Јас не повратив ниту еднаш ама до 4 месец ми се гадеше од сите миризби. Ништо не можев да јадам, уште помалку да готвам, манџа со кромид аууу немаше шанси. Ужас. Не можев да заспијам се имаше еден ист мирис како да ми стоеше во носот. Само надвор не ми мирисаше и можев слободно да дишам.
Цел 4ти? Со првото од 13та недела процветав, со ова еве 14та нема абер. Моментално лежам и се борам да не повратам, не прекинува да ми се гади.
А да пробаш со tardyferon да ти ги донесат од грчка, за еден месец железото ми се качи од 15 на 24, а хемоглобинот од 11.5 на 12.2 (реф 12-15)
Јас сум на терапија со тардиферон, за еден месец ми се качи железо од 3 на 11, а хемоглобинот од 100 на 130. Во Грција ги нема некој период, мене ми ги носат од Словенија, и нашите рецепти важат таму
Кога влегов во 5 проживеав. Иначе еве бебе има 6 месеци уште ми се гади од миризбите што ги мразев во бременост. Од омекнувачот, сјајот и течниот сапун што ги користев со години до денес ми се повраќа кога ќе ги помирисам. Уф ми текна на чувството бљак
Јас немам таков проблем, малата ми е 19.5 месеци и се ми се врати во нормала кога се породив. Второво не знам до кога ќе ме држи. Се надевам побрзо ќе помине, зашто не се трпи веќе.
Не бараат рецепт ни во Словенија, но се поефтини така. Мене во мај баш ми кажаа дека ги нема нигде прашувано по аптеки и доктори во Грција. Најубаво да си праша кај може
Здраво. Сакам да прашам, за втор скрининг закажав кај Димчев во Систина. Дали знаете одприлика колку време трае прегледот?
Јас правев втор скрининг кај Димчев, околу 15 минути беше прегледот. Малку почекав и за да влезам, не секогаш се почнува на време со прегледите
Искрено, не знам… Досега и двата скрининга кај него ги правев, закажав и трет. Имам споделено мислење дека е комуникативен, но не објаснува како некои доктори на долго и широко, а луѓе го фалат - па затоа и јас кај него одам.
Мене за првото дете Шпишиќ во Чаир, поише од пола саат мислам ме гледаше. Прв скрининг нема мн мерки, ама втор има. Сепак зависи и од тоа бебето како се мести.
Прават како не, матичната 40 мин ме гледаше на скрининг, секое нокте детално го прегледа што се вика … ама ајде кај Димчев идеме само за да не каже нешто што не треба, ипак си е најстручен за ова
Gi piev i tie ne mi pomognaja potoa bev na totema ni totemata sega sum na ferozonal no ne znam do naredno ispiruvanje ke videme ne znam poveke stvarno sto da probam
Мене за зголемен исцедок (што мислев дека ми е од утрогестан) ми дадоа lactogin орално да пијам еве веќе 3 недели ми е ставен на дневно мени тоа е некој пробиотик и на крај на брисевите пак искочи уреаплазма па ништо чудно од неа да ми било...