Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    36.254
    Не ве вадам од памет таман работа. :)
    Членката праша, јас и одговорив.
    Кога сакаш почни со купување, не е грешка. Само што ако оставиш во последен момент или подоцна, нема да знаеш главата каде ти е, дека верувај не се малку работи.
    Јас се водев по тоа да си завршам порано дека ете паничар сум и не сакам да ми е ништо во последен момент. Така правам за сѐ па и кога се спремав за бебуш.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.148
    Јас купував од 7 месец натака. Дел од работите ми се купени на попуст и порано. Си бев лабава не се брзав викав има време ама во 8 месец ми излезе компликација и морав да лежам и не можев да одам по продавници, ќе пукнев од мака. Среќа па се има он лајн па се збудалев од нарачување така или гледав на интернет па праќав маж, мајка, сестра да одат да го купат. Јас поголемиот дел од работите ги добив од сестра ми и братучедите. Не купувај се што ќе видиш и чуеш не знаеш што ќе сака бебето. А верувај дека многу работи нема да ги сака.
    Јас најмногу користам тетра пелени буквално за се за постилање за да ја легнам, за покривање, за бришење, за преоблекување за се имам 40 и мислам дека ми се малку. Бодиња е многу важно да имаш во разни големини страшно брзо ги израснуваат и 2 бањарки :rofl:
    За мекици ако правите ако те прашуваат што да ти донесат само памперс и влажни марамици не ми се верува колку брзо се трошат.
    Од креветче јас сега со овој памет и со ова искуство за бебе би купила од оние што се нишаат пошто мојава ѕверка спие така ама во количка. Во креветче ако почне да кенка морам во раце, а во количка ако почне така занишај ја и нема гајле продолжува.
    Како и да е секако нешто ќе ти фали или ќе ти биде вишок не се замарај и уживај во купувањето.
    Јас тоа зјапање по страни и прашување и нарачување го памтам како нешто најубаво од бременоста.

На Campanula и 5678m им се допаѓа ова.
  3. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    388
    Да ве прашам вас што имате искуство со висок притисок во 9ти месец. Јас сум 37ма недела и притисокот ми е 135 со 90, и варира горе долу. Ми рекоа да го следам ама друг совет не ми дадоа. Што да очекувам, што да правам?

4. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    257
    Од каде ги земаш тетра пелените, гледам на Ананас шоп по 350ден 3 во паковање се

5. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.148
    Среќа сестра ми чуваше се па од неа ми се. Две три што купив беа по 100 или 120 денари една.

6. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    31
    Во Стружанка имаш на попуст, три за 200-300 нешто така, провери

7. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    168
    Дали некоја имала искуство со ехогени црева на ехо? Ме извадија од памет со тоа што може да биде ништо, до многу страшни дијагнози..

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.590
    Допаѓања:
    18.312
    Од 7ми месец почнав да купувам и тоа прво облека, па при крај на 8ми месец купив количка, креветче, во 8ми месец спремавме и соба, јас одев до крај на 8ми месец на работа и немав време некако, штом седнав дома средив се, ама мачно беше искрено.

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.928
    Мајки што чекате второ бебе, особено тие од ист пол, колку купувате нови работи, особено алишта ? :D

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    14.709
    Па скоро ич. За првите 3 месеци купив се на ново, затоа што беа страшни со флеки од тоа омегата и ништо живо не ги переше, па заврши се во канта. Ама после од следните месеци сите алишта се скроз здрави, испрани, вакумирани и се си носи. Од мерак купувам, ама 80% и повеќе од сестра и носи. Тетра пелени земав нови (слободно можев и старите да гк користам, ама шубе ми беше. Квалитетов на новиве е крш), бањарки нови земав, бодиња исто, вреќичка летна нова, а зимна од сестра и. Чаршавчиња, ќебиња, се тоа од големото. Е и чорапи нови има. И скафандер :) (капи, шалови, ракавици од сестра :) )
    А па за крупниве работи да не правам муабет. Количка, транспортер, веќе и во седиште во кола седи, се тоа е од големата. Тротинети, балансери, точаци, се си има во наследство. Дури и жал ми е.

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  11. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.163
    Планирам да купам неколку нови работи од мерак, ама инаку што е можно повеќе ќе користам од тоа што имам од големиот, пошо имам купишта алишта. Е не сум ги проверила уште за флеки и слично па ќе видиме и тоа у какво стање се допрва. Од големи работи ништо, само комода за пресоблекување е планот. Моиве ќе бидат и различни сезони, зимско и летно бебе ама се што се може ќе се искористи па и ќе докупувам плус :D

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DraganaRosmarin

DraganaRosmarin Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Гинекаликс е жива катастрофа. Ај шо те крадат ај шо те лажат со се и сешто на крај те праќаат во некоја нивна ординација Мон Бебе а таму уште поголема катастрофа...Кај им се очите на инспекциите, институциите не ми е јасно. Не се лажете девојки и мајки да одете таму. Жива превара!

На Elperseguidor# му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.015
    Допаѓања:
    27.094
    У реду е.
    Нов профил и на 6 теми едно исто имаш напишано.

На Peperutce6, Nala1806, Joanna28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    16та нед почнав до 25та имав све купено. Среќа затоа што и порано се породив. Почни си со време, нема потреба да чекаш до крај. :party:

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Minkaa1988

Minkaa1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Девојки здраво ,со лесно на сите..Сакам еден совет.Бремена сум 7 недела втора бременост,но од пред два дена почнав со кашлица, матичната ми дава да пијам Оспен јас сеуште се думам дали да почнам..Дали некоја има пијано антибиотици во толку рана бременост,а и дали самата кашлица можи да му наштети на бебчето цело време да се кашлало ви благодарам

16. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    153
    Имаш бактерија па антибиотик ти дала? Ако е обичен вирус нема никаква потреба, плус па дека си бремена …

17. Minkaa1988

Minkaa1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Испитав крвни слики црп мирно , леукоцитите се повисоки ,а нема бактерија...Таја вели подобро да испијаш да не искомплицираме ,ама јас не сум за да земам

18. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    61
    Здраво. Дали знаете од колку до колку часот земаат крв во лабораторијата во воена болница (8ми септември). Благодарам

19. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.163
    Девојки дали некоја имала искуство со болка во десната страна на стомакот? Ми почнаа од вчера а денеска болката е баш појака особено при движење и вртење. Дали е можно да е некоја инфекција, ме боли дури и при мочање ама немам никакви други симптоми и само од десна страна е..

20. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    421
    Od 8 otvaraat, mislam deka do 11 ama ne sum sigurna, ako mozes odi od 9 nataka za da izbegnes guzva

На sinoli4kaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.