Верувам истото што и на ГАК Улошки Тоалет хартија Папучи Подлога за пресоблекување за тебе да не лежиш на крв ако случајно ти пропушти Пешкири за лице и тело Четка за заби Паста Чешел Стегач Маст за брадавици Влажни за тебе Влажни за бебе Памперс Крема за газе Полнач со подолг кабел
Мајки Дали почна веќе да ве боли кичмата;јас сум 25та недела и огромни болки осеќам овие денови дали е до времето или тежината??? Користете ли перница за време на спиење ; како спиете?
Здраво, дали некоја знае дали во следните месеци навистина нема породување на ГАК? Така ми кажаа бидејќи ги реновирале сите сали. И доколку е точно дали знаете дали некаде се пренасочуваат пациентките? Ви благодарам.
Треба да правам брисеви и да ги однесам во Институт за јавно здравје. Каде се наоѓа? На клиника или Пролече?
Јас сум исто 25та недела и од претходно имам болки во кичмата ако малце подолго стојам или нешто работам. Верувам дека е од тежината. Користам перница за спиење и избегнувам подолго стоење...
Zdravo,treba da odam Skopje na klinika za Prisca test,ke nosam izvetsaj od maticniot so merki samo da me bocnat.Dali znaete vo kolku casot treba da sum tamu?Dali se zakazuva si termin od maticen ili vo bilo koe vreme bockaat?
На клиника, кога влегуваш од влезот кај три кичен, десно нагоре па пак десно покрај микробиологија скроз на крај има скалички надоле, таму. п.с. влези и нагласи им дека си бремена ќе те пуштат преку ред
Не знам, ќе те излажам, брисеви секогаш сабајлечки сум носела ама 8-13 сигурно, а натаму не знам да не е само е за резултати
Од goshopping.mk најевтина беше, но гледам дека веќе е распродадена. Секаде каде што видов беа околу 2000 ден тука беше 790. Но, имаш и на Тему.
Совет некој како полесно да ја поминам настинкава и кашлицава. Многу сум затната, многу кашлам со големи болки во грлото и градите, главата исто ми се преполовува. Денеска пак бев кај матичната таа се консултираше со гинекологот и одлучија да пробуваме на природна база бидејќи плодот е само 4 недели, а пред 2 недели имам примено антибиотици јаки. Па нешто што ви помогнало на вас да ми предложите.
Јас 8ма недела бев исто дури и полошо.. Само одмор ми помогна и инхалација со морска вода и многу овошје и зеленчук...
Вака ме задеси во 8ми месец. За кашлицата инхалирав само физиолошки, не ти предложија инхалација за да ти олесни барем тоа? Вака крвта како ти е? Кај мене црп беше покачено, па морав антибиотик.
Крвна слика добра. Црп покачено. За инхалација не ми рекоа ништо а ми дадоа синомарин спреј за во нос, прополис спреј за грло и пастили за цицање. До петок да користам ова па ако не биде подобро ќе мораат антибиотик.
Јас имам и температура па пијам и парацетамол. Имам дома ампула синомарин за инхалација, ама не прашав дали може.
Нема гајле јас пиев по 3 парацетамоли дневно де поради температура де поради главоболка и увоболка. Синомарин спреј за нос користев, но за ампула не знам. Иако проверено е инхалација со морска вода, барем мене.
Благодарам ќе прашам. Мислам дека ќе ми дозволат и тоа е на природна база. А колку пати дневно правевте и по колку млилилитри.
Прашај за инхалација со синомарин само, да не е ајде ептен на своја рака. Ми олеснуваше на мене доста, барем за кашлицата. Што дошло да пројде, па ако треба и антибиотик ќе пиеш, тоа е. Цефалексин кај мене не заврши нешто работа, па ми дадоа Панцеф. Ова ти велам трето тромесечие, ама си знаат тие што и колку смее во кое тромесечие. Да минува побрзо.