Јас и ти сме тука така со неделите, и јас имам болки во колковите и во долниот дел од половината Никако положба за спиење да најдам, па си нарачав и трудничка перница, колку ќе е од помош којзнае. Засега не пијам ништо, ама на нареден преглед ќе си прашам магнезиум дали можам да земам.
Jas piam magnezium od 9ta nedela, ke ti dozvolat da pies, pernicata za spanje e predobra, od koga mi stigna mislam deka se iznaspivam
Здраво девојки. Денес матичната ми правеше ПАП и осеќам како тапа нелагодност во долниот дел на стомакот, дали е нормално и може да е од тоа? 35 +4 сум
Го видоа уште на ехо дека е умотано? Да, константно сум со контракции нема да издржам 7 дена да седам дома вака. А не се отварам, не ми е јасно од кај се контракцииве кога ништо не се дешава
Јас мислам да седиш дома и да мируваш.Кај и да е ќе влезиш во 36 па може за тие 7 дена ќе се отвориш и се ќе биде во ред.
Не те разбрав беше замотано или не ? Инаку се гледаат на цтг првиот пат ги видоа контракции , вториот пат кога бев на контрола немаше ништо немав ни јас болки. Не се константни еве 2 дена сум без болки
Беше, но ептен на крајот пред пораѓај. Но рекоа штом има добри протоци и добра срцева фрекфенција на бебе, нема место за паника
Ова фанелинг ли е? Докторката не ми спомна ништо само рече малце како проширено изгледа ама должината на цервикс е добра 30 мм беше