata na sin mi samo se nadevam nema da e tolku seriozno za da lezam vo bilnica iako maticnata mi rece deka mozno e da me ostavat.Ke videme ponedelnik..
Мила сега читав мислења наназад, не е работата да ти излезе во пресрет, треба ти да си излезеш во пресрет. Побарај решение, обучи некој за лековите за синот, знам како ти е, имам многу пријателки чии деца се со проблеми и кои примаат редовно терапија, ама мораш да дозволиш и другите да се грижат за него. Кога ќе дојде ред за пораѓај да не мислиш на двете во исто време и да не можеш да се снајдеш.
@MilaP se nadevam deka se ke bide vo red, i deka ne e tolku strasno ko sto ti rekla maticnata, a sto e problemot, moze si pisala prethodno nemam procitano...
@coconaut problemot e zaradi toa sto nemam grlo na matkata (ivadeno mi) nemozam da ja donosam bremenosta,sin mi e roden 28 nedela a i imav spontan vo 20 nedela. Sega do pred edna nedela se odese kako sto treba so terapiite no naednas matkata pocna da mi sozreva prebrgu kako da sum 8 mesec i imam grcevi a vo ponedelnik bas vlevam 7 mesec..mnogu e rano za bolki i se plasi da ne se sluci kako so sin mi ili predhodno pa misle najdobro bilo da se konsultiram i so drug doktor i da lezam vo bolnica.
Problemot e sto jas za taa bolest odev na casevi,ako sin mi dobie napad mora da primi inekcija za da se smiri,fala bogu tie napadi sega so poslednata operacija se namaleni no ako se desi ni eden od doma nema da znae sto da pravi,se slucilo koga sin mi ima napad (krizni momenti) begaat od doma,ne sekoj moze da podnese takvo nesto sin mi ima cisticna fibroza retka i dosta opasna bolest.
@MilaP kolku mm ti e cervixot, ili voopsti nemas? Sega procitav deka vo plodnost bitola pravele abdominalen cerklaz i bil uspesen.
Мене ептен ме спотера денес малер.Сабајле крварењето сега и пролив Неможам да издржам,многу ми е мачно.Дур лежам не крварам,кога одам до вц тече крв.Ќе побудалам до утре до 19 до контрола Извинете ради негативноста ама многу ми е тешко.
Мамичκи κаκо сте? Ρедно е јас да се вρатам со позитивни постови и да бидам дел од веселата дρужина. Уште тешκо ваρам се што доживеав згоρа на се и тρудна.. ама мајκа сум, жена сум и силна сум! Почнав да јадам да си ги шетам децата да пејам... едино тρи κила сум ослабела! Бебчо мρдκа, течењето пρеκина, се сρедувам психичκи полеκа за поρаѓај и бебуш мил!! Есен стааса заладе , близу е. @monik55 κаκо си ми душо? Шо стоρи ?
Добра сум се држам морам да бидам добра за и бебето да е добро,клоца растура стомакот ми го крева.Остана да чекам до вторник за амниоцитезата и да се молам и да мислам позитивно нема веќе плачење само позитивна мисла дека ке имам најубава права здрава кукла.Да тргнам малце мисли правам палачинки да се занимавам со нешто.Фала ти мила што ме мислиш.Чувај си дечињата не го рецкај мажот глејси децата боли за дете пече ти и они сте најважни
Мешиња здраво едно прашање дали ви се има случено во 6 та недела да имате пецкање и чешање и како отечено да осеќате :/
@kristina.k душо, чаеви и супи најмногу, компот, по еден парацетамол/далерон на 8 саати ако имам температура, мед и лимон измешано заедно, и ставам облоги од рендан компир и оцет. Ноќеска дури во 4 ја симнав температурата, а за вечерва ќе видиме дали ќе има спиење.
Заради ешерихија.коли гинекологот ми препиша Панцеф. Многу се јаки греота ке ја отрујам лепотицата моја има ли некоја што пиела јас сум 37+5
Ајде и јас да внесам малку позитива во темава. Ме примија на факултет и сум многу среќна заради тоа. Ме фаќа и страв малку како ќе ме биде со две деца и учење со оглед на тоа дека не ми помага никој ни околу домот ни околу детето. Се крстам само на маж ми, колку може-толку.
Честитки душо,да си го завршиш со успех и во брзо време.Јас во јануарска сесија ќе ги запишам последните предмети за полагање и да завршам во мај-јуни конечно.А на кој факс се запиша?
Пострашна е бактеријата од антибиотиците. Штом ти препишале пиј ги. Јас 2 пати пиев антибиотици еднаш панцеф еднаш сумамед и се беше ок. Знаат докторите што прават без грижи
Фала. Ќе дадам сѐ од себе. Со лесно и тебе до крај. Инаку запишав педагошки, втор факултет ми е. Пред неколку години дипломирав на друг.
И јас бев прво на педагошки,ама будалчејас после две години таму се отпишав и се запишав на овој сега
Побрзо оздравување ти посакувам, гледај што повеќе течности и витамини да земаш! Ајде до утре како нова!!! Држи се идна мамичке, се ќе биде добро Бубале, мила... редовно те читкам но се трудев да не ти го матам умот со мои предрасуди или убедувања! Како и да е, многу ја ценам и почитувам твојата одлука да се бориш за семејството, ви посакувам многу среќни денови и многу сонце во вашиот дом! Тагата и солзите оставете ги зад вас, во мир и хармонија да си го дочекате бебенцето! Мажот ти нека си го прибере умот оти ваква жена е дар од Бога во секој дом. Се најубаво ти посакувам!!! @Fatalnata , невесте, помина ли свадбата! Како си ми?
Се надевам нема да ви пречи, меѓутоа деновиве сме сите со маки, грижи и негатива полни...сакав да ја споделам молитвава со вас... Јас и плодот во утробава моја, чеда сме на гревот по природа, но Ти, Возљубен Оче, смилувај се на нас, ороси го со исоп плодот во утробава моја – зада биде чист; измиј го – и ќе биде побел од снег. Укрепи го и запази го во утробата моја сè до оној час,кога ќе треба да се роди. Од Тебе не бил сокриен плодот во мојава утроба ни кога се образувал – рацете Твои го создале.Ти си му подарил живот и дихание, вниманието Твое нека го пази! Сочувај ме од страв и од уплав и од лукави демони, кои посакуваат да го повредат и разрушат делото на Твоите раце. Дај му разумна душа и благослови телото негово да расте здраво и нескверно со цели и здрави членови, а кога ќе настапи времето и часот, разреши ме по Твојата милост;крепост и сила дај ми за раѓањето, благосодејствувајму со Твојата семоќна помош и олесни ги страданијата мои, зашто тоа Твое дело е, и чудотворна сила наТвојата семоќ, дело на Твојата милост и милосрдие. Тиси Бог Кој ја знае и ја гледа потребата на секој човек.Господи, Ти си сострадален и, заради Твоето срцеи сполнето со сочувство, Ти се молам, благоволипредодредените маки олеснети да ми бидат, и во здравје на светлост возведи го плодот на мојатаутроба, живо и неповредено да е телото негово, и благообразувани да се неговите членови. Тебе Ти го предавам, во Твоите семоќни Отечки раце, на Твојата милост и милосрдие го полагам, Господи Исусе Христе, во Твојата света прегратка, за и тој да биде благословен, како што си ги благословил децата што Ти ги принесувале, и си рекол: „Пуштете ги децата, и не бранете им при Мене да доаѓаат, зашто на таквите е Царството Небесно! Спасителу, ете, и јас го принесувам при Тебе плодот на утробата моја, стави ја врз него Твојата благодатна рака Благослови го со Светиот Твој Дух, и облагодати го, кога ќе се роди, со свето и блажено Крштевање. Освети го и обнови го за вечен живот низ второто раѓање, направи го нова твар, измиј го иочисти го со крвта Твоја и благоволи и тој да бидечлен на Твоето свето Тело, на Твојата Света Православна Црква, та и од неговата уста славословие да излегува за Тебе, за да стане чедо и наследник навечниот живот, низ светото и страшно Твое страданиеи смрт, и низ Твоето свето име, Исусе Христе. Амин!