Па да имав една пред две недели многу болна ама само инцидентно, прво бебче ми е уште не знам да распознавам контракции Фала ти многу душо
Девојки, help. Само што сакав да седнам на столче на плочки, ми се лизна столчето и паднав право на газето. Не удрив со стомакот, ама многу се исплашив. Дали на некоја ѝ се случило нешто слично во бременост? Дали бевте во ред после тоа?
Според менструација. Јас бев 2 недели плус 40+3 се породив. Нема правила кога ќе дојде моментот ќе биде.
Да, истото ми се деси хахаха, сакав да местам алишта во машина и лупнав на гз. И тоа голема бев бајаги. Ништо не му беше на бебе, јас 300 филма свртев..
Оваа бременост со хипермеза, ајде се намали и дијагноза на нормално гадење и повраќање стигнав. Се намали и гадењето веќе некој период, и сега наеднаш вчера и денес полошо ми е од било кога… таман мислев на подобро оди, ова.. со првото во 13та наеднаш прекина се, ама од 12та 80% подобро ми беше. Ова сега 12+5, ја умирам од гадење и повраќање… уплав веќе имам дека вака ќе ми е цела бременост.
Иста бев, веќе едно време после 12та недела прекинав да се надевам дека некогаш ќе прекине скроз гадењето и повраќањето. Прекина, ама кога искрено не знам сигурно се ближев накај 5ти месец . Ретко навраќам на форумов, ти честитам за бременоста па чекаме да споделиш како е сo две .
Мене гадењето ме држеше скоро до крај на 4месец. Сега сум 6, но пак знае чат-пат да ми се згади само сега е искличиво после јадење, поготово после било што благо.
Леле, и јас сум исто. Поминаа 4 саати од падот и уште лежам и анализирам секое чувство. Немам никакви болки или крварење, ама поради цервиксот што ми е осетлива тема, одма 300 филма си направив. Се надевам дека и кај мене, како кај тебе, сè ќе биде во ред со бебушот