Јас првото парче облека го купив со позитивниот тест, всушност така му соопштив на мм дека сум бремена После тоа од прилика така 4 5 6месец купувавме се останато,нели втор триместар викаат е најлесен со највеќе енергија па го искористив тоа да се купи се што е потребно. Во трет триместар веќе се докупуваа ситни работи и претежно се переше/чистеше по малку тој период
Да прашам читам на листата од плодност дека треба да се носи уредно пополнета мајчина книшка.. јас немам мајчина книшка од кај треба да се земи некој да ми појасни да ме просветли
Jas da ti dava tebe hrabtost dvete prethodni bremenosti istii gi nosev so serklaz, kaj prvata lezev strogo vo votrata ne bas. Duri i sega doktorkata mi rece 2 nedeli strogo lezi posle dvizisi se slobodno. Ja pa na kraj ne se otvarav i zavrsiv carski so dvete vo 39 nedela
Јас после втор скрининг ~22 недела почнав со купување, најпрво сите поголеми работи (количка, кревет, када), па после и со поситните, секој месец по нешто
Дај боже и оваа така да ти биди..И мене ми е втора бременост и првата бев со серклаж ама до 31 и 2дена и се породив прокрварев ..и не се нафаќав за втора бременост ама ете се деси и ај реков нема да биде исто ама исто е.. Кај тебе предходните две бремености колку ти беше цервиксот до крај
Сите три бремености после 12 недела веќе почнав да си купувам по нешто. Количка беше прво нешто што купивме, после тоа секој месец по нешто, облека, цуцли, други потребштини. Единствено козметика и пелени ќе купам при крај, најмногу заради рок на траење.
Најдобро со доктор види може и друга терапија ќе треба. Инаку мислам овој беше дозволен во бременост https://24apteka.mk/product/alpenkraft-sirup-250ml/
Во која недела бевте прв пат на гениколог ? Според сметања мои ја сум 5 недела а геникологот ми рече рано било за да одам на преглед.
Девојки за железо што ви даваа гинеколозите? Мене ми кажаа тотхема ама многу лошо ја поднесувам. 27ма недела сум и железото константно ми е ниско
Јас ги пиев ферофолик грчките. Ми се среди железото брзо. Да видиш дали ги има и дали може некој да ти ги донесе.
Тие што сте вежбале фитнес и пилатес пред бременост дали продолживте? Мене некако ми е страв 6та недела сум, немам никаков проблем реално ама не знам дали да продолжам. 2ипол години вежбав активно и првите 4ипол недели додека не дознав дека сум бремена. И дали вежбите ги приспособивте за бременост и килажата?
Јас си продолжив да вежам во теретана, секако полесни вежби правам и со помали килажи, во консултација со тренерот. Убаво е да се има физичка активност само секако со прилагодени вежби