Во 20ч вечер, јадев лазања и тоа надвор си спремив се дома еден туш пред да одам и се надевам да си го гушнам бебето фала уште еднаш многу ми значи вака поддршка.
Мене и со двете деца истиот ден т.е со првото оти беше вечер утредента се породов, со второто после некој саат. Со лесно
Гледај да направиш туш со потопла вода што е можно подолго Водата на стомак и на половината да ти тече Уште ли ти се на 20 мин контракциите?
Dali moze sludge da go skratit cerviksot? Dobar mi bese 40 mm vo ponedelnik ama imav mnogu sludge pa ne znam dali moze da mi e skratit toa
Ме примија не сум отворена многу сабајле во 5 ми рекоа дека ќе ми стават чепче, контракции имаа си викам ќе се отворам се ќе напрам рече докторот за природно е сега ако нешто царски
Фаќа и со рака ги осети докторот ми ставија антибиотик нема многу вода па зато после клизма и на крај чепче ако треба
Шетај многу, качувај скали. Ако контракциите ти почнале денес поручек, нормално е да не се отвараш брзо, тек после сабајле може да има напредок ако ти е прво дете. Кај секој различно ама тоа е мое искуство
Епидурална примив, страшни болки секоја минута, но не се отварав чекаме да видиме како ќе е водењакот ми пукна..
Девојкиии помина се во најдобар ред фала ви на сите за поддршката се гушкаме со бебе дајбоже сите ваква радост