Ima edni grcki tardiferon se vikaat, gledam niv gi preporacuvaat dosta, ako ima nekoj da ti gi zeme od tamu, a za od tuka prasaj si go ginekologot i od apteka.So zelezo zimaj i vit c
Погрешна информација ти дала аптекарката. Слободно можеш да да поднесеш за рефундација со извештај од ГАК.
Денес 08.04.2026 станав мајка. Се роди моето синче, ова чувство не се опишува со зборови. Не се откажавме и истеравме до крај, се породив природно и многу сум среќна за тоа.
Честитки мама браво и на храброста да истераш природно до крај, те имав прочитано претходно Гушкајте се сега со малото човече што живот значи
Јас ја почнав бременоста со железо 5, затоа и ми ги дадоа таблетките, а сега во 31 недела железото ми се поправи 11 пред 2 месеци, па последна крвна слика пред некој ден 12,5.Јас пиев Ferrum Lek таблетки за џвакање и мене супер ми одговараа, во комбинација со вит Ц од 500мг. Секако и многу внимавам на исхраната што јадам и како ги комбинирам намирниците бидеќи доста намирници ја попречуваат апсорпцијата на железото на пример калциум, кафе, магнезиум, чаеви и многу други работи. Инаку 12 железо воопшто не е лошо, од 6,6 до 26 треба да е железото од прилика(барем кај нас се тие реф вредности по сите лаборатории каде што сум била) докторите се многу задоволни со таа бројка на серумско железо особено во бременост.
Гинекологот предложи да почекам уште еден месец пред да почнам со суплименти. Аптеките си препорачуваат што им е во прилог најмногу. Затоа прашувам паталец од искуство. До душа не сме исти па не реагираме исто на исти суплименти. Референтната кај мене е 10.5 ова е во локална лаб. Затоа резултат 12 ми се виде ниско. Фала за советите, освен за магнезиумот за останатите сум свесна.
Zdravo zenicki, edno malo mislenje od vas, turdna sum 6+2 i sinoka i deneska (samo ednas) pri odenje vo WC na toalet zabelezav kremovo-zlaten sekret, ako nekoja od vas imala slicno iskustvo da me ohrabri sekako ke posetam Genikolog no do utro ako ne e rizcno da si bidam mirna. Inace primam Utrogestan 2x1 nautro i navecer vaginalno zaradi bolki vo doleniot del od stomakot
@rainbowec Мајка, да сте живи и здрави и двајцата ------- Кажете чаре за настинка, затнат нос, грлоболка.. ви дозволиле вас нешто? Мене освен пантенол пастили или парацетамол, ништо . Скоро 34та сум.
Јас (пред години) и Алпенкрафт мислам беше сирупот дозволен за кашлици земав. Блиска сега брзо ради гнојна ангина и антибиотик доби. Не знам што да те советувам. Мед, лимони, стандардно природни нели лекови.
Сега читам, може касно одговарам. Кремаст исцедок имав јас од вагиналетите, може да ти е од тоа. Ако ти е мисла сепак оди на доктор нека те видат, за да не се секираш.
Женски, тие што сте се породиле во Систина по втор пат, дали сите добивте апартман/едно креветна соба? дали принципот е first come, first served или постои “закажување” поготово ако си со царски па знаеш и ден на прием? Фала ви
Devojki moi da se prijavam so 3ta bremenost tuka , malku ne planirano ama toa e.. ke si se druzime pak
За грлото мене ми помогна јодирана сол со млака потопла вода и правам гаргара ама да бидеш упорна и марамче држам со ракија кај грлото, мене бар мн ми помага ова. Пантенолот воопшто не ми помагаат.