Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    27.639
    Нормално. Никој незнае точно кога настанала овулација и оплодување.

На simonana* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    318
    Мене на 2 прегледи во 20тите недели не знам точно која бев, ми покажуваше за една недела помало, после си беше океј, пред некое време на последен трет скрининг 32 недела бев, си беше супер, си одговараше таман на гестациската недела :)

На simonana* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    148
    Мајки во 21недела колку тежат вашите бебиња. ?

4. lozinka002

lozinka002 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    103
    Баш ми е мило, ти благодарам за споделеното искуство.
    Убаво е да се слушне совет и поддршка.
    Да отпосле би имала помош, само за сега ми е во мисла дали би имала проблем со кревањето, исто со првото сум царски и во првата бременост користев циклогест и клексани, исто и сега почнав и уште го дојам.
    Се надевам дека со Божја помош ќе биде се во ред.

5. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    6.726
    5.500

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    248
    Е кај мене обратно, од 20та наваму го мерат 5 дена поназад, ама си се тешам помало полесно ќе излезе :D

350-400г +-

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Believe*

Believe* Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Девојки како доаѓате до термин за преглед кај др. Симонида во Ремедика. Се е зафатено во наредните месеци дена, а ми треба за поитно преглед. Дали има дежурства докторката па да се отиде тогаш?

8. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    966
    Здраво девојки, имам успешно инвитро со три дневен ембрион и би требало некаде да сум 6-7 недела но на прегледот денес не можеше јасно да се види срцева акција,ми закажа преглед за една недела. Дали некоја имала слично искуство и да било со позитивен исход, да се слушне срцева акција покасно? Да напоменам дека и датумот на последниот циклус ми е направен по пресметка според трансферот. Благодарам :l:

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.778
    Допаѓања:
    16.168
    Ние на 7+1 слушнавме срценце, ќе слушнете следна недела. Која недела си според последна менструација?

10. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    966
    Па тоа најмногу ме збунува, последна менструација имав во фебруари и посчнавме со долг протокол,па поради висок прогестерон прекинавме, неправилен циклус и потоа незнам како докторот одлучи да продолжиме со краток протокол. Пункцијата беше на 18.03 и на 21.03 ми вратија еден ембрион. И според пресметката на трансферот рачунаат 05.03 последен циклус. Многу се надевам дека тука е грешка со пресметките и дека ова јуначе ќе успее (fingers)

11. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    185
    Немој да се секираш, јас на првиот преглед во 6+2 ми кажаа дека има са ама е многу слаба да се слушне, за две недели покасно да биде над 170 откуцаии. Пробај само со позитивни мисли до следна контрола ❤️

На simonana* и mici-22 им се допаѓа ова.
  12. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    966
    Поточно и мене така ми кажаа,не дека нема но не може убаво да се слушне. Да се надевам само на убави вести наредна недела :l:

13. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    318
    И јас така си викав, ама па ете си дојде таман :D
    Поголемко, помало како и да е, само нека се живи и здрави да истуркаме до крај, тоа е најбитно❤️

На flawlessss му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    9.823
    На 6+4 не се слушаше кај мене срцева акција, на 7+4 се слушна дури. Природна бременост. Пред неколку години ова.

На mici-22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    Ајде помош.
    Ги прекинав една недела Еутирокс, по препорака на докторка. Од понеделникот пак почнав со 25мг, како што ми кажа таа. Е сега денеска,8+2, цел ден чувствувам треперење на телото. Некоја со слично искуство?

16. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    1.582
    Да си испиташ тсх, во бременост можи да се крева и да ти треба терапија за да ја држиш под контрола. Со лесно.

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    12.362
    Дали е обичај да закажуваат втор царски во 39+?
    Мислев не чекаат ни до 39, најчесто 38ма.

Друго што сакав да прашам е, што би можело да е причина што бебето не напредува како што напредувало?
    Протоци и постелка се во ред.
    Матичната моја така резервирано искоментира дека антибиотската терапија што ја примав две недели има удел, а и самата настинка/вирус.
    Цела бременост го водеа понапред за 6-7 дена, последниве две-три недели бавно оди и е доста поназад.
    Некоја мама со слично искуство? Што би можела јас да сторам, да испитам?

18. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Koja nedela si? Jas imav trombofilia kaj prvoto bev samo na kleksani i poslednive nedeli i mojava zaostana za 2 nedeli nazad. Pa kaj vtorata bremenost od 16 nedela do 30 piev i aspirin plus i se bese vo red. A baska vo prvoto deka taka zaostanuvase i vo stistina i remedika mi kazaa deka tocno na 38 ke mi zakazat carski da se poroda za da moze da se hranit bebeto nadvor da napreduvat deka vnatre mu bese tesko veke

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.964
    Допаѓања:
    9.401
    При крај си? Како одминуваат неделите помалку растат, тоа е нормално. Затоа има термински бебиња од 2.5 па до 4 кила. Моето поголемо детенце од 36 недела послабо напредуваше. Во 40 веќе 3-4 недели назад беше, а од 20 негде 1 недела назад константно. Рамно 3 кг се роди. На ехо и доплер секогаш беше ок. Кога се роди ми рекоа постелката била многу истрошена, ама како и да биде во 41 недела. И ден денес е ситно детенце, ако нешто значи. Второто ми беше буце во стомак и надвор. Јас ништо не испитував, првиот пат дури пиев аспирин поради notch на утерина артерија, вториот пат никаква терапија. Ќе те следат, додека напредува и помалку е ок, ехо и доплер е ок, мислам немаш потреба од додатни испитувања.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.778
    Допаѓања:
    16.168
    На крај веќе не напредуваат толку многу. Иначе ако пак те пораѓа Ќаев, он секогаш стои на тоа колку повеќе ме бебе да си поседи во матка толку подобро. Ако нема индикација, 39+ ќе те породи.