Ако е како тој на ГАК, најрано што може да се направи е од 20та недела. Барем така јас го толкувам резултатот. Спојлер еве референтни
Со првата бременост проблем имав само после царскиот, па пиев хеферол. Тешко апче, ама помогна кај мене. Сега во оваа, хгб и железото ми паднаа уште во 5ти, 6ти месец па пијам Фероглобин со витамин Ц 500, ама веќе мислам ќе ми треба појака терапија.
Железо накај горна граница и не е високо железо. Најверојатно ти е "лажно" покачено затоа што сигурно пиеш пренатални витамини, а во нив има и железо. Веќе 28ма недела си, нормално е и хемоглобинот да паѓа полека затоа што бебе повеќе влече. Кога ќе ги прекинеш пренаталните и железото ќе падне сигурно.
Zdravo feminki, 20ta nedela od bremenost vcera zabelezav blago oteceni deka mi se nozete .Dali e toa normalno?
Ne znam, no sledi se, proveri i krven pritisok kolku ti e, napravi i krvna slika, ne se ostavaj taka, konsultiraj se so lekar.
Треба да испиташ протеини во урина и уште нешто од крвна слика не памтам точно што беше. Кажи му на гинекологот ќе те прати на испитување. Потечени нозе е нормално ама малку во поодмината бременост. Јас потеков околку 30 недела испитав се и немав ништо само движењето ми беше болка невидена.
Здраво женски Деновиве кај и да е треба да се породам на ГАК, па ќе може ли некоја да ми каже што се е потребано да се носи за таму ?
Папучи Улошки памук Четка и паста за заби Чешел Пешкир за лице и тело Тоалет хартија Влажни марамици за тебе и бебе Земи си подлога за пресоблекување бебе ама за тебе да си ги менуваш ако прокрвариш За бебе памперс јас носев и крема никој не ми побара За брадавици маст ако имаш болки Чепчиња за да одиш во веце немаат таму Вода Храната е така така ама ќе ти носат твоите на секои 3 саати качуваат тоа што ќе ти донесат.
Девојки, Ви се случило во трет триместар да ви се појави чешање на кожата на дланки и нозе без видлив осип? Чешањето се појавува навечер.
Da se slucuva, moze ti e suva kozata i treba da si zemes krema za atopicna koza, a moze i da se konsultiras so opst maticen i internist da ne treba da ispitas bilirubin vo krvta.
Во мојот случај беа траги од протеини во урина, притисок што варира и отоци на нозете, глуждовите. Се' ова им асоцираше на прееклампсија, па затоа испитав. Ок испадна резултатот.
Може да е само хормонално, но може да е симтпом на холестаза во бременост. Те молам пријави на лекарот што те води, да направите дополнителни испитувања ако е потребно.
Исто и на мене, чешат стапалата и прстите на нозете кога ќе легнам. Мислам дека е сува кожата или од самата тежина преку ден целиот ден