Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    16
    Ако немаш веќе болка и нема крв би требало да си океј. Одмарај повеќе и избегнувај да креваш било што ( ни кеси од пазарење ;))

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    7.391
    Женски креветчето бебешко ептен ми прави гужва во собата на ќерка ми намалено за продажба на 3.400ден

Пишете ми порака на кој му треба да се договориме:
    Скроз ново кослипинг креветче кидило со соодветно душече пастел розе со приспивна музика и неколку фази на нишкање со далинско.
    Подесување на висина.
    Димензија 85x55
    Предната мрежа се спушта за лесно внесување на бебето и практично приближување до кревет. Со тркалца за движење низ дома.[​IMG]
    Цена - 4.000ден

3. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    46
    Нели ние жените сме силни тоа беше прво и последно кревање .

На srcka12345 и Kate.93.N им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    37+1 денеска знаци никакви за пораѓај на бебица му е убаво . А мислев ќе бидне порано оваа бременост ама ништо ќе тера најверојатно после 39 :?: како и другиве што ми се родени девојките 39+4 и бате 39+1
    а јас веќе преуморна сум со малата стално во раце стани седни трчај по нејзе :sweat: Ајде како викаат многу било малку останало :sweat:(waiting)

Последна измена: 14 јуни 2026
    На CareTee, honey95, denizzz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.259
    Јас се породив 41+2, на крај мораше царски. Бебево ме изнамачи ама битно добри сме, здрави живи. Некоја мама со типс енд трикс за побрзо заздравување и враќање у нормала со ранава?

На Senoritaa15, hannybanny, stsmua05 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    33
    Фала ти, го земав тој магнезиум. Исто и јас, од кревет немам мрднато веќе 3 дена, прекина веќе ништо нема, да не подречам.
    А ко за белја па од вчера како влегов во 9та недела, некако и симптомиве ми ги снемува, не осеќам толку гадење, немам потреба да станувам сабајле во ниедно време за вц, само имам повремено некои кратки боцкања, пулсирања во јајници, ваљда тоа е нормално. Којзнае, нема крај на гриживе очигледно кога ќе почне оваа работа :sweat:

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Ќе се секираш цела бременост и тек ќе се секираш со бебе. Уживај и мисли само на нешто убаво.

На Lor и srcka12345 им се допаѓа ова.
  8. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    327
    До која недела обично се примаат утрогестан? По х2 дневно ставам, ама не се сеќавам од која недела ми рече да ги намалам на х1 додека ги истрошам па да ги исклучам скроз (facepalm)

9. srcka12345

srcka12345 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Јас до 32 недела ги земав 2хдневно од 200 мг, а потоа ми го укина сабајлечкиот, ми го остави само тој пред спиење. Ама ја прашав кога бев на преглед во 32 недела. Баш ме интересира и другите какво искуство имаат. Тогаш ми го укина и Мидолот. Ама затоа сите други суплементи што ги пијам ми ги остави (омега 3, магнезиум, Д3, токорелакс и др.).

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dr.MoniMa

Dr.MoniMa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    18
    Здраво, сакам да прашам дали имате искуства со нарачување релаксатори онлајн, јас ги гледав од Kayla's baby. Што мислите?

На ☆Ceceto☆ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Трудници во летна сезона 2026, како се осеќате на тема летен одмор и капење во езеро/море? Јас имам прилика да бирам помеѓу Грција или Охрид и не знам што е попаметно од повеќе аспекти - финансии, температура и на вода а и генерално на плажа, дали бањање во езеро или море итн итн итн... :D

12. twinkles*

twinkles* Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Здраво мамички :l:

Имам едно прашање. Терминот за породување ви го одредуваа според последната менструација или според мерењата на бебето на ехо?
    Кај мене бебчето постојано се мери околу 2 недели понапред, па ме интересира дали тоа значи дека и порано би можело да го очекувам синко мој:inlove:

На srcka12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JasminaKK

JasminaKK Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    47
    Здраво феминкииии, еве една фина вест, на Систина објавиле за промотивен попуст за породување и им важи од денес до 15 септември.Видете ја понудава сите што што размислувате каде ќе се пораѓате.

https://acibademsistina.mk/mk/novosti/index/1120

Имајте убав ден

На Malina@, srcka12345 и Nala1806 им се допаѓа ова.
  14. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    И кај мене слична ситуација, го мерат поголемо од старт, ама датумот за пораѓање останува истиот според последна менструација. Мислам дека не го поместуваат датумот затоа што самиот пораѓај зависи од многу работи, а и многу мал дел од жените се породуваат на терминот кој им е според менструација.

Така што до таму последните недели кога ќе се прават ЦТГ-а, ќе се гледа колку плодова вода има, дали плацентата е добра, итн обично се поместува/одредува датумот на пораѓање. Со лесно!

15. twinkles*

twinkles* Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Плодната вода ми е зголемена.
    Не ми објаснија што понатаму :( и дека ќе ме следат. Малце сум исплашена

16. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    327
    Ќе те следат водата може да ти се врати во нормала па дури и да се намали :!: големото количество може да предизвика контракции така да следи ги по внимателно дали се чести и со болка

На twinkles* и srcka12345 им се допаѓа ова.
  17. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    844
    Дали знаете по распоред кој е утре во 36 амбуланта на гак

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.170
    Во бременост е препорачано само море, езеро не. Така да моренце ти е безбедна опција.

На twinkles* и Amellie им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.170
    И со првото и сега со второво исто понапред е недела дена до две. Првото се роди во 38ма 3700 53цм. Јас и маж ми сме големи и двајцата, 195 е он 173 сум јас, и генетика има врска.
    Терминот во глобала е да пратат, зашто никој не знае најточно кога е настаната овулацијата и имплантацијата, па ете да имаат некој увид. Без разлика колку е бебето, терминот секогаш ќе го водат по последна менструација, е сега, бебка ќе избере кога ќе сака да излезе.:D

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    229
    Hi :) природно или царски го роди?