Скроз е нормално, само гледај колку можеш и што можеш повеќе да јадеш, иако ти е тешко. Ако гладуваш само полошо ќе ти е, од искуство. Јас за жал и во 17 недела сеуште ги имам, ама ти посакувам побрзо да ти поминат
Јас првите месеци ослабнав 4кг. Повраќав после секое јадење. Повраќав витамини, повраќав вода. После 16та недела веќе немав проблеми.. Не знам што да јадеш, кај мене единствено понекогаш не сметаше ѓеврече.
Се ми смрдеше на измет до 4 месец. Не можев да готвам особено па кромид ауу Само надвор некако ми беше полесно, дома умирав. Дури имаше период кај што можев да поднесам мирис од едни колачи од кам и така заспивав го ставав носот во ќесата
Јас во 6-7 недела завршив на инфузија од што не можев ништо да задржам во организмот. Вода нормално почнав да пијам од крајот на 4ти месец, се прашував дали некогаш ќе почнам да пијам вода ко секој нормален човек. Уште не јадам се, а еве 39та недела сум. Кафе обожував, од кога останав трудна не можам да го помирисам. Претходно не бев некој обожавател на бурек ама на почетокот тоа можев да јадам. Ништо од мојот план за здрава исхрана во бременоста. Да не те плашам, секоја бременост е различна, се надевам брзо ќе ти поминат мачнините, но што и да е слушај си ги телото.
dali znaete nekoj endokrinolog dobar da zakazam imam pokacen sheker i skrien sheker gledam na 3 te merenja vo 24 nedela mi se po visoki dajte sovet koj imal vakov problem
Zdravo, 17+2 sum, imam tapa bolka vo dolniot del od stomakot, koga odmaram osekjam deka me boli, dali e mozebi poradi sirenje na matka ili nema vrska? Neznam dali e za zagrizuvanje, bolkite se podnesuvaat, ne se strasnj blagi se
Здраво, Само што дознав дека сум бремена пред една недела. Треба да сум некаде 5та недела и 3 дена. Ехо имам закажано за една недела. Меѓутоа јас моментално немам никакви симптоми на бременост освен што ме болат градите. Немам гадење ниту пак нешто друго туку се чувствувам скроз нормално. Дали е нормално ова?
Здраво. Исто и јас, јас би требало да сум околу 4недели и 3 дена. Првиот симптом ми беше тврда столица, што никогаш сум ја немала, прв пат искусив и болка во градите. Имам на два три пати во денот болка долу ниско кај матката, но докторката рече дека е нормално ми даде вагиналети циклогин. Иначе не чуствувам воопшто поспасност, енергија како и секогаш, се исто.
Здраво девојки. На колку години го родивте првото дете? Јас ќе го родам на 30. Дали од Ваше искуство тоа има врска каков ќе биде пораѓајот? Се кажува дека после 30 пораѓајот бил многу потежок, па чуствувам страв уште од сега...
На 33 родив. Брзо, лесно , природно. Другарка помала од мене 7 години, се изнамачи и на крај царски заврши. Незнам кој тоа ти кажува, али живи глупости се тоа.
@Stonegirl јас родив на 27 првото а сега здравје за еден месец сум 33 а веќе го чекам второво бебенце. Денеска сум 39+0. Патем имали некоја да сме блиску тука со терминиве, како се чувствувате ? Јас некако едвај чекам да се породам но на бебе изгледа не му се излегува уште....
34+4 сум, не сум како тебе ама да ти кажам уште сега ми е мачно, тешко спиење стално уморна, сигурно тебе ти е уште потешко
Јас и ти сме ееептен блиску, неколку дена разлика. Денес сум полна 34та недела, од утре влегувам во 35та. Ми се чини со секој изминат ден се потешко станува, ама жена што може да издржи никој не може така да ќе бидеме во ред, уште малку и ќе си ги гушкаме љубовчињата.
Здраво.Може ли да ми препорачате некој гинеколог за матичен, кој ќе ми биде само формално и нема да ме замара со прегледи туку само она минималното, бидејќи бременоста ми ја водат во систина.