Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    27.639
    Смири се. Кога ќе осетиш дека не ти мрднала, касно благичко и чекај шутирање после :D

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    403
    Само Пролутекс инекции се достапни моментално, треба да ги има во аптеките кај Систина и Ремедика.

3. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    162
    A isti se? I vo ovaa bremenost imam golem hematom sto sigurno ke pokrvaram pak zatoa bara da si imam za sekoj slucaj

4. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    403
    Прогестерон се, порано имаше нели прогестерон депо ама тие се повлечени од продажба. Ќе ти препорачаат сигурно Пролутекс да боцкаш ако не дај боже прокрвариш.

5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.651
    Мислев дека после три бремености се сум поминала и осетила,ама не било така. Ме болеле дојките и порано ,ми биле отечени,осетливи , ама сега имам како бодежи и тоа само на една дојка странично,од под пазува кон брадавицата. На допир ме пецка ,пече... не ме боле цело време,само во одредени положби,ама нервозно е и иритира, вознемирува.

Некоја друга трудница да имала вакви бодежи во дојката?

Се мислам да не ми е некој нерв од пршлен ама што знам...

Анксиозноста на најјако ми е во оваа бременост. Уствари, не паметам да сум била волку многу вознемирена во претходните.

6. Minkaa1988

Minkaa1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Од каде си ? Јас примав пролутекс инекции исто така содржат прогестерон си ги купував од една аптека јас сум од Прилеп за да ти кажам..Или па прогестерон депо ти рекоја оти има мислам разлика

7. Minkaa1988

Minkaa1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Девојки дали има некоја што користи Андол про од 75 ..Денес докторот ми го замени аспиринот 100 со овие да ги пијам утре ,вечер ,а гледам исто дејство е и состав е

8. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    403
    Да ист состав се, само андолот е малку помала количина на ацетилсалицилна киселина (75 мг)

На Minkaa1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    12.628
    Мешковци, како се справувате со времево? Ви влијае? Јас посебно денес сум за никаде, гадење, омалаксаност, без енергија...само би си лежела :drunk: :drunk:

10. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    963
    Ооох, како никогаш досега. :D А е мрачно, врнежливо, јас сум нефункционална. А излезе сонце, пола Скопје го пешачам без проблем 8)

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    12.628
    Иста сум, на убаво време и јас не се прибирам дома, шетаме со малава и тоа бајаги си пешачиме. Едвај чекам да затопли, здосади времево :|

На ...Arthemisia... и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  12. Minkaa1988

Minkaa1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Утро вечер ми рече докторов да биди 150 ,а мене некако ми е мн ама валда е доктор си знае тој.. башка се бочкам со фраксапарини

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    и ти си со 4 то бремена? :)

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Алал да ви е за храброста. Јас толку лошо поминав што нема шанси да раѓам пак. Не можам да го заборавам хоророт. Нека ми е жива и здрава бебка од мене толку освен ако не се фати по грешка :rofl: не сум способна ни да чувам повеќе деца реално хаха

На tambelina и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    кај мене ова е последно дефинитивно и се фати нз како без свршување внатре со пазење цело време една недела каснеше осеќав дека сум бремена на мажотми му викам купи тест има нешто он не бе шо ти е нема шанси кога направив тест :drunk: црвени жар двете. се мислевме на абортус ама сепак одлучивме да го задржиме. Ќе имам две девојчиња и две момчиња :inlove:

На Campanula, Larea, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.600
    Допаѓања:
    29.336
    Дали имате проблем со одење во тоалет?
    Јадите нешто,пиете стварно ме нервира8-|а и не сакам да добијам хемороиди:?:
    А и лажниве контракции ме убиваат на моменти,дури језиви ми се8-|
    Синоќа имав некоја непријатна болка цо желудник едвај заспав,многу ми беше лошо и сабајлево повратив малку,стварно не знам што ми беше(facepalm)

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    12.628
    Иста бев вчера, помислив дека фатив стомачен вирус, одма се напив јаглен, на саат ипол се будев, мн ми беше лошо и мене, на раб бев на повраќање. Пробај и ти со јаглен или пробиотик.

Јас кога користев Утрогестан, си пиев секој ден лажичка маслиново и ми помагаше, можеш да пробаш и со салце(ние имаме домашно) од домати, сливи, сок од праска итн.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    318
    Никаков проблем немам за во тоалет, а сепак имам хемороиди :(
    Инаку гледам да јадам многу овошје или смути во текот на денот како ужинка, обавезно јогурт со еден оброк или кисело млеко и многу многу вода во текот на денот.Засега ми е супер. Пијам и магнезиум цитрат, читав дека и тој многу помага, мислам и тука имаше пишано некој. :) А болка во желудник и мене ми се јавува повремено и киселини исто.

19. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.651
    Да. :party:
    Добре дојде во клубот. Па некогаш некои нешта помагаат некогаш истите воопшто не помагаат. :?:
    Јас гледам редовно секој ден или барем преку ден , 4суви сливи во вода преку ноќ и наутро прво тоа конзумирам, па закиснувам во голема чаша 2лажици чиа семе со јогурт и малку вода и тоа го јадам вечер како пудинг. Пијам магнезиум,неуробион, а колаген секој втор ден. Со секој ручек ,вечера обавезно зелена салата. И три дена за појадок правам овесни каши со Таан,чиа,малини/боровинки,како,цимет,мед и топла вода,може и шака бадеми.

Исто така,супа од домашен петел многу ми помага,среќа имам од каде па правам два пати неделно.

За хитно,имам при рака и парафинско масло,големо шише,:D но до сега само еднаш имав потреба, па испив пред спиење една лажца ,и утрото лесно се испразнив.

На периоди ми се менува столицата,гинекологот вели хормонално е,но сепак треба да се внимава и на исхраната за да си олесниме.

За контракциите немам најдено спас, освен да легнам ,никако поинаку не ми олеснува, и да,и мене ми се многу језиви.

За желудник си лижнувам малку ѓумбир во прав,сега за сега ми помага. До кога ,не знам. (fingers)

Како одминува бременоста, се нешто ново ме мачи :Dчиниш прв пат ми е.

20. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    148
    Има ли некоја мајка болка во градите. Во едната мислам ми теже и цврста ми е а сум 19недела дали на некоја и се има случено . Во едната. Првите две деца ми оваа повеќе од таа дали има некоја врска