Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    срцка земај пробиотик во бременост е дозволен и за бебчина е од 0+ нема ништо штетно само ке ти поможи да не го опагаш имунитето те.го зајакнува и баш се зема со лекови кои го опаѓаат пр.антибиотици

2. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Бидеки и јас сум за некој ден на контрола ме интересира каков е тој преглед 34_35 недела и тоа цтг оти до сега немам правено дали е само ехо или и вагинално позз

3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Како не те задржале со 3 прста отворена? :?: Зарем дома ќе си седиме. Ајде известувај не и со лесно.

4. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Мешиња да ве прашам дали сте испитувале протеинограм и ензими? При контрола на хемостаза, како препорака ми е дадено да испитам, не ради резултатот, туку ради рутинска проверка во 21, 22 недела :?:

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
  6. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    809
    Денес бев на микробиологија си ги земав резултатите и ко и ги однесов на матичната рече итака си тука ќе почнеме со ЦТГ... Исто така ме погледна и на ехо, а вагинално воопшто не сум прегледана.
    Инаку понеделник влегувам во деветти месец (т.е полни 36 недели) и матичната ми рече еднаш неделно да одам на ЦТГ т.е секој петок ке одам.

7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Не е во тоа работата мила, лековите што ги пијам имаат за цел да го намалат имунитетот и не треба да го зајакнувам оти во крвта имам антитела кои може,не дај Боже, да го детектираат плодот како страно тело и да го нападнат...затоа се ослабнуваат со лекови...а на мене ми останува само да се чувам...
    Тоа е тоа, барем конечно после 6 години знаеме до што е работата па има надеж дека се ќе биде добро...
    Предходно имав 2 неуспешни бремености заради овој проблем за кој незнаев и не пиев терапија!
    Мора вака , и ќе биде добро овој пат!!!

На MargaritaD^2, juli rak, blessed2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    9ти почнува со полни 36 недели ( фактички 36+1, 36+2....) или со полна 35та недела?
    Јас денес ја почнувам 36 недела, т.е. 35+1 и првото ЦТГ ми го закажаа на 28 сеп.

9. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    809
    Девети почнува со полни 36 недели.

На ivi1987 и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    Zdravo mesinja kako ste ? Jas samo da ve pozdravam,nemam nisto novo da pisam.Si teram poleka 13 nedela,dobro e samo mi se spie ,mi se place(osobeno navecer okolu 20h.).pa si spijam kako malo bebe:)
    @AngelOfArh i tuka cestitki za bremenosta i dobredojde ovde.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Е ајде де и јас се чудам имаш болки немам ме стави на цтг и рече оди дома кога ќе те фатат болки врати се и ете си чекам сега

На MargaritaD^2 и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ако нем болки иако е отворена три прста не задржуваат,дома си се чекаат болките.А ако има болки тогаш одма задржваат.Јас со пукнат водењак без болки и само о два прста отворена останав во болница :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Koga lezev vo bolnica so sin mi imase 2 zeni,ednata ne bese ic otvorena a drugata nekade 4 prsti...ako ti se veruva taa sto ne bese otvorena i vikaat odi si ti moze za 2 dena ke se porodis,a zenata bolki imase i ja ispratija doma,po nepolni 3h ja smestija so mene za nekolku casa se porodi :) . Se nadevam deka za brzo ke pocnes da se otvaras i nema da trpes bolki i odma na bolnica.Ti posakuvam lesen poragaj i cekame mekici :*

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    A 8 mesec so 31 polna ?

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Со 32 полни

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ти благодарам мила :* Кога бев неделата и тогаш сум била малце отворена сега кажа дури и пошто ме заборви од тогаш кога му се претставував рече аааа ти си интересниот случај ама го викнаа на брзина на цтг ме пушти и не кажа шо има толку интересно кај мене:lol:.Една школска моја болки воопшто немала само напон почувствувала и се породила.Ако сум таков случај да не отидам со бебето в раце во болница :rofl::rofl::rofl:

На Mariangel, MilaP и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мила ајде со лесничко :*
    Ете и чепот ти паднал а и 3 прста отвордна , јас сл првото си бев иста немав болки и отидов на ЦТГ пицната со штикли и хеланчиња на мене а таа ме прегледува на ГАК и фино лепо ми рече спавачава облечи и горе во пред породилнс сала качувајсе а јас ко од марс падната и викам -штооооо ... нееема грешка каков пораѓај и се клештам ко улава :rofl: ништо освен книшка немав со мене , ни болки ни ништо само кафеавко и 3 прста отворена сум била а контракции покажуваа скоро 200 хихи па со штикли и спавача растресена се качив горе и кога ме погледнааа хихихи ми рекоа -ти ли ќе се пораѓаш !?  :rofl: и така лесно и интересно да си пројдеш и ти и сите што сме си со бебенца во мешенца :)
    Без некакви провокации или инекции туку лесно најнајлесно  :D

На kjukli, Angel.Heart, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.909
    Допаѓања:
    77.447
    Bolje doma da si pocekas otkolku vo toa gnasnive patoloski da cekas... (ako se poragjas drzavno) :D a cim si otvorena 3 prsta, vekje pocnal i iscedok gotova si :D samo cekaj gi bolkite da dojdat na ist kratok interval i pravec vo bolnica :D jas srekjna kje bev da bev 3 prsti otvorena hahahaha Me ispoburcikaa da me otvorat, a toa veruvaj ne go sakas... :D

На Eli23 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  19. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ахахахахахахах... ме пресмеа мене до 170 најмногу ми стигна цтг.Му се јавив му кажав и рече од прегледот изгледа е чекај болки и ете чекам вц то го светнав ништо,горе долу по скали пак ништо вечер ќе се опнам да ме прошета мм па шо сака нека биди.:D Дај Боже како со првото така лесно и интересно и со второто да си поминиш :* :hug:па да видиме каква породилна приказна ќе испадни од оваа мојата :rofl: Ама задуман беше дали да ме задржи или не и рече бегај уште малку да узрееш тој не ставал провокации ако нема доволно услови

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Знам мариз повеќето тоа го прават не му ја мислат ич битно да им се тргниш побрзо од главата.Да за на државна сум и се молам само да го погодам овај гоктор на смена ако не ќе го замолиме да дојди ако се нафати а ако не се нафати ќе се прекрстам и ќе одам тоа е :)