Не ве вадам од памет таман работа. Членката праша, јас и одговорив. Кога сакаш почни со купување, не е грешка. Само што ако оставиш во последен момент или подоцна, нема да знаеш главата каде ти е, дека верувај не се малку работи. Јас се водев по тоа да си завршам порано дека ете паничар сум и не сакам да ми е ништо во последен момент. Така правам за сѐ па и кога се спремав за бебуш.
Јас купував од 7 месец натака. Дел од работите ми се купени на попуст и порано. Си бев лабава не се брзав викав има време ама во 8 месец ми излезе компликација и морав да лежам и не можев да одам по продавници, ќе пукнев од мака. Среќа па се има он лајн па се збудалев од нарачување така или гледав на интернет па праќав маж, мајка, сестра да одат да го купат. Јас поголемиот дел од работите ги добив од сестра ми и братучедите. Не купувај се што ќе видиш и чуеш не знаеш што ќе сака бебето. А верувај дека многу работи нема да ги сака. Јас најмногу користам тетра пелени буквално за се за постилање за да ја легнам, за покривање, за бришење, за преоблекување за се имам 40 и мислам дека ми се малку. Бодиња е многу важно да имаш во разни големини страшно брзо ги израснуваат и 2 бањарки За мекици ако правите ако те прашуваат што да ти донесат само памперс и влажни марамици не ми се верува колку брзо се трошат. Од креветче јас сега со овој памет и со ова искуство за бебе би купила од оние што се нишаат пошто мојава ѕверка спие така ама во количка. Во креветче ако почне да кенка морам во раце, а во количка ако почне така занишај ја и нема гајле продолжува. Како и да е секако нешто ќе ти фали или ќе ти биде вишок не се замарај и уживај во купувањето. Јас тоа зјапање по страни и прашување и нарачување го памтам како нешто најубаво од бременоста.