Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    149
    Кажетеми во прв триместар имате зголемена жед и често мокрење ?

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    193.871
    Провери шеќер

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    1.805
    Немам, провери крвна слика и урина

4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    4.792
    Која недела си? Осеќаш движење на бебе откако падна или уште е рано?
    Во глобала заштитено е доста и не би требало да има проблем освен ако не е силен ударот.
    Јас паметната на 7 месеци на планинарење одев и во една река кога се лизнав од камен, како си треснав убаво реков готово е сега. Памтам бебе се растревожи одма почна да мрда ама немаше никаков проблем.

5. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    343
    Здраво женски, ми треба препорака за магнезиум. Во спиење почна да ме фаќа грч на нозете…

6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.947
    Здраво девојки, 35+4 сум, вчера бев на преглед, цтг беше ок, ама вечерта имав баш јаки како менструални болки во долниот дел на стомакот (кичмата не) скоро 2 саати со паузи и пропратени со тегнење и мрдање на бебе цело време. Бебе уште во 30 недела беше свртено со главата надоле. Денес се изгледа ок, бебе си мрда нормално. Дали да идам на преглед и денес ?

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    5.271
    Магнезиум бисглицинат само ме спасуваше.

На Kate.93.N и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  8. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.783
    Јас пијам магнезиум цитрат до сега ме нема фатено грч

9. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    343
    Го имаш пробано овој?

Прикачени фајлови:

• IMG_7170.png
      IMG_7170.png
      Големина на фајлот:
      391,4 KB
      Прегледи:
      26
    На Kate.93.N и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  10. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.783
    Не, на солгар пијам

На Lenaa__12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Јас го пијам тој магнезиум, една таблета наутро една навечер. Мене ми е добар, не ми прави напроблеми со стомакот/столица. Ама и покрај тоа знаат да ме фатат навечер грчеви во нозете. Инаку 25 недела сум, а го пијам од сам почеток затоа што имав менструални болки како растеше плодот.

На denizzz и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    5.272
    Јас имам многу мака со грчеви можам да ти кажам мене што ми помогна..и јас го пиев бисглицинатот што го има ставено членката подолу дополнително како и помагање при спиење бидејќи бисглицинат помага за спиење/опуштање ама џабе го пиев, се отепав од грчеви навечер...сите ме советуваа да се префрлам на цитрат, ајде решив ќе послушам и 2 недели да чукнам во дрво ме нема фатено грч. Пијам на солгар цитрат едно апче сабајле едно навечер а некогаш и две навечер...зедов и од ДМ Магнезиум цитрат кесички и некогаш навечер пијам од нив. И ако се уморам многу на работа или дома, дополнително се масирам со една маст од Зегин ја зедов германска е, магнезиум форте ама името не и го знам...мене ако ме фатеше грч навечер, 3 дена куцав после тоа, со оваа маст одма ми поминува болката

На st-el, Lenaa__12 и Amellie им се допаѓа ова.
  13. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    103
    Dali nekoja majka se porodila vo Zan Mitrev da spodeli iskustvo i kako se so ceni.Fala

14. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    343
    Ти благодарам многу. Мене неделава почнаа да ме фаќаат грчеви на нозе, а денеска и ме болат листовите на допир.
    Дали го користиш овој магнезиум од солгар? Бидејќи има повеќе видови IMG_7174.png

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    5.272
    Да овој го користам, меѓутоа за да внесиш 400 мг е потребно да се напиеш 2 апчиња, а апчињата се преголеми, ако си пиела амоксиклав нешто слично на нив...јас имам и проблеми со желудник и повраќање и многу ми се големи одвај ги голтам...затоа го зедов и Магнезиумот од Дм, тој е 400мг во една кесичка, го растварам и навечер го пијам како сок, е сега малку столицата ми стана потечна, ама барем е убав на вкус а ефтин и комбинирам некогаш овие од Солгар некогаш тој од Дм...мене грчевите ме фатија околу 12 недела и имав обично еднаш неделно ама после грчот, по 3-4 дена бев лом со болки, не можев да одам...пред 2 недели ме фатија 4 грчеви во една вечер и тогаш почнав да сум по конзистентна и со масирање и со кревање нозе на перница и почнав и магнезиум и сабајле да пијам, сега пу пу подобра сум...Пробај, пишував и овде и многу членки ми рекоа цитрат за грчеви и стварно така испадна

На Lenaa__12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Лежачка

Лежачка Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2026
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    Дали има некој искуство со оваа количка?

Прикачени фајлови:

17. Bamby25.

Bamby25. Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите,
    Би сакала да слушнам мислења и искуства од жени кои имале слична ситуација.
    Последна менструација: 02.05.2026
    Имав повеќе позитивни тестови за овулација во периодот 10-15 мај, а односи имав од 10.05 до 25.05, последни на 24-25.05.(бидејќи сопругот не е во државата па точно знам )
    Првиот позитивен тест за бременост ми беше на 02.06.2026 (бледа линија).

β-hCG
    • 06.06 – 145
    • 11.06 – 1144
    Денес бев на вагинално ехо. Се гледа гестациски сакус во матката со големина околу 1.3сm, но докторот не виде yolk sac ниту ембрион. Не коментираше многу, само ми закажа контрола за 7 дена.
    Имам ПЦОС и тромбофилија веројатно затоа е можно доцна овулација имплантација, но не ми е јасно.
    Дали некоја имала слична ситуација и кои се шансите по една недела да се појавил ембрион и срцева акција или ова ќе биде уште една лажна надеж?

Благодарам однапред на сите што ќе споделат искуство. ❤️

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.170
    Би требало да си 6+6 денес, што веќе би требало и срценце да се слушне. Ако е и касна овулација, што со пцос е многу често тогаш е рано и за недела две веќе ќе видите.

19. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    229
    Здраво девојки, ми треба совет од поискусните, јас од денес влегувам во термин :inlove: се мислам околу пораѓајот, прегледите ми ги прави др. Шпишиќ од Чаир, и ми вика ради инвитрото да не ризикуваме и да одиме на царски, но пак размислиси, можеш да си чекаш и болки за природно бидејки бебе добро е наместено но од моја 39та недела она заминува на одмор.
    Па сега се мислам како е полесно и подобро, од една страна имам лапароскопија колку толку запознаена сум со рани, болки.. од друга страна знам подобро од како што е мајка природа нема. Што би ме советувале?

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Доколку е се во ред и за природно е дадено светло, јас би секогаш природно. Лично јас не сакам рани, две родив природно, третово здравје исто ако биде како треба. Закрепнувањето е буквално како ништо да не се десило. Сепак секоја жена доколку има опција да бира треба да се слуша себеси. За твојата ситуација со инвитро не знам немам искуство, зошто би било проблем да е природно?