Слушај го Јани особено што веќе имаш една неуспешна бременост. На трансфузиологија има една докторка сите ги брка со "ништо не ти е " и "што сакаш ти со овие резултати што те праќаат тука". Ама реалноста е друга. Мислам дека беше со кратка коса така на степен ишишана до раменици некаде и шатирана. Не и го памтам името. Подобро на приватно купи си клексани или побарај го доктор Јани за уште едно мислење.
На ГАК од 38 освен ако немаш некои индикации за порано. Види избегнувај благо, кола кола и кафе. Ако ти е мисла оди на ГАК ќе те пратат на ЦТГ Мада мислам дека пострашно е да не мрда бебето.
Фала ви, така и си мислев. Оваа беше постара докторка, Анита, може е истата. Си стоеше на тоа дека она водела успешни бремености со овие мутации без клексани, и дека моите биле малку и не се ништо, имале други и по 12... Земав приоритетен за следна недела на трансфузиологија, па ќе го бркам Јани во понеделник.
Здраво Дали е нормално секој месец да ве праќаат да испитувавте д- димери ??? Јас сум 25та недела и досега 38 клексани сум примала и повторно секој месец кога одам на преглед кај матичниот ми дава упут за да ги проверам ; вели дека морало да ги контролираме ....
Се породив јас, мајки. Во 39та, царски. Момата иста како баткото, само со 500-600 грама плус, оти повеќе носена. Да се живи и здрави, а од мене толку на темава, чесен збор ви кажувам На сите ви посакувам убава мисла до крај и брзи и лесни пораѓаи
Slusaj go Jani obavezno, istoto mene mi se sluci ama eve 3 bremenost si teram so kleksani i fala bogu supper e sve
lala, bebe home .. инаку јас си купив од локо кроко перница за доење + за спиење зошто ми се многу гломазни перниците за трудници, а за кичма ако ми треба ставам обично мало перниче па до сега супер терам https://lococroco.mk/produkt/podloga-za-doe-e-4-vo-1-zelena/
имам слушнато дека ставаат прополис, не знам колку помага, знам дека ацикловир крема е дозволено за таа намена е, само тоа на рецепт оди мислам, а доколку е мало и не ти смета може е најдобро да почекаш некој ден, мачкај вазелин за хидратација и гледај да не го чепкаш воопшто