Не би требало да прават проблем. А дали може да ми објасниш каква е процедурата за рефундирање? Благодарам
Treba da imas izvestaj od transfuziolog ( ne znam sega dali prifakaat izvestaj od ginekolog samo od GAK). Kupuvas kleksani od denot na izvestajot. Originalna fiskalna smetka so smetkopotvrda, kopija od smetkata, izvestajot od transfuziologot i potvrda od maticen doktor za primeni kleksani so data od-do, zaedno so baranje gi podnesuvas vo fond otkako ke zavrsis so kleksanite
Мислам дека независно дали ќе појдеш во 36 или 37 ако ти е прво одење секако ќе ти го наплатат првото. Ако од претходно одиш на прегледи таму би требало од 36 да се бесплатни (иако на флаерот не го пишува тоа - пишува само дека ЦТГ е бесплатно, ама мене не ми наплаќаа ни прегледи ни ехо).
Zdravo devojki, za konzilijarno mislenje od klinika Gak,dali pregledot e samo eho? Dali e so vaginalno ili abdomenalno eho? Kaj 3ca doktori treba da se ide? I uste edno prasanje: dali ako ednas zemes konzilijarno od privatna bolnica posle mozes da ides za sledniot mesec na GAK ili mora od isto mesto celo vreme? Fala
Eden doktor te pregleduva, vo zavisnost od toa koja nedela si ama kaj mene uste vo 8ma beshe preku abdomen, do sega sekogash bilo samo eho, moze cisto info da te prasha nesto od prethodno ako imalo istorija. A posle toa na salter stavaat potpisi i pecati od 3ca Za ova drugoto ne bi znaela da ti odgovoram..
Продавам електрична пумпа за измолзување на медела, дупла за двете гради. Купена е од Германија и многу малку користена бидејќи не се воспостави лактација. Истата е како на сликата. Цена 12.000 денари.
38+5 денес, дојдов во болница уште во 8ч сабајле по претходен договор со докторката да почнеме со индукција поради тоа што водата е намалена и смета дека е ризик да се чека. Отворена бев 1cm. Пробуваме за да се породам природно бидејќи наодот за тоа е добар. Првата провокација ми ја ставија вагинално околу 9ч сабајле, се отворив само 2cm, потоа во 3ч ми ја ставија втората и се отворив 3cm. Многу споро иде, имам контракции и цел ден окапав у собава… Докторката рече ќе чекаме, ќе ме следат на секои 4ч цтг ќе прават да го следат бебе, сега за сега е добро освен што не се отварам. Ако до утре сабајле остане вака, ќе ми стави венски провокација малку појака, ако и со тоа не бива ќе мора царски… Премногу долг ден, и вечерва ќе биде долга, збеснувам веќе ама тоа е… се трудам да бидам позитивна и да ме води мислата дека за многу брзо ќе си го имам бебе во раце.
Ајде мајка, ќе биде. Штом си мрднала до 3см, мислам ќе биде, опушти се. Битно ќе се гушкате за многу кратко. Така 'стисната' бев јас, ама не мрднав воопшто од 1см, кај тебе има напредок. Со лесно и убава мисла, од каде и да се одлучи да излезе.
Утре со венската за брзо ке завршиш работа Ја бев 2см отворена 8.15 прва контракција 12,10 држев бебе Пробај да преспиеш малце
Немам овде пишано мнооогу одамна скоро 5 години (од раѓањето на син ми). Не сум бремена, но сакам некоја да сподели доколку била или е во истата ситуација, го има истото искуство. Накратко, бременоста ми беше постигната со ивф, имав превентивен серклаж поради претходно изгубена бременост (спонтан). Дали и при втора бременост ставивте серклаж или имавте нормална бременост. Искрено сакам второ дете, но се плашам многу од серклаж и лежење цела бременост како болен.
Здраво женски, препорачајте ми крем/маст со кој што сте се мачкале во текот на бременоста за да се намали појавата на стрии?
Дали признаваат само извештај од гинеколог од ГАК за рефундација на клексани? Минатиот месец само од гинеколог земав извештај и со него отидов во аптека да купам 30 дози, но аптекарката ми рече со таков извештај нема да ми рефундираат дека мора од трансфузиолог... Утре ќе поднесам во фондот па ќе чекам да видиме дали ќе рефундираат. За овој месец пак ми дадоа упат за соба 36 пак со извештај од гинеколог. Сеуште незнам за првиот месец дали ќе добијам пари, а еве и втор со иста процедура ќе пробам. Ве молам ако имате информација дека навистина не прифаќаат од гинеколог кажете да не одам по испитувања и непотребни прегледи. п.с. на трансфузиологија само Јани е стручен за ова? Само тој се спомнува низ темите, ако може кај било кој би земала термин и кај друг.
Со извештај од гинеколог можеш да рефундираш.Мене од трансфузиологија баш ме пратија на гак за клексани дека сум трудница.Така да слободно оди си на гак за извештај.
Наеднаш ми се намалиле резервите на серумско железо. И тоа дури малку над максималните вредности ми беше серумскиот,а сега долната реф вредности е 10.5 а мене ми е 12. Влегов во 6ти месец и наеднаш колапс на железото. Хемоглобин ми е на долна граница а еритроцити сосема малку под долната граница, леукоцити 11 ,незначително покачени. Некој суплименти за железото што не предизвикува констипација ,да ми препорачате ? Инаку исхраната ми е супер,внесувам и какао, мешунки,месо,јајца, мед со коприва...но очигледно не е доволн. Бепчо си влече, и константно со мерките отстапува за плус една седмица (се надевам грешат ,кој ќе раѓа 4килско бебе ).