јас примав во болница 4 дена и дома уште една недела (пишуваше на отпустно писмо да примам толку денови и после да испитам ддимери и хемостаза). кога испитав ми беа околу 700 па прекинав. породена со царски
Јас цела бременост од почеток до крај се боцкав со клексани, како што се сеќавам не ме боцнаа денот пред да се породам.
др јани ми кажа да ги прекинам 24 часа пред царски, гинекологот ми ги прекина 4 дена пред закажан царски
Ги користам гастрогард но денес недела и во мојот град дежурна само зегин е, а таму нема гастрогард и земав вакви
Ако на некој му требаат Waya Stop Reflux за киселини можам да ги подарам бидејќи јас не можев да го поднесам вкусот. Речиси цела кутија се со рок, може само 2-3 ќесички потрошени.
Zdravo vekje sum skoro 10 Nedela,imam na privatno kaj ..maticnadoktorkata e ok,Sega treba na eho da odam,a za daunov syndrome mi rece moze da se is pita kaj .maticnava ,I posle krv na Drzavna kaj niv e okolu3000,a kaj privatno ispituvanje okolu 200 evra.Mislenje inace dosega Fala Bogu ok bremenost!
Како да испита за даун? Ехо може само да ти направи. И каде е 200 евра? Ова колку што те разбрав во постот.
Mi kaza Sestrava Doktorkava mi pravi nekoi isputu ispituvanje kostale 2500 den a vo Organdziski bilo 9000 denari
Здраво идни мами Дали почнавте со цтг прегледи и на колку дена ќе ги правите? Јас прво цтг за два дена Денеска сум 35+4
Јас сум 35+1, тука сме некаде со термините . Минатата недела бев на преглед и мислев ќе ме викне за на цтг да почнам ама ми рече следно се гледаме за 3 недели, во 37ма.