1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.058
    Честитки со лесно.Мене мастики ми помагаат за киселини сега ми се јавија 34 недела.Ајде со втора бременост е полесно.

На monibejbi, Feniksgirl и Maricheee им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    12.392
    За депресивна не сум, ама во вторава бременост пре многу плачев и многу брзо менував расположение, хормониве горе доле за 2 мин. Нормално е некогаш така да се чувствуваме. Шеташ ли, се дружиш? Што точно чувствуваш?

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    295
    Искуство со скратен цервикс 20мм во 28ма недела? За серклаж е доцна, само мирување и прогестерон? Ништо не ми кажаа за инекција за зреење, само лежење. Симптоми никакви..

4. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.058
    За колку дена си на контрола .Ако се крати цервихот повќе од 20мм барај зреење.Лежи повеќе , и провери уринокултура и брисеви .

5. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    295
    Контрола за цели 2 недели од сега :worried:
    Последните брисеви (пред 2 3 недели) чисти ми беа, а уринокултура ќе правам деновиве имам упат

6. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.058
    Лежи од кревет до тоалет.Јади во кревет избегнувај седнување ,скали и наведнување.Почни пробиотик ако не пиеш некој поквалитетен .Јас би направила брисеви пак.Мора да има причина што се крати цервихот ,барем ќе знаеш дека се е ок.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    8.435
    Не со никој не се дружам ; многу ретко излегувам ; само на работа одам и дома друго ништо ; дури и маж ми го осеќам многу недостижен не може да ме разбере како се осеќам..

8. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    237
    Јас не сум од Скопје, може кај нас имаат некој посебен рецепт хаха :D

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    237
    Не депресија ама некои денови ме фаќа тешка анксиозност и страв како и што ќе биде особено сега како се наближува термин веќе 35 недела и 3 дена сум, некогаш око не можам да склопам по цела ноќ буквално ама се тешам дека како така мора да излезе некако…

На st-el и crazylady им се допаѓа ова.
  10. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    12.392
    Тоа ти е грешка, мораш да се опушташ и да излегуваш да се дружиш, чисто колку да промениш мисли, почни поретко па ќе зголемуваш излегувања. Мислите се страшна работа, ама мора да ги контролираме, да најдеш што те развеселува и така да се чувствуваш подобро. Песна, книга, филм, прошетка, сладолед некогаш е доволно малку за да ти е подобро.

Мажи... демек разбираат ама уствари ништо не разбираат како ни е. Мојов покажува разбирање ама знаеше да се чуди како уште ми се лошело, како ми се спиело, како ми се плачело :drunk: мажи не може да разберат ниту трудна жена ниту мајка зошто никогаш нема да се на наше место. Не му се секирај многу, пробај разговарај олеснувај си, па колку сфатил сфатил. Тек па после породување какви ќе сме со хормоните :worried: :worried:

На monibejbi, crazylady и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  11. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    1.511
    Земи спиј. Ќе жалиш што не си спиела. 5 месеци пројдоа не знам што е тоа сон во континуитет. Не му ја мисли. Што влегло мора да излезе :rofl:
    Ми е криво што повеќе не си лежев и не спиев. Мада на крајот веќе беше и невозможно да спијам. Спиев седечки.

На Mumoftwo30, crazylady, Nala1806 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    182
    Во авицена тафталиџе, растворено е цело, колку ми беше вкусно мислев и втора чаша можам да испијам, баш се чудев зошто многу од вас се жалат хахаха. Со 3 боцкања, удобни им се фотељите. Топ пројдов

На tambelina и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  13. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.440
    Допаѓања:
    12.190
    Прашање до второротки, треторотки :D
    Колкави ви ги мереле бебињата пред пораѓај, а колку ви се родиле?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.372
    Допаѓања:
    125.925
    Одлично искуство имам мене и ваучер ми доделија од 100 еуро од кај матичната и добив попуст , прашај си за ова .

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    237
    Така си е, и јас така се тешам мора да излезе некако:rofl:
    Инаку за лежење си лежам си одмарам, ама кога ќе ме фатат бубачките не можам да заспијам…

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    430
    Мешиња со првата бременост прво вас ве известив. Па еве и сега ☺️
    Само што го направив тестот ми доцни 1 недела. Не знам што да кажам различни емоции ми преовладуваат искрено се тресам додека пишувам
    Нека ни е лесно на сите, па и мене

Прикачени фајлови:

На honey95, Mumoftwo30, monibejbi и 15 други им се допаѓа ова.
  17. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    1.511
    Не знам дали ти е прво дете. Мене да. Цело време викав леле нека излезе веќе не можам, а мајка ми ми викаше абе уживај ништо не е ова. Јас пак абе нека излезе полесно ќе ми биде барем ќе дишам и ќе имам што да правам вака досадно ми е. Она пак дете уживај после е потешко. Јас пак по мое абе како не после било потешко. Значи првите 3 месеци особено за прв пат мајка и те како се тешки. Затоа ако ти е ова прво бебе уживај, земи спремај си мекици, прави си сама декорации, јас сама си правев дизајн, па ги печатев, па картичка по картичка ги сечев, па им лепев чоколатце. Па на Пинтерест дремев идеи за салфетки па и тоа правев мотав. Цел месец имав активност. Како ќе одминува времето ќе ти биде и потешко. Ако смееш да шеташ оди по продавници купувај за бебе, спремај детска соба. Леле колку уживав во се тоа кога ќе ми текне. Ако седиш дома и само мислиш потешко ќе ти биде.

На monibejbi, tambelina и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  18. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.937
    Јас со првото правев во синлаб и исто искуство имам грутки беше и едвај го испив ми се повраќаше уште додека го пиев, сега правев во Рамус во Аеродром (со 3 боцкања) и супер поминав беше одлично спремено,по малце пиев во рок од 5 мин.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dinee

Dinee Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Дали во рамус се удобни фотељите, сепак 3 саати треба да се седи таму?

20. Dr. Happy

Dr. Happy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Дали можете да ми препорачате искуство со стручен и добар гинеколог? Во јануари имав missed по кој што ми правеа вакум и киретажа. Би сакала преглед кај стручен гинеколог кој што има искуство со вакви случаеви во врска со тоа што понатаму треба да се превземе и кои испитвања да се направат