Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    12.429
    Ацикловир ми е мене спасот за херпес :D само викам не знам дали смеам па да прашам тука..ќе купам во аптека и ќе препрашам и кај нив, и онака ми треба нов и за понатака...не ме чеша засега, мало е, ама нервира :lol: паста ставив до сеа да го суши па ќе видиме до каде ќе оди :lol:

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.054
    Mamicki vie sto se juni-juli za poragaj vo GAK da znaete deka nema da se poragate tuka, sega dur cekam za serklaz toa info doznav. Ke renoviraat site sali

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.245
    Допаѓања:
    15.592
    А ти кажаа каде ќе се префрлат?

4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    243
    да да, можеш ацикловир земи си слободно, ќе помине :D

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.054
    Cair i uste edno mesto spomnaa isto drzavna bollnica bilo ama ne mi teknuva imeto

6. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    124
    Здраво женски, сакам да ве прашам дали некоја имала вакво искуство. Во 15 недела имав обилно крварење и ми открија хематом во бременоста, па бев и во болница. Денес сум 17+6 и бев на редовна контрола, скоро 3 недели откако ме пуштија од болница, и на ехото докторката ми кажа дека веќе не гледа хематом и дека се изгледа во ред со бебето. Ми кажа и дека можам нормално да функционирам и дури да имам односи.
    Ме интересира дали кај некоја од вас хематомот исчезнал толку брзо после силно крварење и после тоа бременоста си продолжила нормално?
    Ама некако докторката не ми изгледаше многу веродостојна затоа што беше многу млада и кажа дека е на специјализација. Прво ми напомена дека контролата е повеќе за бебето да види како напредува и дали се е во ред со него, со плодовата вода и дотокот на крв, а дури кога заврши со прегледот тогаш јас ја прашав за хематомот. Ме погледна повторно и ми рече дека не гледа ништо и ме праша дали знам каде точно ми бил, а јас кажав дека не знам затоа што бев многу исплашена и не навлегував во детали кога бев примена во болница.
    Инаку, на моменти имам некои благи болки, ама бидејќи ми е прва бременост не знам што е нормално, а што не. Понекогаш е како лесно влечење долу или кратка непријатност што доаѓа и си оди. Немам крварење, ама кога сум подолго на нозе чувствувам болки и имам чувство како да ми тече некаков воденест исцедок. Не знам дали тоа е нормално или не.
    Овие скоро 3 недели постојано лежев, а сега докторката ми кажа дека можам нормално да функционирам и само ако има крварење да ѝ се јавам. Искрено, поради овие болки и чувството на исцедок ме фаќа страв и не знам дали да продолжам со пазење и мирување или да почнам нормално да функционирам.
    Пишете ми искуства ако некоја поминала низ слично :)

7. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    182
    обавезно отиди на второ мислење