1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    969
    Нема врска, јас на 39 родив со мене имаше и постари добро пројдоа сите. Важно е каде ќе се породиш на Клиника малку не се добри во главата па се понашаат како да си стока. Е сега ако си нечие дете и таму супер ќе пројдеш. Не се замарај. Може ќе го родиш за 5 минути, може ќе се мачиш 3 дена, може ќе отидеш отворена спремна за на бокс, а може нема да се отвориш и ќе одите царски. Нема потреба да се оптеретуваш, нема правила и годините немаат врска со тоа. Уживај во бременоста кога ќе дојде денот се брзо се одвива и верувај дека ќе заборавиш се. Ќе имаш на што друго да мислиш :inlove:

На Amellie, Campanula, ForeverYoung и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    998
    Ако ти одговара Аеродром Снежана Панговска Гинеко -С.Јас ја водев Систина бременоста кај док само за документација за боледување и упати за авицена.

3. Љубофче

Љубофче Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Девојки здраво. Лесна и успешна бременост на сите. Пишувам уплашена за една тема, воедно сум за некој ден 7ма недела од бременоста и бев на ехо за срцева акција. Имаше срцева акција имаше жолчна ќесичка, нормален ембрион согласно неделите, но докторот ми спомена некои почетни промени кои биле околу самиот сакус кои подоцна можеле да значат аномалија на плод, да чекам да видам дали ќе имам спонтан. Муабетот беше многу груб ако прокрвариш значи организмот го отфрла бидејќи не е во ред, а може и ништо да не биде, ќе видиме за 3-4 недели.Воедно еден спонтан веќе имав пред 2 години, поради неоткриена тримбофилија. Сега и за тоа примам терапија.
    Дали на некоја од вас и имаат кажано вакво нешто толку рано во 7 ма недела и дали е можно ова да го примети , без памет ме остави ?!

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.813
    Допаѓања:
    26.758
    Да си одиш на уште едно мислење.
    Не се оставај за вакво нешто со едно мислење од вака груб доктор.

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Љубофче

Љубофче Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Бев наредниот ден и кај матичниот ,но ми вели рано е сега било што да се каже, незнам кој те исплашил. Впрочем ништо не гледам сем уредно развиена бременост за неделите. Се друго се анализира покасно. Ама сепак некако ти влева толку сомнеж и недоверба...
    Се покајав што отидов ,а докторот има стварно големо реноме..

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.813
    Допаѓања:
    26.758
    И докторите со најголемо реноме, прават грешки да не се лажеме.
    И прерано е за било каков заклучок. Ако ембрионот се развива согласно неделите и правилно, зошто те плаши не ми е јасно.
    Јас би ти рекла да се опуштиш. И за две недели оди кај друг на преглед, паралелно со преглед кај матичниот.

7. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    359

Еве јас уште не сум породена, 39+3. Еве сега сум на цтг, покажува некои контракции ама јас не ги чувствувам. Чекам да видам докторката што ќе каже.

8. Љубофче

Љубофче Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Така и ми е на мисла искрено. Незнам со други зборови како да ме спреми дека во секој момент ќе имало спонтан, само затоа што сум имала точкасто крварење во 5та недела. Можеби ми рече е од крварењето,а можеби не мајката природа ќе одлучи вие за секој случај направете си кариотип...

9. Kalianne

Kalianne Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    100
    Скоро 37 години. Пораѓајот помина
    прилично брзо и лесно. Помалку од 3 часа траеше се, на бокс ни 10 минути не бев. 3950г се роди бебето.

10. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    1.350
    И јас само што завршив со цтг, мирно е кај мене некои благи контракции нередовни но тоа не се рачуна, вода вика има уште, постелката веќе трет степен на зрелост ,бебе околу 3400 грама
    Контрола за една недела
    Ми даде упат за секој случај ако викендов добијам болки