Мене ми дадоа во болница ice packs, witch hazel pads и dermoplast спреј, и воопшто немав болки и брзо заздрави раната. Не можам да кажам како би било без овие, ама ако имаш опција, земи си ги, зашто да не.
Еве од страната на фортекс што се произведувачи. пишува и на кутијата. Тоа е маркетинг трик. Нема доза од 800 мг магнезиум. Значи пишува една кесичка колку одговара и на две кесички колку.
Така ми беше во првата бременост. Бебето ми притискаше нерв на кичма и прстите на десната рака ми откажаа. Заби не можев да мијам. Среќа ова во деветти месец ме снајде мене, а се нормализирав после пораѓај. И јас се разбудив денес со стомачен а утре имам закажан царски од сабајле електролити пиев, чај од нане и не знам што смеам друго
Значи можно е тоа? Претходната бременост само растеа па последните недели боцкав клексани. Во бременост мислев дека само растат.
затоа мене ми нема некој ефект како џабе да го пијам . еве што пишува тука. овој го пиев претходната бременост мислам дека е добар. @Frida- ми олесна со ова што ми го кажа. се надевам ќе се среди барем после пораѓај.
Најдобро земи си магнезиум цитрат на solgar или now. Солгар мислам 2 таблети се 400 мг, а now 3 таблети
Кај мене исто д-мерите варираа - растеа на почеток па после при крај ми се намалија сами без терапија. Се породив без никаков проблем.
Јас прво реков ништо нема да ставам ќе издржам. Ама имав болки не можев да седнам првите неколку дена па си купив Виоплекс и опоравувањето ми го убрза и болките ми намалија. После почнав да прскам и еден спреј Microdacyn што ми го дадоа за прскање на папочето на бебето ама по состав прочитав дека е безбеден и се препорачува за третирање на рани од секаков тип, вклучително и постоперативни. Ама не очекувај дека болката магично ќе исчезне - си болеше сепак по малку првиот месец додека да зарасне.
Дали можам да направам крвна слика во Авицена со упат од матичен гинеколог? Дали е бесплатно или се наплаќа регуларно?
Дали има некоја со втор царски во Систина што се породила, кога ви го закажаа? Со првото се породив 38+5, па сега се прашувам отприлика кога би бил терминот
Дали е нормално болка(не јака) долу кај препони и малку погоре, обично при движење и стоење на нозе, кога ќе седнам или легнам поминува Вчера и денес чувствувам, бебе активно цело време , на контола сум за неколку дена ама почнав да се плашам… 29 +2 сум