Ништо не ставав. Вториот пораѓај не можеа да ми ја најдат раната од првиот, а бев многу сечена. Само одмивање, без хартија користење на почетокот.
Zdravo , ednas omav citano tuka deka vo sistina se praelo nekoj test sa pol vo prvite nedeli od bremenost ama ne mozam sa e najdam dali znae nekoja? Ne toj nifty sto e skapiot ovoj bese samo sa pol. Ne deka mi e bitno onaka si lezam i si mislam za kejf da e pram haha
На боледување? Јас пратам термини, гледам не пуштаат, ми треба и мене термин за нов извештај за клексани..
Кажете лек за стомачен вирус со повраќање и треска, од кревет не можам да станам... Освен парацетамол и електролити
Bi sakala da prasam kako e postapkata na transfuziologija za kleksani , mene 2 meseci po red do sega od chair ginekologija mi prepisuvaa no mora pregled a jas ne smeam mmogu pregledi vag.poradi serklazot i mat.doktorka kaza deka na transfuziologija kje me prati sledniov pat. Blagodaram , pozdrav
А зошто вагинални прегледи ти прават? Освен скроз на почеток што имав вагинално, се понатака беше абдоменално. И јас бев со клексани и извештаи на 15 дена.
Има еден слободен термин кај Јани утре во 08и15. Најверојатно некој откажан термин. Ако ти работи матичната од порано па да ти го фати и ако успееш last minute да се организираш.
Pa ne mozea da go vidat plodot abdomenalno bidejki jas od pocetok na 5ta nedela koristam kleksani poradi mutacii i prethodni sp.abortusi posle toa bev vo 8gn isto taka ne mozese doktorot abdomenalno da go vidi plodot i morase pregled vaginalno , dopolnitelno ja sledam bremenosta i vo sistina bidejki e visokorizicna na 2 nedeli i do sega se vaginalni pregledite sega sum 11+4gn
На 11+4, веќе нема потреба да имаш вагинални прегледи. Ваљда и ти ја знаат состојбата дека си со серклаж и дека не смеат, да те чепкаат толку доле. Јас од Гак земав извештаи и докторката што ме следеше и таму, ниту еднаш вагинално не ме прегледа. Јас дури почнав и да се соблакам и она ми кажа , јас не прегледувам вагинално, ризик и од инфекции има. Ако не фатиш термин за кај Јани, кажи им дека несакаш вагинален преглед, поради ситуацијата.
Мене ми е втора бременост и пациентка сум кај др.Јани уште од првата бременост, така да сега само одам и ми препишува одреден број на клексани и тоа е тоа. Инаку за првата бременост имав направено мутации, испадна дека имам па др одлучи дека сум за клексани. Тогаш одев на Гак и ми препишуваа клексани со извештајот од докторот ама никогаш не ме прегледуваа.