Честитки браво мама, јас денес бев на контрола 39+2 спуштено е долу цтг одеше до кај 40 ништо не осеќав среда пак не се разбирам многу од кога почнуваат болките? Или секој индивидуално
Секој индивидуално, јас на пример со првата бременост цтг 40 ама со минимални болки ме примија дека бев 8см веќе
Уууу јас не сум отворена мислам не знам не прашав некако полабава сум ќе ми каже докторот во ред е има вода доволно ќе почекаме и си велам не прашвам
Само лабаво и јас си бев така. Прикрајпт на 39та ме преглрда со рака 1цм отворена и ми рече додека има вода не е страшно и додека го осеќам нормално движењето на бебето. После 7 дена кај мене почна да се намалува плодова вода па ме оставија и со провокации се породив.
Ајде ситно броиш. Мене прв преглед со рака 2 прста отворена бев. Ми рекоа за 3-4 дена на контрола. Јас наредниот ден рано во зори во болница и се породив. Со лесно нека ти е.
Дали некоја од вас имала силни болки во колкови при спиење? Последните 10-тина ноќи, мака мачам навечер во кревет. Ме болат странично колковите, таму кај што паѓа најмногу тежината. Не сум наспана ич, толку силни болки имам, а 23 недела сум, кај ми е крајот... Пробав со перница за трудници, ми смета огромна е, и ме поти сега на топлово. Приметив кога ставам перница меѓу нозете уште полоша е болката, па правам некои егзибициони положби. Дали ова е нешто што ќе пројде, или до крај ќе ми е вака?
Да мене ме болеше, на страната кај што спиев, баш од тежината. До крај само полошо . Врти се, менувај страна почесто да не здотежува толку.
Во тој период спиев да речам скоро исправена... ставав две перници и во полулежечка или полуседечка положба спиев, пробајте кај мене успеа
Најубаво така, кога незнаеш сигурно полесно ќе поминеш, ако ти кажат веќе некоја бројка и те пуштат дома само на тоа ќе мислиш дали се зголемила
Ајдеее...не ме плаши. А поднамали со тежина? Од тежината да не е. Јас како раштрафена сум, јастукот на кој сум спиела 2 години и ми бил таман, сега го осеќам како на камен да спијам, дури увото ме боли. А врска нема, истиот јастук ми е, истиот душек ми е. До мене е. Само се надевам после пораѓај да се вратам на живот без болка, ова е страшно, ни еден саат неможам да издржам на една страна, мава болка како со секира. Ќе пробам исправено да спијам.
Мајка се спремаме за најубавата улога во животот ќе издржиме ти праќаммм сила јас едвај чекам да си ја запознаам мојата пеперутка
Здраво, правев испитување на крвна група на трансфузиологија и резултатот ми излезе со различен рх фактор од тој што ми е на возачка и книшка од раѓање. Дали на некој му се случило истово ?
Значи како почнаа жештиниве неможам да функционирам без дневна дремка. Секоја голтка вода ме тера за во тоалет да станувам и тоа почна да ме нервира веќе.. што ли ќе се праи летово ако истерам до термин само ќе лежам немам енергија за ништо..