Да, ама ретко кој не наплаќа. И во првата бременост и сега плаќам по 500 денари ехо. Во фиока, нема фискална, нема можност да платиш со картичка. Брисеви земање исто. Испитување крв ми земаа претходно, сега не сум правела уште. Некако на упатите не било напоменато дека сум бремена, не знам што треба да стои, ама ми земаа 185 денари. Единствено не плаќав за д димери и брисеви испитување.
Deneska imav malku kafeav iscedok i bev na dezuren mi dadoa progesteron depo. Ona sto me zacudi e sto doktorkava mi rece ne bi sakala da ti prepisam da zemas dolgo deka se pokazale deka zenive sto zele mnogu progesteronska terapia vo bremenost ragale Deca so autizam. Sega sum ispanicena deka jas do 12 nedela primav prolutex sekoj den zaradi hematom
Ајде доста со глупости Јас од почеток до крај бев со депо по една неделно Па се ок Не размислувај воопшто за тоа
Со цела должна почит кон докторката, ама како потврди тоа со кој научен метод? Не можат да откријат научници зошто и како се јавува аутизам, она откри. Па многу голем процент од жените примаат поддршка при бременост, а аутизам има се почесто, ама мене ми личи на случајно поклопување на две појави што се во подем, а не на некој научен факт.
Леле бе имаат ли две чисти во глава да размислат малце како се изразуваат, се збори ли ова на идна мајка. Да им ги земеш лиценците и да не им дозволиш ни во семкара да работат.
Значи според докторката сите ин витро деца ќе бидат со аутизам???? Глупости. Од вакви доктори настана и антиваксерството.
Јас со првото секој 3 ден примав прогестерон депо од 6 до 13 недела и после еднаш неделно до 18 недела.Глупости, не размислуваат што зборат.
Ене ги сите деца, чии што мајки примале прогестерон, сите со аутизам се. Абе дај смени ја. И кажи која е, да ја направиме позната со глупиов муабет. А патем. Кажи и дека аутизмот е генетски. Ако не била на некои предавања де.
Abe znaev deka se gluposti i jas mislev tie sto se so ivf treba sitee decava da gi imat so autizam, no taka nasekirana od iscedokot i uste to ko mi go kaza lele slog vo momentot. Ama toa e ke slusas i ke kjutis zalno za nas kakvi luge ne vodat. Fala vi na site za mislenjata
Жал ми е што не знам која е има лично јас да ја направам популарна. Луѓе се борат со стерилитет, едвај доаѓаат до дете и некоја ваква глупача ќе тропа глупоштии да се мислиш дали да се боцкаш или ако си се боцкал да се тресеш додека не порасне доволно детето да знаеш дали е во ред или не. Многу лесно се кажуваат глупости како оваа, исто имаше и за парацетамолот ваков муабет и да не збориме за вакцини. И посакувам да и ја одземат лиценцата. Јас имам дете ин витро и кој не прошол низ таа голгота нема поим како лесно има да се боцкаш со прогестерон зошто тоа е единствениот начин да го задржиш плодот кога едвај после милион обиди и негативни тестови ќе видиш позитивна бета.
Кажи и на докторката да биде повеќе во тек со докажани научни сознанија, наместо да лупа глупости ко тетка на чешма што прочитала наслов на портал, а не го дочитала текстот затоа што треба повеќе мозочни клетки да употреби за да разбере. Прогестерон депо се повлече од употреба затоа што студија на ниво на ЕУ покажа зголемен ризик од рак кај жени кои го употребувале. Препораката е да се замени со друг вид на прогестеронска поддршка, како Пролутекс на пример.
Можам да замислам како ти е било. Не си ја оптоваруај душичката со коментар на таква "докторка". И не знам што уште бара тука кога на светот му требаат такви научници со такви откритија
40+1 a бебево абер нема. Дајте некој совет за започнување на процесов, со првото имав почнато да се отварам и со провокации се породив. Со ова уште не сум отворена ич.
Пешачење долго Качување скали Секс Наполнета када или долг туш со колку можеш пожешка вода(ова најмногу помага бања па секс со свршување внатре)
Од каде купувате труднички панталони, хеланки, бермуди, - со додаток за стомак? Памучни барам. На тему гледав но по сликите од reviews гледам материјалот воопшто не е памучен. Итно ми требаат бермуди за под фустан, ,подолги да не ми се тријат бутовите, и висок струк, 2хл. Ако имате земено од некаде скоро пишете.