срцка земај пробиотик во бременост е дозволен и за бебчина е од 0+ нема ништо штетно само ке ти поможи да не го опагаш имунитето те.го зајакнува и баш се зема со лекови кои го опаѓаат пр.антибиотици
Бидеки и јас сум за некој ден на контрола ме интересира каков е тој преглед 34_35 недела и тоа цтг оти до сега немам правено дали е само ехо или и вагинално позз
Мешиња да ве прашам дали сте испитувале протеинограм и ензими? При контрола на хемостаза, како препорака ми е дадено да испитам, не ради резултатот, туку ради рутинска проверка во 21, 22 недела
http://www.femina.mk/забава/видео/видео-2-годишно-девојче-низ-солзи-го-убедува-татко-си-дека-има-момче хахахаха девојчево http://www.femina.mk/забава/видео/видео-бебенце-се-шегува-со-татко-си
Денес бев на микробиологија си ги земав резултатите и ко и ги однесов на матичната рече итака си тука ќе почнеме со ЦТГ... Исто така ме погледна и на ехо, а вагинално воопшто не сум прегледана. Инаку понеделник влегувам во деветти месец (т.е полни 36 недели) и матичната ми рече еднаш неделно да одам на ЦТГ т.е секој петок ке одам.
Не е во тоа работата мила, лековите што ги пијам имаат за цел да го намалат имунитетот и не треба да го зајакнувам оти во крвта имам антитела кои може,не дај Боже, да го детектираат плодот како страно тело и да го нападнат...затоа се ослабнуваат со лекови...а на мене ми останува само да се чувам... Тоа е тоа, барем конечно после 6 години знаеме до што е работата па има надеж дека се ќе биде добро... Предходно имав 2 неуспешни бремености заради овој проблем за кој незнаев и не пиев терапија! Мора вака , и ќе биде добро овој пат!!!
9ти почнува со полни 36 недели ( фактички 36+1, 36+2....) или со полна 35та недела? Јас денес ја почнувам 36 недела, т.е. 35+1 и првото ЦТГ ми го закажаа на 28 сеп.
Zdravo mesinja kako ste ? Jas samo da ve pozdravam,nemam nisto novo da pisam.Si teram poleka 13 nedela,dobro e samo mi se spie ,mi se place(osobeno navecer okolu 20h.).pa si spijam kako malo bebe @AngelOfArh i tuka cestitki za bremenosta i dobredojde ovde.
Е ајде де и јас се чудам имаш болки немам ме стави на цтг и рече оди дома кога ќе те фатат болки врати се и ете си чекам сега
Ако нем болки иако е отворена три прста не задржуваат,дома си се чекаат болките.А ако има болки тогаш одма задржваат.Јас со пукнат водењак без болки и само о два прста отворена останав во болница
Koga lezev vo bolnica so sin mi imase 2 zeni,ednata ne bese ic otvorena a drugata nekade 4 prsti...ako ti se veruva taa sto ne bese otvorena i vikaat odi si ti moze za 2 dena ke se porodis,a zenata bolki imase i ja ispratija doma,po nepolni 3h ja smestija so mene za nekolku casa se porodi . Se nadevam deka za brzo ke pocnes da se otvaras i nema da trpes bolki i odma na bolnica.Ti posakuvam lesen poragaj i cekame mekici
Ти благодарам мила Кога бев неделата и тогаш сум била малце отворена сега кажа дури и пошто ме заборви од тогаш кога му се претставував рече аааа ти си интересниот случај ама го викнаа на брзина на цтг ме пушти и не кажа шо има толку интересно кај мене.Една школска моја болки воопшто немала само напон почувствувала и се породила.Ако сум таков случај да не отидам со бебето в раце во болница
Мила ајде со лесничко Ете и чепот ти паднал а и 3 прста отвордна , јас сл првото си бев иста немав болки и отидов на ЦТГ пицната со штикли и хеланчиња на мене а таа ме прегледува на ГАК и фино лепо ми рече спавачава облечи и горе во пред породилнс сала качувајсе а јас ко од марс падната и викам -штооооо ... нееема грешка каков пораѓај и се клештам ко улава  ништо освен книшка немав со мене , ни болки ни ништо само кафеавко и 3 прста отворена сум била а контракции покажуваа скоро 200 хихи па со штикли и спавача растресена се качив горе и кога ме погледнааа хихихи ми рекоа -ти ли ќе се пораѓаш !?  и така лесно и интересно да си пројдеш и ти и сите што сме си со бебенца во мешенца Без некакви провокации или инекции туку лесно најнајлесно 
Bolje doma da si pocekas otkolku vo toa gnasnive patoloski da cekas... (ako se poragjas drzavno) a cim si otvorena 3 prsta, vekje pocnal i iscedok gotova si samo cekaj gi bolkite da dojdat na ist kratok interval i pravec vo bolnica jas srekjna kje bev da bev 3 prsti otvorena hahahaha Me ispoburcikaa da me otvorat, a toa veruvaj ne go sakas...
Ахахахахахахах... ме пресмеа мене до 170 најмногу ми стигна цтг.Му се јавив му кажав и рече од прегледот изгледа е чекај болки и ете чекам вц то го светнав ништо,горе долу по скали пак ништо вечер ќе се опнам да ме прошета мм па шо сака нека биди. Дај Боже како со првото така лесно и интересно и со второто да си поминиш па да видиме каква породилна приказна ќе испадни од оваа мојата Ама задуман беше дали да ме задржи или не и рече бегај уште малку да узрееш тој не ставал провокации ако нема доволно услови
Знам мариз повеќето тоа го прават не му ја мислат ич битно да им се тргниш побрзо од главата.Да за на државна сум и се молам само да го погодам овај гоктор на смена ако не ќе го замолиме да дојди ако се нафати а ако не се нафати ќе се прекрстам и ќе одам тоа е