Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    348
    Остави докторот да си го следи медицинскиот дел, и опушти се, не тумачи овулации и денови затоа што стресот може само беља да направи. Извини што вака ти кажувам, гледам дека си успаничена ама баш затоа сум директна, мораш да пробаш да се опуштиш и мислата насочи ја само на позитивно.
    Со првото бебе, матичната ми рече 'ако нема срцева акција до наредна недела ќе те чистиме'. И срцева акција доби и родив здраво дете во 41ва недела. Цело време ја водеа според големина на бебе, не одговараше по ниеден друг параметар.
    Вторава бременост сум со серклаж и скратено грло од 18 недела (лежам 4 месеци веќе). Бев преплашена а еве во Среда заокружувам полна 35 недела.
    Сакам да кажам, прави го она што максимум можеш - контроли, терапија, слушај совет од доктор и пробај да ја отфрлиш секоја негативна мисла и секоја грижа, затоа што стресот многу влијае. Ќе биде се во ред :l:

На Pravnicka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    193
    Има некоја како мене со секојдневни главоболки 33 недела од денеска, веке 2 недели ме измачуваат не се страшни ама ги имам цело време, а и притисокот во текот на денот е добар навечер доаѓа до 130,135/85, што може да е причината дали променливото време

3. Pravnicka22

Pravnicka22 Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Фала ви на сите на подршката, знам дека морам да се опуштам ама не можам, мислев дека ми е втора бременост полесно ќе поминам, со првата имав и повеќе проблеми ама бев помалку едуцирана и помалку мислев на глупости, сега ментално сум крш, освен сопругот никој не знае сеуште и немам ни издувен вентил, со чат гпт си правиме муабети и дијаграми (facepalm) ми се чини заглавена сум во 6та, 7ма недела и никако да мрднам