Maticnata kaj sto odis mora da ima i zamena, taka da odi kaj zamenata ako sakas za eho.Inaku i jas se vodam vo privatna bolnica, a kaj maticnata odev samo za brisevi, upati i boleduvanje i prvo eho, za drugi raboti si odam vo priv.bolnica.
Dali smee da se doi,za vreme ne bremenost,konkretno e rana bremenost okolu 5g.n. a uste go dojam prvoto koe ima 20 meseci
Јас доев цели 5 месеци во бременост, после го одбив оти не можев да издржам веќе. Ми пречеше стомакот и ме болеа брадавиците многу.
Nemase nikakvi stetni posledici za plodot,citam razni studii,nekoi deka predizvikuva doenjeto kontrakcii,pa deka gi vlece hranlivite sostojki od plodot,a bas ovoj period ne mi e pogoden da ja odbijam od doenje
Јас ја одбив 3 м кога бев бремена,тешка ми беше а и плус ноќното спиење беше ужас додека цицаше,немав веќе сила да издржам. И некако лесно помина тој процес спонтано не наеднаш,постепено.
Јас мислам дека немаше никаков проблем, си се роди здраво право и второто, јас немав проблем со контракции, напротив, отидов на пораѓај без контракции, ми пуштаа провокација.
Здраво на сите 40+2 денеска, цтг мирно нема болки, вагинален преглед направен воопшто несум отворена ,докторката едвај стигна со раката до грлото ,ми вели извини ама ме измачи морам да проверам, стомакот се повеќе ми тежи едвај одам, сега на бришење во тоалет забележав кафеав исцедок, дали е можно да е заради прегледот со рака. Се истуширав и лежам, имам така благи менструални болки и бебе беше баш активно едно половина час цел стомак ми го изместуваше...
Не бев со ивф и одев само кај матичен гинеколог ама на еден преглед дојде девојка баш кратко пред пораѓај да бара одредени документи за рефундирање и после апликација за парите што следуваат од социјално и слично. Бременост водела во приватна клиника. Е сега и кажаа штом нема минимум 3 прегледи во бременоста кај матичниот од тука не и следуваат никакви документи и потврди. Муабетов пред 3+ години беше ама во секој случај провери си.
Сеуште е вака. Треба да има минимум 3 прегледи кај матичен гинеколог и ПАП за да следува родилно боледување и останата документација.
Јас одев до 12 недела во Њу борн. После тоа од Њу борн ми рекоа дека треба кај матичниот да се префрлам, па кога ми се искомплицира малку бременоста на клиника ме преземаа. Ти можеш во секое време да одиш и на приватно. Јас секогаш кога не бев сигурна за нешто си одев во Њу борн.
Исто, исцедокот го нема веќе најверојатно е нил од прегледот а и болките се смирија. Ноќеска станував неколку пати за до вц, неможам да спијам ни да лежам премногу ме болат колковите и нозете во листовите. Ќе чекам уште
те чуствувам знам како ти е . Јас за две недели го почнувам седми и веќе ми е мачно едвај чекам да се породам хахах крајот е најтежок и си викаш аман веќе нека се роди да се излеснам. Можеш да пробаш чучњеви клекни стани или по скали да одиш можеби ќе испровоцираш нешто. Ти посакувам што побргу да се излесниш и да биде се во најдобар ред.
Искрено и јас едвај чекам. Ми се чини дека една година веќе сум бремена Сега во тоалет пак на бришење жолт густ исцедок помешан со кафеаво, незнам дали е можно да е чепот или сеуште од тој преглед со раце од вчера. Инаку цел ден сум активна одам, работев по дома ,дури косев трева во двор клекни стани ама ете ништо...
Потврда за бременост за на работа, родилно боледување и потврда за да си земеш пари за раѓање на дете, не ми текнува во моментот кај се носеше.