Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    70.916
    Скроз е нормално, само гледај колку можеш и што можеш повеќе да јадеш, иако ти е тешко. Ако гладуваш само полошо ќе ти е, од искуство.
    Јас за жал и во 17 недела сеуште ги имам, ама ти посакувам побрзо да ти поминат

На dejziii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.293
    Јас првите месеци ослабнав 4кг. Повраќав после секое јадење. Повраќав витамини, повраќав вода. После 16та недела веќе немав проблеми..
    Не знам што да јадеш, кај мене единствено понекогаш не сметаше ѓеврече.

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    14.483
    Најнормално.
    Јас сум уште под терапија да не повраќам и да не ми е лошо 17та недела:)

4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    953
    Се ми смрдеше на измет до 4 месец. Не можев да готвам особено па кромид ауу :puke:
    Само надвор некако ми беше полесно, дома умирав. Дури имаше период кај што можев да поднесам мирис од едни колачи од кам и така заспивав го ставав носот во ќесата :rofl:

5. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    357
    Јас во 6-7 недела завршив на инфузија од што не можев ништо да задржам во организмот. Вода нормално почнав да пијам од крајот на 4ти месец, се прашував дали некогаш ќе почнам да пијам вода ко секој нормален човек. Уште не јадам се, а еве 39та недела сум. Кафе обожував, од кога останав трудна не можам да го помирисам.
    Претходно не бев некој обожавател на бурек ама на почетокот тоа можев да јадам. Ништо од мојот план за здрава исхрана во бременоста.
    Да не те плашам, секоја бременост е различна, се надевам брзо ќе ти поминат мачнините, но што и да е слушај си ги телото.