Пробај, испирање на уста со растворено две капки бетадине со вода, така ми рече матичната. Гној имаше и кај мене, но таа го среди,и парацетамол можеш.
I sega nie sto planirame da se poragame vo Gak od drugi gradovi kako ke znaeme ako ima nekoja informacija posigurna neka prenesi neka napisi
Прва бременост ми е и не знам како почнуваат контрациите37ма недела сум бебето е доста активно зголемена слуз имам и имам тапи болки во јајниците некогаш и цел стомак, навечер не спијам сигурно тука така сум негде? Цтг ми рекоа 38ма недела. Болките се како пред добивање во јајниците
Јајници не болат во бременост. Тие ,,спијат” сега. Лигаменти се и се спрема матката за најубавиот процес. Ситно броиш. Со лесно и брзо нека е.
прво така почнуваат тапи менструални болки. после се зголемуваат и напред и у кичма боли те стегнува нз како да објаснам нема шанси да ги помешаш кога ќе почнат контракциите. Со лесно и храбро
Кај мене беше вака: легнав да спијам седеечки, немаше шанси поинаку и одеднаш почнав да осеќам некој напон како за во тоалет. Отидов да пробам ама пошто читав дека тоа е еден од знаците не се напнував. Ништо не направив пак си легнав и едно време почнаа да ме фаќаат болки, болки, па од нив морав да станувам да шетам, ми беа различен интервал, кога на 20 минути, кога на 10, па на 12, кога почнаа цело време да се на 10 минути отидов во болница. Не бев отворена ме вратија со препорака да дојдам наредниот ден пак. Е наредниот ден ме примија и дури после 2 дена се породив, јас за жал не се отварав и завршив итен царски.
4 недели и 4 дена денес ми беше прв преглед се виде точка на ехо во центар на матката и засего толку едвај видовме нешто, следен преглед во 7ма недела. Што користете за да не ви појават стрии? Јас веднаш се залетав за маслото на Weleda ама 5 жени денес ми кажаа дека не им помогнало толку колку павло крем со дебела мрсна структура и кокосово масло.
Важно да е се како што треба.. јас такви нагони како за во тоалет имам често иии не се само нагони туку нормално одам.. ќе видиме допрва и нозете денес ме болат, но можда туку така само
Јас користам Биооил масло и крем за тело каков што ќе најдам најчесто нивеа синиот. Немам засега ниедна цртичка се надевам така ќе остани 37ма недела сум
Овие двете се, претходно го имаше во дм маркет, но веќе некое време го нема го набавувам преку луѓе од Германија, Бугарија, Австрија кога и да доаѓа некој нарачувам... можиш да побараш евентуално по некои аптеки дали го има... ова на нивеа во зегин