Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1441796592458.jpg само за мене ноо џабе ми е додека не ме раздени нема сон :) Лека ви ноќ мешиња :*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Јас имав исто така бев на лекар и ми рекоа како од кремата за стрии што ја ставам ми препиша Афлодерм се мачкав 5 дена ми поминаа малце и после ми искочи алергија и тие пак ми се воспалија и сеа само течна пудра ставам пошо алергијава ке ми поминела после порагај и така на долго и ширико ти се пожалив ;)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Dobro utro meskovci kako Ste mi? Da ve pozdravam redovno ve citam no ne pisuvam mnogu od tel sum uklucena, kiselini me ubija izgleda Vaka ke ja minam bremenosta, @ledi jas se depiliram no so laden Vosok na depelive Koj se frla cela bremenost I ne sum imala problem, ako se depiliras ti preporacuvam Samo so laden vosok naj higienski e, @lovely mama pravev amniocinteza I dobro pominav, vo 17 nedela ja pravev vo Skopje na gak, inaku Drugarka mi e mazena so 3 bratucet ima zdrava prava prekrasna kerkicka 3 godini

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro i od mene, jas od deneska doma ke si bidam, maticnata mi preporaca boleduvanje poradi grloto na matkata 28 mm e, se namalilo od 32, a imam i zgolemena kolicina na iscedok :( Treba da ispituvam i D-dinmeri, nesto so placentata ima problem. Ic ne mi se sedi doma, mnogu dosadno e, ama sto da se pravi se za dobroto na bebceto. Pozdrav do site i imajte ubav den

5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobro utro i jas koga ostanav doma grloto mi bese 28 mm so lezenje sega vo nedela mi go merea ,32 mm ,taka da odmaraj ,lezi kolku mozes poveke,d-dimeri ispituvav i jas super se,a mi spomnaa deka i kaj mene po nekoj kalcifikat ima vo placenta,ama rezultatite bea super,ne se plasi

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @eliii89 bas mi e milo sto se zgolemilo grloto, kolku vreme lezese?

7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dva meseci kako lezam ,dosadno e ama mora,uste lezam mi kazaa taka,da odmaram,da ne rabotam,da ne se navednuvam ,da ne krevam,tesko mi bese ama se naviknav,i mi kazaa deka so lezenje dolzinata na grloto se zadrzuva ne se namaluva

На tweety26 и coconaut им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На Angel.Heart, m.i.g, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    FB_IMG_1441959083986.jpg Добро утро мамички (tumbleweed):sun::l:

На girl-miri, blessed2, Едно Чупе и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Abe ajde begajte chudni ste mi.. ne znaele pred toa da, ama koga doznale? Mn se sakale i prodolzhile neli? Nemashe drugi mazhi pa aj so rodninite ke se mazhime :) I koga mislite deka nema, ima reshenie.. Svatovive vtori bratuchedi.. kako si se obrakjaat svate ili bratuched? Nz se mi e nesvojstveno i nikako ne opravduvam :)

11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro mesinja kako ste mi mene me nemase nekoja den navistina gi slusam doktorite i samo miruvam vo krevet so tabletot vo raka :) se nadevam deka vo ponedelnik ke mi kazat deka nema nekoj seriozni problemi..
    @coconaut mila lezi i odmaraj samo do wc stanuvanje duri i vo krevet jadi i ke bide se vo red. :*

Inaku dobro sum ne osekam bolki no imam mnogu kiselini,dobro e sto mi pomaga ladno mleko.Sega ke pijam kafe pa povelete,ve baknuvam :*

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      3
    На ivi1987, Sunshine_1979 и monik55 им се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Се движам мила, немам проблем со лежењето туку имам автоимуно заболување па пијам лекови кои ми го намалуваат имунитетот и не смеам да се изложувам на ризици - настинки, вируси па дури и стресот може да ми направи проблем...затоа избегнувам народ и гужви и сум на боледување.
    Многу ми е досадно, читам книги, гледам филмови, па дури и на пола саат проверувам дали нешто сте пишале :D. ама едноставно времето не минува...
    еве сега се подготвувам, попладнево ќе одиме за викенд кај моите, малку да сменам средина, решиле да ни направат зимница - ајварче и пинџурче па ако не помагам јас барем мм да се замеша малку во спремањето!:muscle:

На blessed2 и MargaritaD^2 им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јееее добре ни дојде. :rofl: Ех да знаеш колку се радувам за тебе.
    Со лесно бременоста да си ја износиш душо. :inlove:
    За лекот со семки од лубеница јас со двете раце потпишувам. :rofl:

@Fatalnata честитки душо, да сте среќни и заљубени уште многу долги долги години. :inlove:

@milamila988 јас испив една доза Тотхема, малку се чудни на вкус, ама не е страшно. Одма ми се покачи железото.

На Fatalnata и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ај добар ден.Како сте мешковци?Јас сум закована за кревет,вчера бев на контрола и хематомот е огромен.На моменти прокрварувам ама не така обилно и страшно како првиот пат.Многу ми е тешко,неможам ни на малата да и се посветам ама несмеам да се нервирам.Омалаксана сум,неможам ни еден туш набрзинка да си направам.Ме убива ситуацијава ама се надевам добро ќе биде на крај.Пуштете ми среќа да го нема до вторник,наредна контрола :(

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Како вода мами, исто како што објасни. Јас пред некој ден се испаничив, мислев водењакот бил, ама само исцедок. Немаш место за паника. ;)

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добре ни дојде. Јас проверка на крвна група и РХ фактор правев дури 28 недела. И тогаш примав инекција бидејќи сум РХ негативна. Потсетувај си го докторот редовно и немаш гајле. Ќе знае он кога. ;)

Инаку, јас вчера бев на лекар, се гледавме со принцезата на ехо. Имаме веќе 2700 тежина. Го закажавме првото ЦТГ и според зрелоста на постелката имам уште 4-5 недели до пораѓај. Едвај чекам искрено.
    Инаку вчера ми искочил папокот нанадвор. (facepalm) Многу многу грдо. Мислев имам премногу стрии и дека со тоа и ќе останам, ама џабе радоста ххахах. :f:

На Fatalnata, Mariangel и MilaP им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Не ме задржаа ама отворена сум 3 прсти и сега имам како кафеав исцедот докторот реце можи од прегледот и рече да чекам болки ако ме фатат па да одам пак.Поискусните мами да ми кажат кога да очекувам од прилика со 3 прсти отворена?:D

На Mariangel и m.i.g им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Тоа е индивидуално срцка.Јас со првото во 2 ноќта бев 2 прста отворена а во 10 сабајлето веќе 10 прсти а се породив тек вечерта во 20,25.Ајде со лесно,најлесно да поминеш па денес да се гушкате со бебулето :hug:

На Sunshine_1979 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  19. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    809
    Јас како на рапорт , да си го поднесам денешниот извештај ;)
    Денес сум 35+4 бев на контрола резултатите од стрептокока и салмонела ми беа негативни.
    За прв пат ме пуштија на ЦТГ , се е во ред нема контракции, но поради отоците во понеделник треба да испитам Хемостаза и Д-Димери. Воедно ми кажа дека постелката ми е скоро здрела.
    :hai:

На Eli23 и irenna им се допаѓа ова.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Е ајде да се надеваме дека за брзо мекици ќе ве частам вака болки немам сега за сега :hug::*

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.