Девојки здраво сакам да прашам дали имате земено антибиотик Клиндамицин гинекологот ми го препиша ама некако мн јак антибиотик ми е ..
Сумамеди пијат во бременост дупли дози, ако доктот проценил дека треба да го пиеш, пиј. Секој антибиотик во бременост е подобар него ли тоа што може да биде ако не се пие.
Zdravo Bi sakala da ve prasham za iskustvo , jas prethodno imam loso iskustvo so prskanje na vodenjakot i sega na sekoja kapka kako vodest iscedok me plasi. Sega sum 17+3gn , se pojavuvaat nekolku kapki kako vodest iscedok a besikata mi e konstantno polna pa me plasi slucajno da ne e plodova voda na vloskata. Blagodaram
Нормално е зголемен секрет јас цела бременост го имам еве веќе 34та недела се дури е без мирис со боја проѕирна млечна не би требало да паничите. Не знам како е кај вас но на контролите кај мене има доволно плодова вода, ако имаше некој проблем ќе ви кажеа. Ако се сомневате во било што направете си термин за преглед чисто да ви е мирна душата. Исто проверете урина да не случајно имате некоја инфекција и таа знаеа да даде такви симптоми иако и зачестеното мокрење е нормална појава во бременост.
Здраво девојки, продавам перница за трудници од Лала 800 ден. Извинете што пишувам овде, но не најдов соодветна тема во оваа категорија.
Јас пиев 2 пати антибиотици во бременост од кои еднаш сумамед. Не штети на плод, ако мора да се пие мора.
Што ми препорачувате за пеленска регија да земам ? Павловичева? Купка и шампон 2 во 1 ке земам на Веледа, тоа мислам е и добро и исплатливо големо е . И дали да земам улје?
Веледа ти е добра, предобар состав има. Кога веќе си со таа колекција, земи си и таква за пеленска регија.
Здраво девојки. За Нипт тестот, од каде сте задоволни,и како се цените. Докторката ме советува за БиоСејф, но сепак сакам мислење од вас?
Цените секаде се исти. Варираат во зависност од кој пакет ќе земеш. Едино некаде имаат плаќање на рати.
Сакам да прашам дали некоја имала слично искуство. Моментално сум 16-та недела бремена и ова ми е прва бременост. Минатиот понеделник имав обилно крварење, па во болница ми дијагностицираа хематом. Крварењето се смири после два дена и бев пуштена од болница. Но, откако се вратив дома, почнав да имам болки во стомакот. Веќе неколку дена болките се многу чести и прилично јаки. Ги чувствувам скоро цело време и при движење, па дури и при лежење. Тешко наоѓам позиција во која не ме боли. Исто така имам болка и во половината (кичмата) кои што започнаа од 13 недела.. Ме интересира дали некоја од вас имала вакви болки после хематом и дали е тоа нормално, или сепак треба повторно да се јавам на лекар? Бидејќи имам закажано контрола за две недели.