Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stonegirl

Stonegirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Добро утро девојки, ве молам помагајте. Сношти околу 22ч имав вагинален преглед кај матичната. Бремена сум 6та недела. Се е во ред со бебето, има срцева акција. Но откако си дојдов дома кога појдов во вц при бришење забележав како кафеави точки( после 3ч од прегледот) утрово кога станав повторно при бришење кафеаво и ставам вагиналети циклогест и дел од вагиналетата кога истече беше помешана како со точки кафеави или жолтеникави. Ве молам за мислење? Денес докторката не работи, а кога одам на болница за било што добивам паничен напад.. дали е нешто за згрижување?

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.724
    Допаѓања:
    19.788
    Со сонда вагинално ехо ти правеше ли?
    Штом си со терапија треба да е ок

3. Stonegirl

Stonegirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Да, циклогест ми го даде бидејќи одвреме навреме чуствувам некоја мала болка ниско долу.. но ме плаши кафеното при бришење ..

4. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    406
    Moze da e implantacisko, sledi ja sostojbata, ako prodolzi za sekoj slucaj odi na lekar, ako ima krv moze da e i hematom pa da ti dadat i proluteks, vo sekoj slucaj ne se plasi no reagiraj, jas taka bi napravila, se nadevam pomognav.

5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    5.848
    Циклогест зошто ти препиша? Обично даваат со причина прогестерон поддршка.

6. Stonegirl

Stonegirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Циклогест ми даде уште пред прв пат да ме види на ехо, уште од позитивен резултат, бидејќи понекогаш чуствувам болка во долниот дел од стомакот. .

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    14.672
    @Stonegirl болка во долниот дел на стомакот, особено во рана бременост е скроз нормална. Матката, лигаментите почнуваат да се шират. Благи менструални болки се исто така нормални. Кафеното најверојатно е од прегледот, или може при ставање на вагиналетите да си повредила некој капилар. Сега се е осетливо и натечено таму доле ради зголемен крвоток. Неколку капки не е страшно, кафено не е страшно, ама ако се зголемува или стане црвено оди на лекар.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stonegirl

Stonegirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Се смирив малку, последните два пати кога бев во вц немаше воопшто кафено, се е најнормално. Во секој случај пон ќе разговарам со докторката, се надевам и јас дека е од прегледот со оглед на тоа што ми се појави одма после прегледот..

9. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    10.306
    36+1 денес.
    Секој ден чувствувам се повеќе болка и притисок долу, спуштено е и свртено си е со главата надоле. Немам сила за ништо и малку да поодам одма се изморувам.

Од една страна веќе сакам да се олеснам, од друга му викам на бебе седи си ти што подолго кај мама, ќе се издржи се.

Со реновирање фала богу завршивме пред 1 недела со мајстори, малце посмирена сум сега во тој поглед зошто сум си веќе дома.
    Останаа уште некои мали работи да се средат, битно креветчето и стварите за бебе ми се спремни и сега чекамеее. :inlove:

На simpleewa, ForeverYoung и tambelina им се допаѓа ова.
  10. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.253
    Јас почнав сега во 20 гестациска недела да го чувствувам. Инаку четврто ми е

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.292
    Допаѓања:
    70.942
    јас сум 19 недела и осеќам слабо, но не сум сигурна дали е бебето или цревата :D
    ама од 20,21 недела веќе би требало да се осеќа повеќе

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.904
    Допаѓања:
    26.901
    Членката е 6 та недела и има срцева реакција. Имплациско е кога оплодена јајце клетка се вгнездува во матката.

На МајаЃ6 и 5678m им се допаѓа ова.
  13. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    225
    Иста сум, се спремам веќе во вторникот бев на прво цтг и ми рече докторката во 38ма царски, на моменти ми се плаче на моменти сум многу среќна кога ги гледам тие мали алишта и се што спремаме, но кога ми се плаче си велам како ке биде се и со бебе и со царски дека сум сечена веке 2пати и знам колку е болен целиот тој процес ама мора да се издржи 6год го чекаме овој момент

На tambelina и rainbowec им се допаѓа ова.
  14. Stonegirl

Stonegirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Повеќе нема ништо, се е чисто. Искрено се надевам бидејќи беше многу кратко дека не е ништо опасно, туку дека беше реакција од прегледот, со оглед на тоа што ми се случи одма по прегледот. Ви благодарам

На BellaBibi и tambelina им се допаѓа ова.
  15. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    10.306
    Ќе биде се во ред, створени сме за ова и благословени што ни е дадено на нас жените да го носиме овој “товар”. :inlove:

Јас многу сакам природно да се породам, ама ќе видиме како ќе се одвива целиот процес бидејќи јас сум со пејсмејкер па можеби ќе треба да интервенира кардиолог ако испадне царски на крај.
    Како и да биде, само да сме јас и бебе добри а другото ќе помине се.

Повеќе ме фаќаше паника негде на средина на бременост кога бев, секакви сценарија и слики ми се мотаа низ глава.
    Сега се препуштам и оставам само да се случи како што треба да се случи.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.