Прво ми е да, хахахах ме утеши сега Абе си шетам јас, си одмарам, си средувам собата, скоро и готова е,скоро се си купивме, преку ден и со луѓе повеќе, ќе излезам, ќе одам до кај мајка ми и се тоа, не седам само дома во секој случај, затоа обично тоа кога ќе си легнам ќе ми “зашета” умот и тогаш ќе ми текнат глупости баш кога ќе треба да спијам, кај што ми е тешко и се ме боли не можам да се свртам во кревет уште психата ја замарам
Здраво, од пред два дена имам многу големи болки во грбот, половината. 29 недела сум. Пијам магнезиум цитрат од 400 секоја вечер. Ве молам за совет што можам да направам за да ми се олесни малку, да можам да функционирам. Исто така одам на работа, седечка ми е работата и некако не можам да издржам да седам 8 саати…
Јас го имам земено овој гел од Зегин(за друга намена ми беше, пред бременоста) и многу сум задоволна, ме опушта ептен. Да прашаш во аптека за сигурно дали смее за трудници, по состав не гледам ништо страшно да има ама сепак прашај. Го лади местото и релаксира.
Како лежите со подигната карлица? На грб или странично? И нозете ви се кренати на перница или само карлицата? Ново ми е лежењево па можда глупости прашувам. Ве боли ли половината така? Како е најдобро? Се само да се издржи што повеќе..
Девојки, јас се породив. 36 недела. Повеќе не можеше. Исклучително тежок пораѓај, но се издржа Сакам само да ве прашам, кога треба да се примат вакцини? Докторката ми рече дека првите ги ставале на бебе уште во болницата тука.
Женски, мала помош. Дали тие што примате клексан, ги почнавте веднаш, или после консултација со трансфузиолог? Денес дознав дека сум бремена, но ептен рана бременост, бета 103. Докторот од Систина вика почни ги од утре, матичната вика може подобро кога ќе се утврди на ехо. Кај Јани имам упат по една недела. Во извештајот од него од пред некој месец ми пишува да се почне со нив кога ќе има бременост, не знам како да го толкувам. Инаку сум со еден спонтан, затоа не сакам да губам време никако
Јас почнав утредента откако видов позитивен тест зошто др Јани ми кажа да почнам со клексани од позитивен тест не по потврда на ехо.
Zdravo ,so prvoto sum carski sakam so vtoroto prirodno koga ke dojde vreme za poragjaj togas ke bide 2 i 11 meseci od prviot carski dali ima nekoj iskustvo so posle carski prirodno ?
Освен пантенол смеат да се земат некои други пастили за грло? Некако не ми помагаат Многу ме боли, едвај голтам
Јас сум со прв царски, второ и трето природно. Разликата меѓу првите две е пет години. Но не е само до разликата, ти треба гинеколог кој ќе ти биде поддршка и кој ќе биде спремен и за ризиците доколку се појават,и спремна и искусна акушерка која нема да паничи и да се дере. Постојано се следат контракциите и состојбата на мајката и бебето , инфузии со провокации не смеат да се употребуваат, ако сЕ е добро породувањето оди спонтано, ако не оди како што треба се преминува на хитен царски. Планиран и хитен царски не е исто, нормално поради тоа секогаш изборот (барем кај нас во Мк) е прв царски =сите наредни се царски. И јас сум моментално во потрага по гинеколог кој ќе ја придобие мојата доверба за повторно природно породување на четвртово дете.
Дали имате зголемен вагинален исцедок во прв триместар? Без мирис и симптоми е. Со првата бременост како покасно да ми беше вака.
Ve molam za iskustva za doktor vo Sistina i Remedika, kade ste pozadivolni i kade e postrucen personalot. Drug mi ja vodi bremenosta no bi sakala tamu da bidam za poragjaj, kako imate pominato. 7 mi mesec sum
тапацирани пошироки столици им се, јас не седев таму, живеам блиску и бев со кола па се враќав до дома. Може и во кола да си седиш.
Здраво, 12 недела сум. Сабајле имав скрининг и брисеви, но при земање на брис се појави крв. Докторката рече дека не е страшно, но јас сум вознемирена. Дали ви се случило и на вас?