Апсолутно да. Како ќе поминуваат неделите болката може да се зголемува. Бебето станува потешко и повеќе притиска кон карличното дно.
Odi na lekar, se sto e nad 140 se racuna za visok pritisok, ne se ostavaj taka, kolku sto znam visok pritisok e simptom i za preeklampsija
Иста сум и јас како тебе веќе незнам како да си помогнам, и во овој момент додека пишувам трпки ми се рацете. Пијам токорелакс и магнезиум, од ништо фајде нема
Ако ти е за утеха 21+4 сум и последниве неколку дена чувствувам слични болки плус и затегање на стомак. Ако не легнам не престануваат,седење не помага,бетер ми е. Од денес и деснава нога ме наболува. Пијам магнезиум, неуробион, но ништо посебно. Пулсот нормално ми е 76-78 ,сега над 100ка ми оди и не го поднесувам. Морам да легнам оти ништо друго не помага ни за болки, ни за пулс ни за лажни контракции. Најверојатно така до крај ќе си туфкам со лесно нека ни е
Кажи ми, точно каде ги осеќаш болките? Не зборам за лажните контракции, туку дали нешто осеќаш кај матката? Пред малку почна така по интензивно да ме боли таму, ме фати паника, легнав се испружив за 15 20мин се смири..прв пат вака, 13та недела сум
Mene isto vo 13-14ta nedela imav slicni bolki, normalno ispaniciv mnogu mene mi pomagase magnezium, mnogu voda i me smiruvase koga lezev na leva strana. Traese nekolku dena fala bogu pomina, bash doktor mi kaza toa e porari sirenje na matkata posebno na pocetokot od vtoriot trimestar.
Вчера буквално цел ден бев со такви болки плус кичма па скоро цел ден го прележав, исто и мене тахикардија ми се јавува понекогаш и доста киселини имам периодов особено кога сум легната Денес па фала му на Бога како нова сумсекој ден различно со лесно нека ни е❤️
На колку време ви проверуваат должина на cervix? Последно ми е проверено во 21 или 22 недела не можам да се сетам точно, уредно си беше, ама ме маваат филмови нешто деновиве за 1000 сценарија…
Мене вагинално не ми провериле две бремености ниту еднаш. Ама мислам дека и со обичното ехо се гледа.
мене кога ми проверува стално вагинално гледа, ама не на секој преглед, сега еве 30 недела ќе влезам за некој ден,а од 22 не ми е проверено па затоа се замислив