Искрено колку сум згрозена од последниов пат што бев таму од начинот нс понашање од страна на докторката што ја фалат сите и тоа што дознав дека истата докторка намерно ги препласува пациентките за да им пррдложи да одат кај докторка во привстна клиника која она им ја предлага за да после си ги делат парите,На мене тоа ми го направи,дај боже се да биде во ред со детето нема шанси да им стапнам таму на пораѓај уште частенки па 200-300 евра.Мој совет неим давај ништо освен благо и пијалак и нормално партиципација што се плаќа.
Мила поради други проблеми ние односи воопшто немаме па и с амиот доктор се чудеше од каде толку високи вредности ми се појавија. Ќе видиме мене ми мириса ова на ешерихија коли дека ќе излези да ја имам ама пред време ништо не сакам да зборувам
Тоа е најбитно другото не е битно како ќе излезат како шо е најубаво за нив така Ништо сега за сега срцка бев му подосадував на докторот ме прегледа немало промена од сабајле до сега и ми објасна какви болки да чекам за да одам.Арно болницата ми е на 10 мин и успат ми беше кога излегувавме со мм да не прошета.
Ангел и јас мислам дека е од гасовите.За тврдина прв пар осерив некаде 11-12 недела, ама јас сум многу слаба и кога ќе легнев на грб осекав како топка под папокот ниско(баш кај матката).Додека стоем ништо не можев да напипам.Сега веќе 18 недела можам и во стоење и во лежење да напипам твдина само што е поголема и е одприлика во висина папокот.
Se se izdrzuva veruvaj mi, Bog ti dava posebna sila za koja ne si ni svesna kako izdrzuvas, zatoa se vika vo blazena sostojba si Vo megjyvreme sega ti preostanuva povekje da odmaras, da ne se opteretuvas so nisto nisto, vovedi si povekje ovosje i zelencuk, caj od brusnicaa, jatkasti plodovi koi se mnogu vazen faktor vo razvojot na mozokot na bebeto, folna kuselina tabletki si pij i uzivkaj mila Imaj ubava vecer
И јас немам односи со маж ми,ама кај мене е скратрно грло на матката.И на мене ми мерат грло на матката на секое одење на доктор и пх, поради тоа што имав спонтан во 6 месец(предвреме се отворив). Пх исто така вилае на отварањето на грлото на матката, затоа ти реков да одмараш.Нормално е да е пониско(кисела средина на вагината), базната средина овозможува отварање на грлото на матката.
Ели никакво частење! Тоа му е работа на кој и да те пораѓа Не ги учете така, тие не ни смеат да примат ништо, ниту благо ниту пијалок а најмалку па пари Инаку ќе те пораѓа тој што е на смена. Ич да не се замараш и не се потресувај дека требало пари или да им носиш да ги частиш Со тие пари на бебето ќе му купиш нешто убаво и корисно
Normalno li e vekje da imam meshe? Imam takvo bash zaoblenko meshe vekje, ne mnogu golemo neli ama sepak pogolem od shto mi beshe
@Eli23 мислам дека се многу јас знам дека на 50 се научени а шо мислам за то остави поарно да не мислам ако сакам како луѓе да не третираат со синко и да излеземе живи и здрави од таму....за жал тоа е нашата чудесна земја @<3 pleza4e <3 сите размислуваме како тебе ама за жал веќе се научени од памтивек така уште ние кога се раѓавме постои тоа само поретко беше ете мајками за мене отиде за да си ја сработат работата па се затрчале кај некоја мажотму злато по џеповите шо им ставал и мене мајками ме роди во буквална смисла на зборот бабицата само ме придржала на крајот.И низ годините се поголем замав зеде од страв на луѓето кога ќе слушнат разноразни хорор приказни каква услуга добиле одејќи „наслепо“.А на денешно време да не дадеш за жива не те сметаат ако не речиш јас сум на таа и таа сестра или доктор и + да ги „почастиш“.Јас го осетив тоа на своја кожа 2 пати шо бев наслепо буквално ме измаршираа,а кога реков јас сум на тој и тој истата уште да ме наранеше шо се вика.А знам каде е најубаво ама за жал моментално не сум во можност за таму
Душо а да фрлите по еден секс да под мачкате тро шо велиш. Поззз те чекаме со нај убави вести. И мекици во бт ги викаат крофни
Ноќва јас дежурам. До душа веќе ме раздени. Никако сон да ме фати, што од киселини, што од кашлицата. А и принцезава обожава ноќе да клоца.
Епа и мене ми е скратено грлот она матката околу 3 цм ми е веќе 3 месеци со утрогестанот е исто. Одмарам колку што можам повеќе
Дефинтивно е гасови затоа што ждригам ко луда, имам дури и грчеви во стомакот. Сабајлево беше меко ко вообичаено. Иначе не се оптоварувам ама ич, дури се однесувам исто ко порано, само што си го пензионирав точачето на една година најмалце Инаку овошје и зеленчук не ми недостасува, што во главниот оброк што како ужина, сега ќе собираме оревчиња со мм па ќе јадам и многу ореви, бадеми ќе ми прати мајка ми од југ и ќе си земам од кумата лешничиња. Додека идам накај работа ќе си јадам по шака. Здраво се хранам малтене, па ќе видиме. Еве ми ги две јаболчиња ми се смешкаат на биро на работа Ви благодарам на сите на добрите мисли, ве гушкам
Јас сеуште го имам чувството на влечењр како пред добивање со болка во ооловината. Вчера имав бел исцедок скоро прозирен вез мирис. Некоја друга тегоба немам,градите поспласнати се ама уште болат. А за исхрана обавезно за појадок житарки со млеко или јогурт и една овошка,леб у принцип не јадам сега ќе се обидам шеќерот да го заменам со мед. Убав викенд
Ne imalo poveke so skrateno grlo na matka znaci, za @eliii89 znam deka e doma, ostanatite dali odite na rabota i sto tocno znaci da odmarame. Jas lezam kolku mozam, no sepak stanuvam rabotam lesni raboti, nekogas izleguvam po saat dva vo denot no od kola na kafe i nazad. E sega uste nesto da prasam pocnav da go custvuvam bebeto, no mnogu retko ednas dnevno, a nekogas i ednas na dva dena. Dali e toa normalno?
Леле Ќаеф појма нема! Иво беше, така? Ај да не претерам, ама моето искуство со него беше негативно, млад и не многу искусен... Бев на работа и добив бодежи во стомак (34 недела) и мојот доктор ми рече ако не се смират до вечер, да отидам да направам Цтг. И незнам баш како решивме на Гак да одиме. Цтг си покажа контракции, но мали и нормални за тој стадиум, ме прегледа ехо и вагинално, и ми вика-отворена си еден прст, ако не се смират контракции после Диазепамот што ќе ти го дадеме, ќе те задржиме да се пораѓаш. И јас онаква- ?!?!?!?!? Од инекцијата навистина се смирија контракциите, и фала богу будалиот не рече да ме задржуваат, ама ми "предвиди" дека ќе сум се породела во наредните два дена Ме преплаши и мене, и маж ми и моите. После тоа почнав редовно на цтг ама во Чаир каде што планирав да се породам, и уште 6 недели секој пат ги имаше истите контракции кои биле нормални и ме правеа будала што доаѓам толку рано за цтг.
E jas nemozam da se vozam samo do lekari i doma od sto pritiska ,inace nekni slabo mi se dvizese pa koga bev na lekar mi kazaa sve e super,eve vcera poveke se mrdase,denes poslabo,ke se javi ednas pa go nema,ako ti e misla pojdi napravi edno eho,jas mislam kaj site e razlicno
@monik55 na Livrinova li mislis? Jas imam zakazano 4 d kaj nea, zar toa go pravi??? Kaj koja doktorka prepraka? Jas slusnav deka preprakala kaj Dimcev ako nesto ne e vo red, za vtoro mislenje.