Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.783
    Магнезиум цитрат земи, јас пијам од тој на солгар и ме нема фатено грч одкако ги пијам

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    12.628
    Докторот што ме следеше на извештаите ми пишуваше дека е на заден и сега сама видов на извештајот од Димчев дека е на преден ама дома забележав, не го прашав него...јас не се уплашив, ми падна чудно дека е можно вакво нешто..знам дека доста трудници кажувале дека им е на преден ѕид и дека бебето послабо се чувствува отколку на заден, мислев само тоа е разликата...
    Не знам зошто така ти кажале ама не се стресирај, ќе слушнеш и др мислење, јас мислам дека не е за плашење работава :wasntme:

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    Девојки, за настинка што примате? Моментално само болно грло,по препорака на докт, Исла пастили.

4. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    248
    Да потврдам и јас за цитратот на солгар, претходно пиев на омникум и ме фаќаа сабајле грчеви во нога и чат пат благи болки во кичма, ама откога го пијам овој ништо не ме заболело .. да чукнам во дрво :D

На doubleinfinity и Ане. им се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    14.542
    Тогаш немаш гајле штом си покриена со терапија :)

На hope ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mh2

Mh2 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2026
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Здраво, да Ве прашам сакам неколку работи тие што сте со скратен цервикс до која недела примавте утрогестан/прогестерон и дали нешто почувствувавте веднаш по прекинот и дали ви дозволија да се движите нормално од 36 недела?

7. mamacita que

mamacita que Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Сеуште немам отидено на ехо бидејќи тестот ми излезе позитивен во понеделникот и планирав нареден четврток. Денес едвај станав за на работа - настинка. Носот чешма, очите насолзени, 500 пати се искивав, блага треска. Апче не пијам дека не требало??:worried: Земав само витамин Ц од 1000 и и Д. Друго како да си помогнам да не бидам како прегазена со камион?

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    16.169
    Парацетамол смееш.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    16
    За парацетамол ми рекоа мене само ако е над 38.5 температура

10. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.651
    Може и за болки .

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    1.582
    Имам пријателка шо е бремена 12 недела. На брис и излегло уреаплазма и матичната и дала само терапија за неа и да ја прима после 16 недела а за партнерот не. Демек тој сам да се проверел. Од базен или јавни вцеа фатена. Јас ко шо знам сексуално пренослива е а не од базени. Има нови протоколи за третирање или да си бара друго мислење?

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    27.639
    Бактеријата кај некои и живее во огранизмот и после одредени време , да се активира, а најчесто при пад на имунитет. И не се пренесува од јавни тоалети.
    Ама терапија посекако и за партнерот треба. Зошто само ќе си ја шетаат.
    Нека оди на матичен и нека си побара терапија и за него. Или она ако пие да кажеме пример Панцеф, нека земе и он.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    456
    Девојки јас не оздравев сеуште. Пробувавме на природен начин 12 дена но немаше подобрување. Од вчера сум на амоксиклав. Имам гнојна ангина на крајници воспаление на синуси и на ушите многу ме болат постојано ми шуштат и не слушам убаво некој природен лек да ми кажете за болки во уши бидејќи капки не ми дозволија докторите. Главоболки имам, вртоглавица, нагон на повраќање. Искрено многу ми е страв за плодот многу е мало уште немаше срцева реакција, по цел ден плачам.
    За 5 дена сум на контрола, и вртев на матичната ми рече штом немам крварење и болки во стомакот нема што да се плашам. Во првата бременост немав никаков проблем цела бременост никаква настинка не ме фати.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    16.169
    Не се плаши, ништо не може да му биде на плодот, предобро е заштитен. Ќе ти помогне амоксиклавот. За два дена ќе си подобро.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    Ем кукам да не се породам предвреме. ем едвај чекам да се породам оти неможам повеќе! е ај сега? (facepalm) Денеска 33+5 :whew: ако го гурам цел јуни :drunk::tmi:

На srcka12345, Babygirll3, tambelina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Јас за гнојна ангина цел живот сама си ги пукам гноевите и за брзо ми поминува. Знам дека се става некој прашак за да пукнат или со шеќер на прст да си ги пукнеш сама ако ти се од напред и се гледаат. И после тоа да ставиш прополис ќе ти изгорат ушите ама брзо ќе бидеш добро.

17. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    456
    Не се гледаат, а пробав со шеќер ги трлав, прополис прскам по 3/4 пати на ден. Ама нема подобрување, сега ќе видам од антибиотикот. Ептен ми се затворени гаргара неможам да правам, а со голтање бемам проблем не ме ни болат.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    327
    Мене ми рече до 34та ќе примам х2 утрогестан а од 34-36 ќе ги намалиме на х1 и после 36 ќе ги прекинеме и ќе се опуштиме по малку, а скроз после 38ма недела тогаш е најбезбедно :D

На Mh2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    456
    И јас се надевам дека сега од антибиотикот ќе биде подобро. И на контрола ќе го слушнам срценцето :inlove:

На Feniksgirl и Amellie им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    19.850
    Ќе делува антибиотикот после 2-3та доза, нема друг спас освен антибиотик за ангина, барем кај мене не помагало ништо.
    Некој ми имаше кажано лимон да се исече и на него шеќер, па така да го јадеш, пробај и така.
    И еден прашок имаше ама не знам дали се става во бременост тој, директно со прст ставаш на крајникот, нишадор се вика.