Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Со второво здравје ќе видиме како ќе биде но , по се изгледа на закажан царски ќе идам зашто маткатс ми зараснала со два отвора после првиот пораѓај оти бил испукан многу отворот , па се надевам лесно ќе мине и тоа :) :) битно да си имаме сите живи и здрави бебулчиња и да ни мине се лесно и брзо 
    :*

А кој доктор те гледаше ?
    Мене еден ром ме гледаше на цтг па една дебелка сестра на боксот а горе потоа се качи Ивица и рекол на сестрите дека ме измеркал убаво и наумил пред дванаес да ме породи без никакви провокации (а како тоа незнам ) хаха откачен беше , и стварно без никакви провокации пред дванаесет се роди синко во 23:50 h со два напона

На MilaP и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.909
    Допаѓања:
    77.447
    Ne se sekjiraj, vaka gledam opustena si taka da ubavo kje pomines :) mene moraa da me zadrzat jas vekje 42ra nedela ja pocnav... horor e gledas tamu i drugi se macat, sedi si domce cekaj si :D jas vo bolnica vo 8 sabajle pa mi rekoa dojdi vo 18h i toj period si se iznasetav, do crkva si bev so mm si go slapnav meseto so svetena voda i drugiot den na Veligden duri si docekav da se porodam :D So lesno mila, denes utre so bebusce vo race :*

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    329.474
    Незнам како е во државна но во болницата каде јас работам доктор мораш да викнеш пред да одиш во болница.Ако отидеш сред ноќ и те прими дежурниот лекар тогаш нема шанси од дома да викнеш било кој .Дури ни ако платиш.
    Ти кажувам за да бидеш спремна на тоа.

4. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Чувајсе мила тогаш да ти е со лес бременоста и за некое време да си се гушкаш со твоето бебенце

5. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @Sunshine_1979 ti najdobro znaes kako treba, uzivaj, citaj si knigicki, ke si dojde vremeto za guskanje so maleckoto, togas ke ima mnogu aktivnosti :)

6. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Јас со три прсти отворена се породив по 30 мин. Без болки имав само напон како за по голема за во вц. Пазисе госпо да е со вас и со лес да ти е

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ете ме и мене по подолго временце вчера бев на конрола бебчо е во ред :)во вторник одам на 4D ќе го видиме поубаво бебушко. Вчера правев испитувања на крв и урина. Крвта ми е во ред, само маалку хемоглобинот ми е намален, но во урината кај протеините пишувa Trace, a треба да е нег. И кај леукоцитите.=Ca 500 Leu/ul. I ph вредноста mi e 8,5. Ми рече да пијам чај од брусница и вагиналети clinmadicine па ќе видиме шо ќе излези кога ќе одам за 10дена на контрола. Некој од вас мислење, искуствоj? Малку сум загрижена дека вредностите се големи ,а искрено и докторот ми изгледаше малку загрижен. Па секој пат кога одам веќе излегва нешто негативно,ај може овај пат ќе е ок

На girl-miri и fairy88 им се допаѓа ова.
  8. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Zdravo mamicki. Cuvstvuvam blagi abdominalni bolki na levata strana. 12 nedela sum i se isplashiv. Vi se slucilo li neshto slicno? Do sega se mi bese vo red i osven 5,6 nedela ne se slicilo da me boli nesto..

9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.439
    За резултатите од урината не се лоши.Ставај ги вагиналетите редовно,ПХ ти е малку високо.Некои инфекции го покачуваат пх вредноста на вагината.Ти инаку кој месец си?
    Зависи каде во абдоменот, ако е накај матката обично е нормално,само треба да го пратиш интензитетот на болката.Напиј се магнезиум и одмарај.Ако се влоши тогаш треба да одиш на доктор.А, на левата страна погоре мене ми се јавуваат грчеви и болка во дебелото црево, поради тоа што имам проблеми со столицата и имам нередовно празнење.

10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мамички, слушнав дека пракса било да се почасти докторот што ќе те породи со 100,200 евра заедно со благо, пиење и слично. Вие сте размислувале на темава, колку сте против или планирате да дадете?

Друго, на ГАК како оди процедурата, те пораѓа тој шо ќе те гледа на ЦТГ или кој ќе падне на смена?
    Јас ЦТГ имам закажано кај др.Ќаеф. Некој да има искуство со него?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    Od koja nedela pochnuvate tvrd da go chuvstvuvate stomakot? Mene mi e sega dolu nad beshikata bash tvrd i go osekam deka e tvrd i da sakam ne mozam da go vovlecham. Ne deka e chudno ili me zamisluva toa, onaka me zainteresira. Inaku jas apetit nula, ich, ne mi se otvara usta :P Da bide se vaka dajboze, da ne mi se otvori jadachka sezona :D I machninite od koga pochnuvaat? Jas navecher osekam kako da zdrigam poveke, ama nishto strashno. Auuu kolku raborti koi mislev deka gi znam za mene iskochi deka ne mi se jasni :D

12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас знам дека тој што ке падне на смена те пораѓа колку сто ми кажале а ако сакаш одредрн доктор да те пораѓа претходно го договараш и бараат 200 или 300 еврс и плус шастенки.За мене тоа е многу за тие услови со ср се спремање сигурно фаќа едно 500 евра кој што за во државна е многу.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас тврд не го осеќав стомакот, (највероватно ми беше страв да го стиснам ), ама уште од сам почеток ми беше подуен како за мензис и не можев да го вовлечам. А и ми беше шубе да пробувам.
    Апетит исто немав, па кај 4 месец имав зголемен апетит, ама и мачнините тогаш ми се појавија.
    Ма да јас немав мн проблеми со повраќање и мачнини, само кога се возев во автобус ми беше малку мачно и секогаш носев ментол бонбони со мене.
    И кај 7 месец исто имав голем апетит. Сега очекувам апетитов да ми се зголеми оти започна сезона на зимници :rofl: Сите ќе профрлат по некоја тегла. Треба да стават смајли што јаде постојано. :rofl:

На tweety26, MargaritaD^2, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас мислам дека е многу за тие услови што ги има во државна.
    Башка не треба да частиш за нешто за што земаат плата.
    Ајде да речеме едно благо и пијалок не е многу, ама веќе 200-300 евра се многу.
    Со тие пари што пелени ќе се купат ехе. Зима ќе почне, сметки едно друго.

15. riska

riska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Mamicki edno prasanje gi pijam femibion 2 i sega po greska namesto da se napijam magnrzium jas pak se napiv femibion ama samo ednoto vitaminskoto dali bi pretstavuvalo nekakov problem ve molam pisete mi vo panika sum

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eeee rano e za da osekjas deka ti e tvrd stomakot, oooo posle 4, 5 mesec kje pocnes da go cuvstvuvas tvrd, do togas kako poduvan kje ti e, kako koga ti se poduva koga treba da dobies, ete taka i minimalni bockanja, bodezi kje osekjas dolu vo jajnici, se e toa normalno vo rana bremenost, ne mu se sekiraj :)
    Macninite pocnuvaat od 6,7 nedela pa do 12,13 nedela, zavisi, kaj sekogo e razlucno, kaj nekoj povekje se izrazeni kaj nekoj pomalku.
    So lesno i bez panika, se vo svoe vreme kje si doagja, ti samo uzivaj si vo bremenosta i opusti se. ;) Pozdravce

На fairy88 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    21+4 недела ,5-ти месец сум ајде ќе видиме како ќе биде :)

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    Bash e vaka kako shto opisha se do detali. Ma shto i da e od Boga e, se ke izdrzam za da dobijam blagoslov vo vid na malo angelche

На kallias и fairy88 им се допаѓа ова.
  19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.439
    Стискам палци наредниот преглед да биде се во ред(fingers), во меѓувреме одмарај повеќе и односи само со кондом:)

20. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ами јас сега некаде почнувам да го чувствувам тврд во 5-ти месец. Мачнините мене ми почнаа од 60та недела па ми прекинаа и сега повторно почнаа само навечер.Како што секој организам е башка така и секоја жена и бременост е башка .Ти само опушти се и се ќе биде во најдобар ред. Спиј на леват страна повеќе,пиј што можеш повеќе вода или природни сокови и чаеви,а за апетитот и јас немав ,сега почна да ми се отвора ама не баш она ептен :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.